#BraveNewEveryday: Μια Απλοποιημένη Καθημερινότητα με τη Βοήθεια της Τεχνολογίας

Η ψηφιακή διακυβέρνηση έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο συναλλασσόμαστε με τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο, πώς η τεχνητή νοημοσύνη, η εικονική πραγματικότητα και η επιτάχυνση άλλων σημαντικών τεχνολογιών θα συνεχίσουν να μας διευκολύνουν στην καθημερινότητά μας; Μήπως η ψηφιοποίηση ενέχει, πέρα από ευκαιρίες, κινδύνους και απειλές;

#BraveNewEveryday

Αλέξανδρος Μάνος | CEO, Netcompany-Intrasoft

Τους προβληματισμούς αυτούς εξετάζει το νέο επεισόδιο της εκπομπής #BraveNewGreece με τίτλο #BraveNewEveryday, το οποίο επιχειρεί να συνθέσει το παζλ μιας μελλοντικής καθημερινότητας όπου η τεχνολογία είναι κυρίαρχη.

Ποιες είναι οι προβλέψεις για την επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στην κοινωνία και στον τρόπο ζωής μας; Πώς θα μπορούσαν να συμβάλλουν οι ψηφιακές τεχνολογίες στην αντιμετώπιση μεγάλων προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή και το δημογραφικό ζήτημα, αλλά και ο τομέας της υγείας; Πώς η επεξεργασία των μεγάλων δεδομένων θα οδηγήσει στην εξοικονόμηση πόρων αλλά και στον καλύτερο προγραμματισμό της καθημερινότητάς μας; Πόσο μεγάλη απειλή είναι η κυβερνοασφάλεια; Μπορεί η Ελλάδα να αποτελέσει εύφορο έδαφος για την ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών;

Για να απαντήσει στα ερωτήματα αυτά, η εκπομπή επισκέπτεται την έδρα της Netcompany-Intrasoft, εταιρείας υπηρεσιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, που αναπτύσσει σειρά πρωτοποριακών εφαρμογών, οι οποίες υπόσχονται να βελτιώσουν πτυχές της καθημερινότητάς μας και πρόκειται να λανσαριστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η τεχνολογία δημιουργεί έναν εκπληκτικό, πλην γεμάτο προκλήσεις, καινούργιο κόσμο, τον οποίο μόλις αρχίζουμε να ανακαλύπτουμε.

Μια Εκπομπή για το Μέλλον… Σήμερα!

Το #BraveNewGreece είναι μια τηλεοπτική σειρά για την Ελλάδα που έρχεται. Ένα docuseries για ένα μέλλον όπου άνθρωπος, φύση και τεχνολογία συνυπάρχουν αρμονικά.

Τα 25λεπτα explainers του #BraveNewGreece αποτελούν μια βιβλιοθήκη γνώσης για να καταλάβουμε καλύτερα τι μας περιμένει. Με ξεναγό τη CEO της αθηΝΕΑς Μαριάννα Σκυλακάκη, τολμάμε ένα φουτουριστικό και αισιόδοξο ταξίδι στο μέλλον της χώρας μας, σε μια σειρά από θεματικούς άξονες.

#BraveNewEveryday

Σταμάτης Κάρδαρης | Head of User Experience, Netcompany-Intrasoft, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ | FOUNDER & CEΟ ΑΘΗΝΕΑ

Η πρώτη σεζόν της εκπομπής, η οποία θα μεταδίδεται σε πρώτη προβολή κάθε Σάββατο και Κυριακή στην απογευματινή ζώνη του ΑΝΤ1, έχει διάρκεια 16 επεισόδια. Κάθε επεισόδιο είναι ένα πλούσιο, γρήγορο, καλειδοσκοπικό explainer. Δίνει βήμα σε κορυφαίους ειδικούς, επιστήμονες, thought-leaders και innovators, οι οποίοι μιλούν για τις νέες τάσεις που θα διαμορφώσουν το αύριο. Η συζήτηση για το τι μας περιμένει «εκδημοκρατίζεται» και αποδίδεται με τρόπο που μας αφορά όλους.

Γιατί το μέλλον δεν είναι εκεί μόνο για να μας προβληματίζει. Είναι εκεί για να μας προκαλεί ενθουσιασμό. Να μας κάνει να ονειρευόμαστε νέα όρια για το τι είναι εφικτό. Για το πώς θα κάνουμε καλύτερες τις ζωές μας. Αρκεί να το καταλάβουμε καλύτερα. Αρκεί να δούμε πώς θα προκύψει, μέσα από τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις της Ελλάδας του σήμερα.

  • Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 15:00, στον ANT1.

Πρόσωπα (με σειρά εμφάνισης) στο Eπεισόδιο #BraveNewEveryday

Θοδωρής Γεωργακόπουλος, Δημοσιογράφος, Συγγραφέας | Αλέξανδρος Μάνος, CEO, Netcompany-Intrasoft | Επαμεινώνδας Χριστοφιλοπούλος, Κάτοχος Έδρας UNESCO για την Έρευνα του Μέλλοντος | Γρηγόρης Γούσης, New Tech Entrepreneur | Δήμητρα Παπαναστασίου, Project Manager EU Projects, Netcompany-Intrasoft | Σταμάτης Κάρδαρης, Head of User Experience, Netcompany-Intrasoft | Γιώργος Μάνος, General Manager EU Institutions, Netcompany-Intrasoft

Με την ευγενική υποστήριξη της Netcompany-Intrasoft.

Βασικοί Συντελεστές

Παρουσίαση/Σενάριο: Μαριάννα Σκυλακάκη | Σκηνοθεσία: Πάνος Θ. Μελίδης | Αρχισυνταξία: Δημήτρης Δελεβέγκος | Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης | Σύμβουλοι Παραγωγής: Νίκος Βερβερίδης, Κωνσταντίνος Τζώρτζης | Εκτέλεση Παραγωγής: Πέτρος Αδαμαντίδης | Παραγωγή: αθηΝΕΑ x ελc productions

Ο πρώτος κύκλος της τηλεοπτικής εκπομπής #BraveNewGreece μεταδίδεται σε πρώτη προβολή κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 15:00 στον ΑΝΤ1. Όλα τα τελευταία νέα για τη σειρά της αθηΝΕΑς και του ελc productions #BraveNewGreece εδώ και όλα τα προηγούμενα επεισόδια εδώ.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

#BraveNewSkills: Το Μέλλον της Εργασίας στο Κατώφλι μιας Κοσμογονικής Αλλαγής

#BraveNewWater: Επαναπροσδιορίζοντας μια Σχέση Ζωής 

#BraveNewGreece | Έρχεται τον Νοέμβριο στον ΑΝΤ1

Βρείτε τα άρθρα για όλα τα προηγούμενα επεισόδια του #BraveNewGreece εδώ.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+