Ασκήσεις Γυμναστικής για Όσους #ΜένουμεΣπίτι

Στις μέρες μας, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να έχουμε καλή υγεία, όχι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά και για τους συνανθρώπους μας. Τα σωματικά οφέλη της γυμναστικής, αλλά και τα ψυχολογικά οφέλη της (έκκριση ενδορφινών – ορμόνες της καλής διάθεσης και της ευεξίας, ντοπαμίνης και σεροτονίνης), καθιστούν την άσκηση επιτακτική για την επιβίωση και την ποιότητα στη ζωή μας.

Η γυμναστική ρουτίνα που προτείνουμε αφορά σε άντρες και γυναίκες, προχωρημένους και μη, με μικρές παραλλαγές γι’ αυτούς που ήδη γυμνάζονται. Χωρίς εξοπλισμό, με το βάρος του σώματος και χωρίς να απαιτούνται τετραγωνικά πολλά, διατηρούμε τη φυσική μας κατάσταση και μέσα στο σπίτι.

Η λογική του προγράμματος αφορά σε ολόκληρο το σώμα, ξεκινώντας με ζέσταμα , από τις μεγάλες μυϊκές ομάδες και καταλήγοντας στις μικρές, ενώ η ροή ακολουθεί τη σειρά: άσκηση για το πάνω μέρος του σώματος, στη συνέχεια για τα πόδια και τέλος για τον πυρήνα (κορμός, κοιλιακοί, ραχιαίοι μύες).

Kάντε κλικ εδώ ή στην παραπάνω εικόνα για να δείτε το ασκησιολόγιο σε ένα ολοσέλιδο infographic.

Ο Πάνος Δορμπαράκης είναι πτυχιούχος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών με ειδικότητα "Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητισμού". Έχει περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρία στο χώρο του personal training και των γυμναστηρίων. Είναι πιστοποιημένος Spin® Instructor (Star 1). Διετέλεσε Βοηθός Διευθυντή Υποστηρικτικών Λειτουργιών Εγκατάστασης στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2004 και Στέλεχος της αθλητικής εταιρείας management "Global Sports Management". Συνιδιοκτήτης του personal training studio "PERSONALive" και σημερινός συνιδιοκτήτης του γυμναστηρίου ATHLESIS.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+