#BraveNewEnergy: Το «Πράσινο» Ενεργειακό Τοπίο που Αναδύεται

#BraveNewEnergy

Η πράσινη μετάβαση προϋποθέτει μεγάλες αλλαγές και στον τρόπο παραγωγής ενέργειας, στην οποία στηρίζεται κάθε είδους ανθρώπινη δραστηριότητα. Όμως, είναι εύκολο το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και ο λιγνίτης να δώσουν τη θέση τους στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της κλιματικής ουδετερότητας; Είναι, πράγματι, οι ΑΠΕ το παρόν και το μέλλον στην ενέργεια;

Το νέο επεισόδιο της εκπομπής #BraveNewGreece με τίτλο #BraveNewEnergy επιχειρεί να περιγράψει το τοπίο της ενέργειας που αναδιαμορφώνεται όχι μόνο λόγω της απανθρακοποίησης, αλλά και των γεωπολιτικών εξελίξεων.

#BraveNewEnergy

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ | FOUNDER & CEO, ΑΘΗΝΕΑ

Ποιες είναι οι μεγάλες τεχνολογικές αλλαγές που μας επιτρέπουν να αξιοποιήσουμε επαρκώς τον ήλιο και τον άνεμο; Πώς θα εξασφαλίσει την ενεργειακή της αυτονομία η Ευρώπη; Γιατί είναι σημαντικός ο ρόλος των «έξυπνων» δικτύων; Ποια είναι η θέση της Ελλάδας στον νέο ενεργειακό χάρτη; Με ποιον τρόπο θα αντιμετωπιστούν οι ανισότητες που προκαλεί η απολιγνιτοποίηση;

Αναζητώντας απαντήσεις, ακούμε τι έχουν να πουν ειδικοί της ενέργειας και μεταβαίνουμε στον Άγιο Γεώργιο, το μικρό νησάκι στην είσοδο του Σαρωνικού όπου ο όμιλος ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έχει υλοποιήσει ένα έργο-ορόσημο για τον ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας. Πρόκειται για το αιολικό πάρκο του Αγίου Γεωργίου, που παράγει ενέργεια ικανή να καλύψει τις ανάγκες περισσότερων από 40.000 νοικοκυριών στη χώρα μας, διαθέτοντας 23 ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 73,2 MW.

Οι νέες τεχνολογίες, οι ΑΠΕ και η ανάδυση του prosumer, δηλαδή του παραγωγού και καταναλωτή ενέργειας, δημιουργούν ένα πολλά υποσχόμενο «πράσινο» αύριο.

  • Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, στις 00:00, στον ΑΝΤ1.

Μία Εκπομπή για το Μέλλον… Σήμερα!

Το #BraveNewGreece είναι μια τηλεοπτική σειρά για την Ελλάδα που έρχεται. Ένα docuseries για ένα μέλλον όπου άνθρωπος, φύση και τεχνολογία συνυπάρχουν αρμονικά.

Τα 25λεπτα explainers του #BraveNewGreece αποτελούν μια βιβλιοθήκη γνώσης για να καταλάβουμε καλύτερα τι μας περιμένει. Με ξεναγό τη CEO της αθηΝΕΑς Μαριάννα Σκυλακάκη, τολμάμε ένα φουτουριστικό και αισιόδοξο ταξίδι στο μέλλον της χώρας μας, σε μια σειρά από θεματικούς άξονες.

Η πρώτη σεζόν της εκπομπής, η οποία θα μεταδίδεται σε πρώτη προβολή κάθε Παρασκευή στη βραδινή ζώνη του ΑΝΤ1, έχει διάρκεια 16 επεισόδια. Κάθε επεισόδιο είναι ένα πλούσιο, γρήγορο, καλειδοσκοπικό explainer. Δίνει βήμα σε κορυφαίους ειδικούς, επιστήμονες, thought-leaders και innovators, οι οποίοι μιλούν για τις νέες τάσεις που θα διαμορφώσουν το αύριο. Η συζήτηση για το τι μας περιμένει «εκδημοκρατίζεται» και αποδίδεται με τρόπο που μας αφορά όλους.

Γιατί το μέλλον δεν είναι εκεί μόνο για να μας προβληματίζει. Είναι εκεί για να μας προκαλεί ενθουσιασμό. Να μας κάνει να ονειρευόμαστε νέα όρια για το τι είναι εφικτό. Για το πώς θα κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας. Αρκεί να το καταλάβουμε καλύτερα. Αρκεί να δούμε πώς θα προκύψει, μέσα από τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις της Ελλάδας του σήμερα.

Γιώργος Σπύρου | Εντεταλμένος Σύμβουλος & Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Πρόσωπα (με σειρά εμφάνισης) στο επεισόδιο #BraveNewEnergy

Λίνα Τσαλταμπάση, Πρόεδρος, WEnCoop | Γιώργος Σπύρου, Εντεταλμένος Σύμβουλος & Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή | Σπύρος Οικονόμου, Πρόεδρος, ΚΑΠΕ | Μιχάλης Μάνης, CEO, Ensight | Κώστας Ηλίας, Διευθυντής Λειτουργίας Έργων, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Με την ευγενική υποστήριξη της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Βασικοί Συντελεστές

Παρουσίαση / Σενάριο: Μαριάννα Σκυλακάκη | Σκηνοθεσία: Πάνος Θ. Μελίδης | Αρχισυνταξία: Δημήτρης Δελεβέγκος | Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης | Σύμβουλοι Παραγωγής: Νίκος Βερβερίδης, Κωνσταντίνος Τζώρτζης | Εκτέλεση Παραγωγής: Πέτρος Αδαμαντίδης | Παραγωγή: αθηΝΕΑ x ελc productions

Τα επόμενα επεισόδια του πρώτου κύκλου της τηλεοπτικής εκπομπής #BraveNewGreece θα μεταδίδονται σε πρώτη προβολή κάθε Παρασκευή, στις 00:00 στον ΑΝΤ1. Όλα τα τελευταία νέα για τη σειρά της αθηΝΕΑς και του ελc productions #BraveNewGreece εδώ και όλα τα προηγούμενα επεισόδια εδώ.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

#BraveNewSpace: Πώς Επηρεάζει το Διάστημα την Καθημερινότητά μας;

#BraveNewHospitality με Πρωταγωνιστή τη Βιωσιμότητα

Βρείτε τα άρθρα για όλα τα προηγούμενα επεισόδια του #BraveNewGreece εδώ.

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+