Η Art Athina Επιστρέφει Διπλή

Art Athina

Διπλή επιστροφή κάνει η Art Athina καθώς θα είναι παρούσα, όπως και πέρυσι, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Αrt Athina Virtual, ενώ η έκθεση Art Athina Pop Up, που εντάσσεται στην Art Athina Virtual, θα δώσει την ευκαιρία στο φιλότεχνο κοινό να έρθει σε διά ζώσης επαφή με τους καλλιτέχνες και τις γκαλερί, ως έναν πρώτο κρίκο στην αλυσίδα επανασύνδεσης με την κανονικότητα στη μετά-κορωνοϊού εποχή. Η Αrt Athina Virtual έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Oι διαδικτυακές πύλες της Art Athina, μέσω της ανανεωμένης πλατφόρμας Αrt Athina Virtual, θα ανοίξουν τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021 και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να “περιηγηθούν” δωρεάν σε 58 γκαλερί και project spaces και να γνωρίσουν τους καλλιτέχνες και τα έργα που προτείνουν χωρίς χρονικό περιορισμό, καθώς η Αrt Athina Virtual 2021 θα είναι προσβάσιμη σε 24ωρη βάση επτά ημέρες την εβδομάδα έως το τέλος Νοεμβρίου.

Art Athina Pop Up

Art Athina

Pat Andrea, The bleeding door, ALMA CONTEMPORARY ART GALLERY

Η ομαδική έκθεση Art Athina Pop Up θα φιλοξενηθεί στον ισόγειο χώρο του ξενοδοχείου King George, στην πλατεία Συντάγματος, από τις 12 έως τις 21 Νοεμβρίου, σε επιμέλεια της καλλιτεχνικής διευθύντριας της Art Athina, Σταματίας Δημητρακοπούλου.

Στον εκθεσιακό αυτό χώρο, που θα λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο και στον οποίο θα εφαρμόζονται όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, όλες οι συμμετέχουσες αίθουσες τέχνης και οι ανεξάρτητοι χώροι στο Art Athina Virtual θα παρουσιάσουν από ένα έργο τέχνης, το οποίο θα συνοδεύεται από QR code.

Οι επισκέπτες, σκανάροντας τον κωδικό κάθε έργου, θα μπορούν να μεταβαίνουν αυτομάτως στο ψηφιακό περίπτερο της γκαλερί και να αντλούν πληροφορίες για τον καλλιτέχνη και το έργο του. Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του χώρου έχει αναλάβει το γραφείο Objects of Common Interest με έδρα στη Νέα Υόρκη και στην Αθήνα.

Παράλληλες Δράσεις

Art Athina

A.Papadopoulos, Hey you dirty dirty donkey, Astrolavos art galleries

Από την Αrt Athina Virtual 2021 δεν θα λείψουν οι παράλληλες δράσεις που ανέκαθεν πλαισίωναν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του θεσμού, αποκτώντας σταθερό κοινό που τις παρακολουθεί.

Αυτή τη χρονιά, το πρόγραμμα ομιλιών θα πραγματοποιηθεί ζωντανά στο φουαγιέ του θεάτρου Παλλάς υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Κατερίνας Ζαχαροπούλου, όπως και η ομιλία που αφορά τις εργασίες του ετήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος της Art Athina σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ι. Φ. Κωστοπούλου και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Το πρόγραμμα performance φέρει την υπογραφή του επιμελητή Κωνσταντίνου Στασινόπουλου, ενώ η κατηγορία Video/New Media Space δεν θα περιοριστεί στην πλατφόρμα της Art Athina Virtual, αλλά θα είναι επισκέψιμη και από τους δρόμους της Αθήνας.

Performance

Art Athina

Giannis Stempilis, ’wo Iggy, ART ZONE 42

Το πρόγραμμα Performance της Art Athina Virtual, σε επιμέλεια του επιμελητή και ιστορικού τέχνης Κώστα Στασινόπουλου (Assistant Curator, Live Programmes, Serpentine), με τίτλο “Προσμονές και Αφυπνίσεις” αγκαλιάζει το υπερβολικό, την αγωνία και τον τρόμο ως στρατηγικές θέσεις που σηματοδοτούν το ασύνδετο παρόν μας. Οι “Προσμονές και Αφυπνίσεις” λειτουργούν ως μεμβράνη ανάμεσα στο πραγματικό και το φαντασιακό, το τετελεσμένο και το ονειρικό, αιωρούμενες πάνω από το τώρα.

Συμμετοχές

Συμμετέχουν με έργα τους οι: Σπύρος Αγγελόπουλος, The AfroGreeks, Michaela Gleave, Αριστείδης Λάππας, Μάρω Μιχαλακάκου, Ελένη Μπαγάκη, Nova Melancholia, Βασίλης Νούλας, Λουίζα Ντούρου, Μαλβίνα Παναγιωτίδη και Βασιλική-Μαρία Πλαβού, Χριστόδουλος Παναγιώτου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Λήδα Παπακωνσταντίνου, Poka-Yio, Βασίλης Σαλπιστής, Νάνα Σαχίνη, Άγγελος Σκούρτης, Serapis Maritime, Ελίζα Σόρογκα, Φίλιππος Τσιτσόπουλος, ΦΥΤΑ και Φίλοι, Boyd Webb.

Το πρόγραμμα θα είναι προσβάσιμο μέσω της πλατφόρμας Art Athina Virtual.

New Media Space

Art Athina

Dionisis Kavallieratos, The Mask of Red Death, BERNIER ELIADES

Σε συνεργασία με το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, το Ίδρυμα Polyeco Contemporary Art Initiative και τη βρετανική ηλεκτρονική πλατφόρμα Daata, το πρόγραμμα της Art Athina Virtual New Media Space παρουσιάζει video art, NFT, καθώς και οκτώ νέες αναθέσεις έργων επαυξημένης πραγματικότητας ΑR που οι χρήστες μπορούν να βιώσουν μέσω της ειδικής εφαρμογής της πλατφόρμας Daata, σκανάροντας τους κωδικούς QR σε διάφορα σημεία-έκπληξη στο κέντρο της Αθήνας. Όλα τα έργα στην κατηγορία New Media Space αφορούν νέες παραγωγές του τελευταίου έτους.

Παρουσιάζονται έργα των: Αaajiao, Bianca Kennedy & The Swan Collective, Elliot Dodd, Eύας Παπαμαργαρίτη, Florian Meisenberg, Hypercomf, Jeremy Couillard, Keiken, Κοσμά Νικολάου, Κυριακής Γκόνη, Pat Flynn, Tuomas A. Laitinen, Urs Fisher.

Live Talks & Αrt Athina Podcast

Art Athina

PanosTsagaris, NIGREDO, KalfayanGalleries

Το ετήσιο πρόγραμμα ομιλιών της Art Athina επιστρέφει στον φυσικό χώρο και θα πραγματοποιηθεί “ζωντανά” στο φουαγιέ του θεάτρου Παλλάς από το Σάββατο 13 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 21 Νοεμβρίου. Παράλληλα, οι ομιλίες θα αναρτώνται στο Art Athina Virtual με τη μορφή του νέου Αrt Athina Podcast, διαθέσιμου από την πλατφόρμα Art Athina Virtual.

Το πρόγραμμα Live Talks, σε επιμέλεια της Κατερίνας Ζαχαροπούλου, φέρει τον τίτλο “Αισθηματική Αγωγή” και παρουσιάζει πέντε μη αναμενόμενες αφηγήσεις με σημαντικούς επιμελητές, ιστορικούς τέχνης, καλλιτέχνες και συγγραφείς.

Μέρος του προγράμματος ομιλιών θα αποτελέσει και η ετήσια ομιλία του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης και του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου στο πλαίσιο της Art Athina, σε συντονισμό της Δάφνης Πολίτη, υπεύθυνης του προγράμματος (2020/2021). Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα που αφορά τη διαδρομή του έργου τέχνης από την παραγωγή έως και την έκθεσή του, με στόχο να πληροφορήσει, να εμπνεύσει και να προετοιμάσει τους φοιτητές για την εισαγωγή τους στον χώρο της τέχνης, ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή 140 προπτυχιακών φοιτητών του Tμήματος Εικαστικών Τεχνών και του Tμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Αναλυτικά οι γκαλερί που συμμετέχουν στην Αrt Athina Virtual είναι:

A.Antonopoulou.Art, Agathi Kartalos, Alibi Gallery, Allouche Benias Gallery, Alma Contemporary Art Gallery, Anna Pappas, Argo Gallery, Art Appel Gallery, Art Prisma, Art Zone 42, Astrolavos Art Galleries, Athens Art Gallery, BERNIER/ELIADES,CAN Christina Androulidaki gallery, CASK Gallery, Cheapart, Citronne Gallery, Crux, Cube Gallery, Dio Horia Art Gallery, DL gallery, Donopoulos International Fine Arts, ekfrasi-yianna yrammatopoulou, Eleftheria Tseliou Gallery, Eleni Koroneou Gallery, Enia Gallery, Epsilon Art Gallery, Evripides Art Gallery Gallery “7”, Gallery Ersi, Gallery Genesis, Ikastikos Kiklos Sianti, Ileana Tounta Contemporary Art Center, Kalfayan Galleries, Kappatos Gallery, Lola Nikolaou Art Gallery, Mihalarias Art, Nitra Gallery, Papatzikou art gallery, Peritechnon Karteris, Rebecca Camhi gallery, Rodeo Gallery, Roma Gallery, Skoufa Gallery, Technohoros Art Gallery, The Blender Gallery, The Breeder, Zina Athanassiadou Gallery, Zoumboulakis Galleries.

Project Spaces:

Aetopoulos, Callirrhoë, KEIV Athens, MISC Athens, Saigon, Sealed Earth, space52, SPAGHETTO, SECCMA Trust

***

Για την είσοδο τόσο στον χώρο της Art Athina Pop Up όσο και στον χώρο όπου θα γίνουν οι ομιλίες είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και έχει ισχύ 180 ημερών.

Ξενοδοχείο King George: Βασ. Γεωργίου Α΄ 3

Θέατρο Παλλάς: Βουκουρεστίου 5

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+