To the Boardroom Γιορτάζει τον Πρώτο του Χρόνο στην Ελλάδα!

Boardroom (ουσιαστικό):

* αίθουσα στην οποία συνεδριάζει τακτικά το διοικητικό συμβούλιο μιας εταιρείας ή ενός οργανισμού.
* τα ανώτερα στελέχη μιας εταιρείας ή ενός οργανισμού.

Εδώ και έναν χρόνο, όμως, ο όρος «the Boardroom» έχει αποκτήσει και μια διαφορετική έννοια, με γυναικείο πρόσημο, χάρη στο όραμα και στη θέληση της κ. Ντιάνας Μαρκάκη.

Eκπροσωπώντας μια ολόκληρη γενιά δυναμικών, ικανών και αποφασιστικών γυναικών, δημιούργησε ένα private club-οργανισμό για γυναίκες-στελέχη σε υψηλόβαθμες θέσεις που φιλοδοξούν να γίνουν μέλη διοικητικού συμβουλίου, παρέχοντάς τους την απαραίτητη κατάρτιση, υποστήριξη, αλληλεγγύη και δικτύωση.

Μια Χρονιά Επιτευγμάτων

Ολοκληρώνοντας με επιτυχία τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του στην Ελλάδα, το the Boardroom έχει κάνει αισθητή την παρουσία του υποστηρίζοντας έμπρακτα τη γυναικεία παρουσία στις υψηλότερες θέσεις της επιχειρηματικής πραγματικότητας.

Τα πρώτα 70 μέλη του οργανισμού ήδη «αποφοίτησαν», με το «the Boardroom Greece» να γιορτάζει τα πρώτα του «γενέθλια» σε μια εντυπωσιακή τελετή αποφοίτησης, που πραγματοποιήθηκε στο penthouse του Grand Hyatt στις 7 Ιουλίου 2023.

Έκδηλο το ευχάριστο κλίμα, τα χαμόγελα, τα θετικά vibes και η αυτοπεποίθηση των αξιόλογων γυναικών-μελών, αφού, με τα κατάλληλα πια εφόδια, είναι πανέτοιμες να ατενίσουν με αισιοδοξία το μέλλον.

Τα πρώτα βήματα έγιναν και ο δρόμος μέσω του οποίου μπορούν να επαναπροσδιορίσουν την ηγεσία και να δημιουργήσουν ανεξίτηλο αντίκτυπο στις αίθουσες συνεδριάσεων παγκοσμίως είναι πλέον ανοιχτός!

Tι είναι όμως το the Boardroom και τι είναι αυτό που το διαφοροποιεί από τα άλλα γυναικεία δίκτυα παγκοσμίως;

Ολιστική Προσέγγιση

Ακολουθώντας μια ολιστική προσέγγιση στην προετοιμασία επίδοξων μελών διοικητικών συμβουλίων, το the Boardroom βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες: α) στην εκπαίδευση (Board Education) από international board experts σε πέντε θεματικές ενότητες (νομικά, οικονομικά, θέματα εταιρικής διακυβέρνησης, στρατηγικής και leadership), β) στο Inner Circle Program, που συνδυάζει ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων (leadership development), εκμάθηση από ομότιμους (peer learning), καθώς και προσομοιώσεις διοικητικών συμβουλίων με συγκεκριμένους ρόλους βασισμένες σε case-studies πραγματικών περιστατικών που αναπτύχθηκαν στο IMD Business School, γ) στο Strategic Networking, που περιλαμβάνει αποκλειστικές ομιλίες και εκδηλώσεις με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών σε θέσεις επιρροής και δ) στην έμπνευση μέσα από την προβολή θετικών προτύπων (role models) από όλο τον κόσμο.

To Υπερσύγχρονο Clubhouse

Εκτός από τους τέσσερις βασικούς πυλώνες που προαναφέρθηκαν, ένα από τα πλέον ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του the Boardroom είναι το ότι η φυσική του έδρα βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, τα μέλη απολαμβάνουν αποκλειστική πρόσβαση στο Clubhouse, δηλαδή σε κομψές, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που φιλοξενούν τις δραστηριότητες του οργανισμού και προάγουν την «πρόσωπο με πρόσωπο» αλληλεπίδραση των μελών, την επικοινωνία και ανταλλαγή ιδεών μεταξύ τους, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη, το αίσθημα του «ανήκειν», την κατανόηση και τη συνεργασία.

Κοινότητα με Διεθνή Ακτινοβολία

Ο οργανισμός δραστηριοποιείται ήδη στη Δανία, την Ελβετία και την Ελλάδα, με άμεση προοπτική να επεκταθεί σύντομα στο Βέλγιο, στη Γαλλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία στα μέλη του να παρευρεθούν και να αξιοποιήσουν τη δικτύωση που τους προσφέρεται σε οποιαδήποτε από τις υπόλοιπες χώρες επιθυμούν. Άλλωστε, μέλη από όλο τον κόσμο έχουν τη δυνατότητα διάδρασης και επικοινωνίας μεταξύ τους σε πραγματικό χρόνο χάρη στην εφαρμογή «the Boardroom app».

Παράλληλα, το the Boardroom πρωταγωνιστεί στη διεθνή σκηνή, συμμετέχοντας ενεργά σε διεθνή συνέδρια υψηλού κύρους στον επιχειρηματικό κόσμο. Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός τον Ιανουάριο του 2023, όπου, σε μια συζήτηση για τη σημασία της ποικιλομορφίας στα διοικητικά συμβούλια, τα μέλη του οργανισμού μοιράστηκαν τον τρόπο με τον οποίο αυτή προάγει την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και πυροδοτεί την καινοτομία.

«Πιστεύουμε ότι το the Boardroom οφείλει να δηλώνει παρών στις μεγάλες εκδηλώσεις και στα συνέδρια παγκοσμίως, εκεί όπου οι φωνές των γυναικών μπορούν πραγματικά να ακουστούν και να έχουν αντίκτυπο», δήλωσε η CEO του the Boardroom.

Τον Μάιο του 2023, η Ντιάνα Μαρκάκη έλαβε μια επάξια διάκριση ως «Businesswoman and Social Entrepreneur» στα διάσημα βραβεία Maria Callas Awards στο Μονακό.

«Ξεκλειδώνοντας» τις Επιχειρηματικές Ευκαιρίες

Μη γνωρίζοντας γεωγραφικά όρια, το the Boardroom συνεχίζει να δίνει μορφή και περιεχόμενο στην «αλλαγή» με πρωτοβουλίες όπως το «Unlocking the Boardroom» podcast. Mε host την ίδια την ιδρύτρια του οργανισμού, αυτό το πρωτοπόρο για τα ελληνικά δεδομένα μηνιαίο masterclass συγκεντρώνει τα πιο ισχυρά επιχειρηματικά μυαλά από όλο τον κόσμο, με μοναδικό σκοπό να «ξεκλειδώνουν» τις προκλήσεις και να αδράχνουν τις ευκαιρίες ενός νέου, «γενναίου» επιχειρηματικού κόσμου.

Επιπλέον, είναι γεγονός η έκδοση του πρώτου βιβλίου «the Boardroom»!

Οι Υποστηρικτές του the Boardroom

Το the Boardroom έχει συγκεντρώσει την υποστήριξη αξιόλογων οργανισμών και ηγετών με επιρροή. Μεταξύ αυτών, 140 άνδρες υποστηρικτές και σημαντικούς εταιρικούς συνεργάτες, όπως η Eurobank, ο ΟΤΕ, η Deloitte, ο Όμιλος Olympia, η Coca-Cola HBC και η Norton Rose Fullbright, γεγονός που αποδεικνύει τη σημασία και την αξία του στην ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Σταύρος Ιωάννου, εκπρόσωπος της Eurobank δηλώνει:

«Έχοντας ήδη συμπληρώσει έναν χρόνο δημιουργικής πορείας στην Ελλάδα, το the Boardroom εξελίσσεται σε σημείο αναφοράς στη διαρκή μάχη για την εδραίωση μιας εταιρικής κουλτούρας που προάγει τη γυναικεία ενδυνάμωση, καθιερώνοντάς την ως μία ισχυρή δύναμη επιχειρηματικής εξέλιξης.

Η προώθηση της συμμετοχής των γυναικών στις ανώτερες θέσεις στην ιεραρχία των οργανισμών και της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας αλλά και διεθνώς είναι στρατηγική προτεραιότητα για την Eurobank, εντάσσοντας στο πρόγραμμα γυναίκες στελέχη της αλλά και υποστηρίζοντας τη συμμετοχή γυναικών στελεχών των πελατών μας.

Οι δώδεκα αυτοί μήνες διαρκούς και αμφίδρομης ζύμωσης στο πλαίσιο του the Boardroom φέρουν αναμφίβολα πολύ θετικό πρόσημο για την προώθηση της γυναικείας ηγεσίας στο ευρύτερο επιχειρηματικό οικοσύστημα και υπόσχονται μια ακόμη πιο δυναμική συνέχεια».

Επίσης, κλείνοντας επιτυχημένα έναν χρόνο συνεργασίας, ο CEO της Deloitte Ελλάδος κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος σημειώνει σχετικά:

«Είμαστε πολύ περήφανοι ως Deloitte Ελλάδος, αλλά και εγώ προσωπικά, που εδώ και έναν χρόνο έχουμε αναλάβει τον ρόλο αποκλειστικού Corporate Governance & Thought Leadership Advisor στο The Boardroom, συμβάλλοντας στο κοινό μας όραμα: να ενισχύσουμε τη συμπερίληψη των γυναικών σε όλα τα επίπεδα και να τις ενδυναμώσουμε στην ανάληψη ηγετικών ρόλων.

Ήδη, στελέχη μας συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, ακολουθώντας το ολιστικό πρόγραμμα εκπαίδευσης του οργανισμού που περιλαμβάνει εξειδικευμένα σεμινάρια, coaching και networking για προετοιμασία σε διοικητικές θέσεις. Η συνεργασία μας με το The Boardroom θα συνεχιστεί, επισφραγίζοντας τη διαρκή δέσμευσή μας να στηρίζουμε πρωτοβουλίες που προωθούν το σεβασμό και τη συμπερίληψη στον χώρο εργασίας, όπως ακριβώς πρεσβεύουν οι αξίες και η εταιρική κουλτούρα της Deloitte».

#Together, #WeArePowerful!

Μέχρι το 2040, η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία θα παράγει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μέχρι το 2050, ο κόσμος αναμένεται να εξαλείψει πλήρως την ελονοσία. Γιατί θα πρέπει να χρειαστούν 132 χρόνια για να κλείσει το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων;

Δεδομένου ότι οι γυναίκες αποτελούν πάνω από το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού αλλά μόνο το 24% των θέσεων στα διοικητικά συμβούλια, το the Boardroom ευελπιστεί να αλλάξει τα δεδομένα άμεσα, αυξάνοντας το κύρος και τη δύναμή του ως πόλο έλξης για ακόμη περισσότερες γυναίκες που επιθυμούν να ξαναγράψουν τους κανόνες στον τομέα της ηγεσίας.

Με στόχο την ποικιλομορφία στις υψηλές επαγγελματικές θέσεις και με εμπιστοσύνη στις ικανότητες, στα ταλέντα, στη δύναμη και στο όραμα των γυναικών, το the Boardroom θα συνεχίσει να καλλιεργεί τις ιδανικές συνθήκες και να προσκαλεί νέα μέλη εδώ, εκφράζοντας έμπρακτα τη γυναικεία διάσταση στη διαχρονική ρήση «η ισχύς εν τη ενώσει».

Περισσότερα για το the Boardroom και τη δραστηριότητά του μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ. Αν είστε υψηλόβαθμο στέλεχος και φιλοδοξείτε να καταλάβετε μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο, πατήστε εδώ.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

The Boardroom: Ένας Ενάρετος Κύκλος διά Χειρός Ντιάνας Μαρκάκη

Το «the Boardroom» Αλλάζει το Πρόσωπο της Ελληνικής Ηγεσίας

Ισότητα των Φύλων. Για τι Ακριβώς Μιλάμε;

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Συντάκτρια | Thunder Road
Συντάκτρια | Thunder Road

H Μαρία Σπανουδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι μητέρα τριών παιδιών, πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας (Τμήμα Οικ. Επιστήμης) και του Εθνικού Ωδείου Αθήνας (Πιάνο). Την κέρδισε η μουσική, με την οποία ασχολείται επαγγελματικά. Αγαπά τους ήχους, τις παύσεις, τη φωτογραφία, το τρέξιμο, το διάβασμα, τα ταξίδια, τη μαύρη σοκολάτα, τα βαμβακερά σεντόνια και κάποια ξεχωριστά τρυφερά χέρια. Προτιμά τις ανατολές από τα ηλιοβασιλέματα, το τσάι αντί του καφέ και στο μεγάλο δίλημμα «κιθαρίστας ή ντράμερ» διαλέγει «μπασίστας».

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+