6 Μυθιστορήματα για την Καλοκαιρινή σας Λίστα

Τελειώνοντας ένα από τα πιο ωραία βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ, ετοιμάζω τη λίστα του υπόλοιπου καλοκαιριού, ελπίζοντας πως κάποιο θα είναι εξίσου καλό ή ακόμα καλύτερο. Πρόκειται για το A Little Life της Hanya Yanagihara, το οποίο με συγκίνησε, ενθουσίασε και στενοχώρησε. Με έκανε επίσης να σκεφτώ πολύ και να ελπίζω πως δεν θα τελειώσει ποτέ!

Μετά από αρκετά βιβλία non-fiction το τελευταίο διάστημα, αποφάσισα να φτιάξω την καλοκαιρινή μου λίστα μόνο με μυθιστορήματα – τις επιλογές μου θα βρείτε παρακάτω.

1. A Constellation of Vital Phenomena του Anthony Marra

Μου το έχει συστήσει κάποια που εμπιστεύομαι και εκτιμώ πολύ, παρόλο που τη γνωρίζω λίγο! Ένα βιβλίο γραμμένο διαφορετικά, με flashbacks και 3 πρωταγωνιστές, διαδραματίζεται σε μια περίοδο του πολέμου στην Τσετσενία και μας μιλά για τη δύναμη της αγάπης εν καιρώ πολέμου.

2. Έγκλημα και Τιμωρία του Fyodor Dostoyevsky

Θα το επιχειρήσω για 3η φορά και θα τα καταφέρω. Δεν χρειάζεται συστάσεις, ένα αριστούργημα που μέχρι τώρα δεν είχα την υπομονή και την ηρεμία να διαβάσω και να κατανοήσω.

3. Βonjour Tristesse της Françoise SaganΈνας καταθλιπτικός τίτλος για καλοκαιρινό διάβασμα, όμως εγώ δεν πτοούμαι. Μια έφηβη περνάει το καλοκαίρι της στη Γαλλική Ριβιέρα, όπου εμπλέκεται σε ένα ερωτικό τρίγωνο. Μια ματιά σε επιφανειακές -κατά τα φαινόμενα- ζωές, με τη μοναδική ματιά της Sagan.

4. The Sellout του Paul Beatty

Μια σάτιρα για τη σύγχρονη Αμερική και την ταυτότητά της, για να “ελαφρύνει” λίγο τη λίστα μου. Έχω όμως την αίσθηση πως θα μου αφήσει και άλλα πολλά να σκεφτώ.

5. Confiteor του Jaume Cabré

Βαρκελώνη 1950. Πέρα από τις κριτικές, τα βραβεία και τα καλά σχόλια των γύρω μου (δεν συνάδουν πάντα αυτά), το γεγονός ότι διαδραματίζεται σε μια τόσο αγαπημένη μου πόλη, αρκεί. Ναι, είναι βαρύ λένε -και πάνω από 730 σελίδες- όμως θα το επιχειρήσω και ελπίζω, να συμφωνήσω μαζί τους.

6. Στο Aυτί της Αλεπούς της Ευγενίας Φακίνου

Δεν με έχει απογοητεύσει ακόμα η Φακίνου και έχω ακούσει τα καλύτερα και γι’ αυτό το βιβλίο που βγήκε πέρυσι. Οικογένεια, μετακινήσεις, απογοητεύσεις, αλλά και χαρά, όπως πάντα μας προσφέρει η συγκεκριμένη συγγραφέας.

Καλές διακοπές!
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Guest Contributor
Guest Contributor

Zει και εργάζεται στο Λονδίνο, στο τμήμα marketing πολυεθνικής εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+