Αποτελέσματα Έρευνας Women Act σε Συνεργασία με την RASS

Με σκοπό να φανερώσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της εν μέσω πανδημίας, η Women Act, σε συνεργασία με τη RASS, διεξήγαγε ποσοτική έρευνα διαδικτυακών συνεντεύξεων από τις 3 έως τις 9 Απριλίου 2020. Από τους 322 ερωτώμενους, το 81,4% ήταν γυναίκες και το 18% άνδρες. Το 39,8% ήταν μεταξύ 35-44 ετών και το 31,6% μεταξύ 45-54 ετών.

Μετά την εκδήλωση της πανδημίας και τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, το 65,2% εξ αυτών επέλεξαν την εργασία μόνο από το σπίτι, σε σύγκριση με το 2,8% κατά την περίοδο πριν την έξαρση του Covid-19. Το ποσοστό είναι ενδεικτικό των νέων συνθηκών που διαμορφώνονται στον εργασιακό χώρο και των αναγκών που προκύπτουν για την διαμόρφωση μιας εργασιακής κουλτούρας τηλεργασίας. Οι προκλήσεις σε σχέση με την εξ αποστάσεως εργασία που θα χρειαστεί να διαχειριστούν στο μέλλον τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι εργοδότες είναι αρκετές, στο μέτρο που το 39% των ερωτώμενων δεν είχε ποτέ εργαστεί από το σπίτι στο παρελθόν.

Αναφορικά με τις απαντήσεις των γυναικών, είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι το 59,5% προσαρμόστηκαν αρκετά εύκολα στις ειδικές συνθήκες ζωής που έχουν προκύψει. Ωστόσο, το 44,7% εξ αυτών ανησυχεί αρκετά ως προς το ενδεχόμενο να ασθενήσει από τον Covid-19.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το επικρατέστερο συναίσθημα εν μέσω πανδημίας είναι η αγωνία και η αβεβαιότητα (13,5%), ο φόβος (10,1%) και η ανησυχία για το μέλλον (8,8%). Σε συντριπτική πλειοψηφία, το 70,6% των γυναικών θεωρεί ότι θα αλλάξει ως άνθρωπος μετά από αυτήν την εμπειρία, κυρίως όσον αφορά τις κοινωνικές επαφές (19,7%), τον τρόπο σκέψης (15,3%), τις προτεραιότητες στη ζωή (14,3%), τον επαναπροσδιορισμό των προσωπικών αξιών (10,1%), την ατομική ευθύνη (8,2%).

Επιθυμώντας να υποστηρίξει έμπρακτα άνδρες και γυναίκες στο να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, η Women Act θα διοργανώσει, την Πέμπτη 7 Μαΐου 2020 στις 18:00, δωρεάν webinar, το οποίο έχει σχεδιάσει και θα πραγματοποιήσει η Empowerment & Leadership Coach και Women Act co-founder Δρ Μαρία Γιαννιού.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν 5 πρακτικές συμβουλές για το πώς μπορούμε να γίνουμε πιο ανθεκτικοί ως άνθρωποι και να αντιμετωπίζουμε με θετική διάθεση τις καθημερινές προκλήσεις:

  • Πώς διαχειριζόμαστε το stress;
  • Πώς οριοθετούμε τον επαγγελματικό από τον προσωπικό χρόνο;
  • Πώς αποκτούμε λειτουργικές συνήθειες;
  • Πώς παραμένουμε παραγωγικοί;
  • Πώς επικοινωνούμε αποτελεσματικά;

Μπορείτε να εγγραφείτε στο πρώτο αυτό σεμινάριο συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω, ενώ για την καλύτερη προετοιμασία του, παρακαλείστε να απαντήσετε μέχρι τις 6 Μαΐου το ακόλουθο ερώτημα: ποιο είναι το επικρατέστερο συναίσθημα που νιώθετε τις τελευταίες εβδομάδες;ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η Women Act είναι μια μη κυβερνητική και, κυρίως, μη κομματική οργάνωση που διεκδικεί το δικαίωμα των γυναικών στις ίσες ευκαιρίες και ασχολείται αποκλειστικά με την “Ηγεσία στην Δημόσια Σφαίρα”, υλοποιώντας μια συγκεκριμένη στρατηγική βασισμένη στο τρίπτυχο: εκπαίδευση – ενδυνάμωση – δικτύωση. Σκοπός της οργάνωσης είναι να ενισχύσει τις γυναίκες και να τις ωθήσει να διεκδικήσουν θέσεις ηγεσίας και ευθύνης στη δημόσια σφαίρα συμμετέχοντας ενεργά στο δημόσιο διάλογο και στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+