«Αφρός και Νέκταρ»: Προδόρπιοι και Επιδόρπιοι Οίνοι Mαζί

Η αέρινη ζωηράδα των φυσαλίδων και η ζεστασιά της γλυκύτητας φιλοξενούνται στην έκθεση «Αφρός και Νέκταρ 2023». Κορυφαία αφρώδη και γλυκά κρασιά της Ελλάδας και του εξωτερικού θα δοκιμαστούν την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στο Ωδείο Αθηνών (αίθουσα Φουαγιέ Τεχνών), από τις 12:00 έως τις 20:00.

Μαζί τους και δεκάδες κρασιά των κατηγοριών αυτών που βραβεύτηκαν πρόσφατα στον διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles, έναν από τους μεγαλύτερους και πιο σημαντικούς του κόσμου. Για 3η χρονιά, λίγο πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων, διεξάγεται η εκδήλωση γευστικής δομικής αφρωδών και γλυκών κρασιών, δηλαδή των δύο κορυφαίων κατηγοριών οίνου που ιδανικά καθορίζουν την αρχή και το τέλος ενός δείπνου, των προδόρπιων και των επιδόρπιων οίνων.


Βέβαια, η σειρά κατανάλωσής τους μπορεί και να αντιστραφεί έχοντας ως άξονα το δείπνο, ενώ υφίστανται και δείπνα που συνοδεύονται αποκλειστικά από κορυφαίους αφρώδεις οίνους. Δεκάδες ελληνικές οινοποιίες αλλά και εταιρείες εισαγωγής κρασιών φέρνουν προς δοκιμή στην «Αφρός και Νέκταρ» αφρώδεις και γλυκείς οίνους του ελληνικού και του ξένου αμπελώνα, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται σπουδαία και ιδιαιτέρα αγαπητά κρασιά, ιδανικά για όλο τον χρόνο, εκτός από τα τραπέζια των εορτών.

Έτσι, σαμπάνιες, οι βασίλισσες κατά πολλούς της φυσαλίδας, μαζί με τα γνωστότερα ιταλικά αφρώδη, για παράδειγμα τα Prosecco και Moscato d’Asti, καθώς και ελληνικοί αφρώδεις οίνοι, θα βρίσκονται δίπλα σε εμβληματικά ελληνικά γλυκά κρασιά, όπως το Vinsanto, η Μαυροδάφνη και τα σπουδαία γλυκά Μοσχάτα των νησιών μας.


Στην «Αφρός και Νέκταρ 2023» θα βρεθούν, επίσης, σχεδόν 100 αφρώδη και γλυκά κρασιά από 20 χώρες και τις φημισμένες οινοπαραγωγικές περιοχές τους ή άλλες, κρασιά των οποίων εμφανίζονται εξαιρετικά σπάνια ή και ποτέ στην Ελλάδα, τα οποία διακρίθηκαν στον πρόσφατο διαγωνισμό οίνων Concours Mondial de Bruxelles.

Την «Αφρός και Νέκταρ 2023» θα πλαισιώνουν ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις.

• H προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε εδώ. Αναλυτικές πληροφορίες για την έκθεση έχουν αναρτηθεί εδώ.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Greekwineday 2023 στη Φλωρεντία

The King of Reds: Τα Nέα Σχέδια του Carpe Vinum για την Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου

E-book Carpe Vinum | 10ο Εορταστικό Τεύχος

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+