3 Ιδέες για Ανοιξιάτικη Έξοδο με τα Μικρά μας

Ήρθε η άνοιξη και ανυπομονείς να βγεις απ’ το σπίτι και να εντάξεις στις δραστηριότητες σου ολόκληρη την οικογένεια; Πολύ λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι τις χειμωνιάτικες μέρες αναγκάζεσαι να περιορίσεις τις εξόδους με τα μικρά σου σε κλειστούς χώρους, που δεν έχουν πάντα και το πιο καθαρό, από πλευράς ατμόσφαιρας, περιβάλλον. Έτσι λοιπόν, συγκέντρωσα στη σημερινή μου στήλη κάποιους μοναδικούς χώρους για να ξεκινήσετε όλοι μαζί για τις outdoors δραστηριότητές σας αυτή την άνοιξη.

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

© Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Η βόλτα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο είναι από μόνη της μια μοναδική εμπειρία. Η έκταση του είναι πραγματικά μεγάλη, γι’ αυτό φροντίστε να φοράτε αθλητικά παπούτσια και να έχετε σίγουρα μαζί το καπελάκι των παιδιών και το νερό τους. Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο έχει προσπαθήσει να δημιουργήσει συνθήκες διαβίωσης για τα ζωάκια, πολύ κοντά στον φυσικό τρόπο ζωής τους. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από μικρά κουνελάκια που τρέχουν εδώ κι εκεί στην κουνελοχώρα τους, μέχρι εντυπωσιακές καμηλοπαρδάλεις! Είναι σίγουρο, ότι τα μικρά σας θα ενθουσιαστούν και θα θέλουν να πάτε ξανά και ξανά.

Βοτανικός Κήπος

© Βοτανικός Κήπος

Πραγματικά δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω για τον Βοτανικό Κήπο. Πρόκειται για μια έκταση 1.860 στρεμμάτων, γεμάτη βλάστηση και ζώα που προστατεύονται, προκειμένου να μη διαταραχθεί το οικοσύστημά μας. Εκεί θα δείτε ιστορικά φυτά, όπως είναι το κώνειο, από το οποίο θανατώθηκε ο φιλόσοφος Σωκράτης, αλλά και πλήθος φαρμακευτικών και λοιπών φυτών, ενώ τεράστιοι δενδρώνες θα εξαπλώνονται δίπλα σας. Πρέπει να σημειώσουμε εδώ, ότι στο Βοτανικό Κήπο, πιθανόν να έρθετε σε επαφή και με την άγρια ζωή, αφού αλεπούδες και άλλα άγρια ζώα, βρίσκουν εκεί κατάλληλες συνθήκες τροφής και διαβίωσης. Λίγη ανάγνωση λοιπόν αρχικά, για όσα θα συναντήσετε εκεί, υπόσχομαι να σας κάνει τους ικανότερους περιηγητές!

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σας έχω γράψει ήδη αναλυτικό άρθρο στην αθηΝΕΑ. Ο λόγος που μας αρέσει τόσο πολύ, είναι γιατί έχει ανοιχτούς χώρους που μπορείτε να αξιοποιήσετε είτε για βόλτα με το ποδήλατο, είτε για πικ-νικ ή ακόμα και για κάποιο σπορ. Μπορεί οι εγκαταστάσεις του να είναι επιβλητικές, όμως μας δίνει την εντύπωση ενός βιοκλιματικού πάρκου που έχει εντάξει συνθήκες πρασίνου στους χώρους του. Μη ξεχάσετε τη βόλτα στο κανάλι με τα ιστιοφόρα, εάν έχετε παιδάκι μεγαλύτερης ηλικίας των πέντε ετών.

Σε επόμενο άρθρο μου, υπόσχομαι να σας γράψω και για κάποιες indoors δραστηριότητες που μπορείτε να μοιραστείτε όλη η οικογένεια και γονείς-παιδιά να τις ευχαριστηθείτε εξίσου.

Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο!
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Out (& About)
Out (& About)

Η Ζανίνα Βάσση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Σπούδασε στο τμήμα Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στην Γλωσσολογία και απέκτησε τον πρώτο μεταπτυχιακό της τίτλο στην "Τεχνογλωσσία", προσφερόμενο από την συνεργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών με το Πολυτεχνείο, με κεντρικό περιεχόμενο την "συνάντηση" της γλώσσας με τα νέα τεχνολογικά δεδομένα. Την φιλοερευνητική της διάθεση ακολούθησε σημαντικός αριθμός δημοσιεύσεων σε συνέδρια εντός και εκτός Ελλάδος. Το 2012 αποφάσισε να ιδρύσει τον δικό της εκπαιδευτικό οργανισμό με την επωνυμία "Παίδευσις" και να εργαστεί στον ιδιωτικό εκπαιδευτικό τομέα με μεγάλη επιτυχία. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός οδήγησε με την σειρά του στη δημιουργία του εκδοτικού οίκου "Παίδευσις", που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα. Το βιβλίο με τίτλο "Η Ελίζα εξερευνά τα Αρχαία Ελληνικά" αποτελεί την πρώτη της συγγραφική προσπάθεια και εισάγει με απλό και ευχάριστο τρόπο την αρχαία ελληνική γλώσσα σε μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου. Η διάθεση εξωστρέφειας, την οδήγησε στο Queen Mary College του Λονδίνου όπου πραγματοποίησε σεμινάρια για την γλώσσα και την σχέση της με την πολιτιστική κουλτούρα. Οι παραπάνω εμπειρίες και γνώσεις την φέρνουν ως εξωτερική συνεργάτιδα στο Μουσείο Ηρακλειδών για το οποίο δημιουργεί και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά τα τελευταία τρία χρόνια. Το 2015 γίνεται δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών με τίτλο "Κοινωνικές Νευροεπιστήμες, Κοινωνική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση", ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και καινούργιο πεδίο έρευνας. Το ενδιαφέρον της για την αρθρογραφία ξεκίνησε πολύ νωρίς ως ανάγκη έκφρασης για όσα μας αφορούν καθημερινά. Άρθρα της για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τον σύγχρονο τρόπο ζωής, έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης με θέμα και κέντρο τον άνθρωπο και την βελτίωση του τρόπου ζωής του. Τώρα γράφει για την αθηΝΕΑ τη στήλη "Out (& About)". Αγαπά τα καλοκαιρινά ταξίδια, τα καλά βιβλία, τους ιδιαίτερους ανθρώπους, τις σοφές σκέψεις και τις ρηξικέλευθες προτάσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+