Kids Podcast Challenge: #ΚλεισμέναΣπίτι

Παιδιά, ελάτε να φτιάξουμε μαζί ένα ολοκαίνουργιο podcast!

Αυτές τις μέρες που #ΜένουμεΣπίτι χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να φτιάξουμε μαζί το δικό σας podcast.

“Κλεισμένα Σπίτι”: Ένα podcast για τα παιδιά που είναι αυτές τις μέρες κλεισμένα στο σπίτι, φτιαγμένο από… τα παιδιά που είναι κλεισμένα στο σπίτι.

Όπως κι εσείς, έτσι κι εμείς είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι. Έτσι σκεφτήκαμε να ζητήσουμε τη βοήθειά σας.

Θέλουμε να φτιάξουμε ένα podcast με παιδιά από την Ελλάδα, αλλά και όλο τον κόσμο, που είναι κλεισμένα στο σπίτι, για να ακούσουμε πώς είναι τα πράγματα εκεί που είστε και πώς γεμίζετε το χρόνο σας.

Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε ένα podcast! Μπορείτε να το κάνετε στο κινητό, laptop ή μαγνητόφωνο των γονιών σας.

Ορίστε τα 5 απλά βήματα:

1) Ηχογραφήστε το podcast σας.

Προσπαθήστε το υλικό που θα μας στείλετε να έχει από 2 μέχρι 10 λεπτά διάρκεια.

Ηχογραφήστε κρατώντας το κάτω μέρος του κινητού (μικρόφωνο) σχετικά κοντά στο στόμα σας ή προς τον ήχο που θέλετε να ακούσουμε.

Όσο για το θέμα του podcast, μπορεί να είναι όποιο θέλετε εσείς!

Μερικές ιδέες:

– Βαθμολογήστε μια ταινία
Έχουμε δει τόσες ταινίες αυτή την εβδομάδα! Εσείς; Διαλέξτε μία και παρουσιάστε μας την κριτική σας. Πείτε μας τι έγινε στο έργο, ποιοι ήταν οι καλύτεροι χαρακτήρες και γιατί, τι σας άρεσε και τι δε σας άρεσε. Τι βαθμολογία του δίνετε; Μπορείτε να κάνετε το ίδιο για το αγαπημένο σας βιβλίο, τραγούδι, παιχνίδι ή την αγαπημένη σας συνταγή.

– Ιστορικό podcast
Διαλέξτε ένα ιστορικό γεγονός ή ένα γεγονός από τη μυθολογία και πείτε μας τι συνέβη. Ποιος εφηύρε τα αεροπλάνα; Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Ποια ήταν η θεά Αθηνά και τι έχτισαν οι Αθηναίοι προς τιμήν της; Τι έγινε στην Οδύσσεια;

– Το ξεχωριστό αντικείμενο
Διαλέξτε ένα ξεχωριστό ή περίεργο αντικείμενο μέσα στο σπίτι ή στον κήπο σας και πείτε μας τα πάντα γι’ αυτό! Πώς μοιάζει; Πώς μυρίζει; Τι ήχο βγάζει; Από πού ήρθε; Τι κάνει; Τι το κάνει ξεχωριστό;

– Συμβουλευτικό podcast
Ποια είναι κάποια από τα πράγματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά της ηλικίας σας; Τι συμβουλές θα δίνατε σε κάποιον που προσπαθεί να διαλέξει σε ποιόν όμιλο θέλει να γραφτεί ή τι είδους σπορ ή δραστηριότητα θέλει να ξεκινήσει;

– Συζήτηση
Μιλάτε στο τηλέφωνο ή με βίντεο με τους συμμαθητές και φίλους σας; Ηχογραφήστε τις συζητήσεις σας και μοιραστείτε τις μαζί μας! Κάποια από τα ωραιότερα podcasts είναι απλές συζητήσεις μεταξύ ανθρώπων, μπορείτε να κάνετε κι εσείς ίδιο.

– Πάρτε μια συνέντευξη
Μπορείτε να πάρετε συνέντευξη από έναν μεγάλο ή ένα άλλο παιδί. Αν δεν έχετε ξαναπάρει συνέντευξη, μερικές ιδέες… Προς γονείς: Ποιες είναι κάποιες αναμνήσεις σου από όταν ήσουν στην ηλικία μου; Γιατί με ονομάσατε έτσι; Προς άλλα παιδιά: Ποια είναι δύο πράγματα που σε έκαναν να γελάσεις αυτή την εβδομάδα; Ποιο είναι το πιο γενναίο πράγμα που έχεις κάνει; Ποιο είναι το τελευταίο βιβλίο που διάβασες και γιατί σου αρέσει; Αν ήσουν σούπερ ήρωας, ποια θα ήταν η υπερδύναμή σου;

– Ειδήσεις του σπιτιού
Κάντε ένα ρεπορτάζ για τα όσα συμβαίνουν στο σπίτι σας. Τι έγινε χθες; Τι γίνεται σήμερα; Αύριο; Πώς είναι ο καιρός; Τι παιχνίδι παίξατε; Ποιος κέρδισε; Ποια ήταν η στρατηγική του;

– Μουσική
Παίζετε κάποιο μουσικό όργανο; Ηχογραφήστε τον εαυτό σας όταν κάνετε εξάσκηση ή παίξτε μας μια δική σας σύνθεση. Δε χρειάζεται να είναι τέλειο! Πείτε μας και λίγα λόγια για το κομμάτι που ακούσαμε.

2) Ζητήστε την άδεια των γονιών σας.

Μιλήστε με τους γονείς σας και βεβαιωθείτε ότι είναι σύμφωνοι να συμμετέχετε στο Kids Podcast Challenge, στέλνοντάς μας το ηχητικό υλικό που θα ηχογραφήσετε. Αν είναι σύμφωνοι, μπορούν να μας στείλουν email στο kids@podcastproject.gr για να τους στείλουμε τη φόρμα συναίνεσης που θα χρειαστεί να υπογράψουν και να μας επιστρέψουν, ώστε να είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε το υλικό σας.

3) Δώστε ένα όνομα στο podcast σας και πείτε μας από πού μας το στέλνετε.

Παράδειγμα: “Είμαι η Κατερίνα και σας γράφω από την κουζίνα μου στη Θεσσαλονίκη. Αυτό το podcast έχει τίτλο: “Τι είναι το πιο παλιό πράγμα στο ψυγείο;” και μέσα απ’ αυτό προσπαθούμε να καταλάβουμε τι είναι το πιο παλιό πράγμα στο ψυγείο του σπιτιού μας.

4) Στείλτε μας το podcast και την υπογεγραμμένη φόρμα συναίνεσης.

Οι γονείς σας μπορούν να μας στείλουν το υλικό και την υπογεγραμμένη φόρμα συναίνεσης στο editorial@podcastproject.gr.

Εμείς σας υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε κάτι πολύ διασκεδαστικό!

5) Τελευταίο βήμα: ελέγξτε το email σας

Θα σας στείλουμε επιβεβαίωση όταν λάβουμε το podcast σας και θα σας ενημερώσουμε όταν βγει. Είναι ένα μεγάλο πείραμα και χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να πετύχει!

Αν έχετε ερωτήσεις ή σχόλια, στείλτε μας στο kids@podcastproject.gr ή kidspodcastchallenge@a8inea.com

Ευχαριστούμε πολύ που μοιράζεστε τις ηχογραφήσεις, ιστορίες και podcasts σας μαζί μας! Ανυπομονούμε να ακούσουμε, και να ακούσετε και εσείς, τι κάνετε όσο είστε κλεισμένοι στο σπίτι.

The Greek Podcast Project & αθηΝΕΑ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER