#BraveNewIndustry: Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός Επαναπροσδιορίζει τη Βιομηχανία

Εάν η Πρώτη Βιομηχανική Επανάσταση άλλαξε ριζικά το παραγωγικό μοντέλο της τότε εποχής, ποια νέα δεδομένα δημιουργούν το 5G, η ρομποτική και οι νέες τεχνολογίες; Πώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός υπηρετεί τον στόχο των επιχειρήσεων για μεγιστοποίηση της παραγωγικότητάς τους, αλλά και τον περιορισμό του αποτυπώματός τους στο περιβάλλον; Το νέο επεισόδιο της εκπομπής #BraveNewGreece με τίτλο #BraveNewIndustry επιχειρεί να σκιαγραφήσει το νέο τοπίο που διαμορφώνεται για τη βιομηχανία που καλείται να προσαρμοστεί και να συν-δημιουργήσει ένα εντελώς καινούργιο περιβάλλον.

Τι σημαίνει Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση; Τι περιλαμβάνει ένα «έξυπνο» εργοστάσιο ουδέτερου ανθρακικού αποτυπώματος; Γιατί τα ρομπότ και η αυτοματοποίηση καθιστούν την εφοδιαστική αλυσίδα πιο ανθεκτική στις αλλαγές; Αναζητώντας απαντήσεις, συνομιλούμε με ειδικούς του χώρου και επισκεπτόμαστε το εργοστάσιο της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο το οποίο, εν μέσω σημαντικών επενδύσεων, έχει μετασχηματιστεί σε μια έξυπνη και ευέλικτη παραγωγική μονάδα που, έχοντας πετύχει το ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, θέτει τον επόμενο φιλόδοξο στόχο, της μετατροπής σε megaplant με μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Η αυτοματοποίηση, η συνεχής επανεκπαίδευση των εργαζομένων και τα μεγάλα δεδομένα είναι μερικά μόνο από τα κομμάτια του παζλ της βιομηχανίας του μέλλοντος.

• Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στις 15:00, στον ANT1.

Γιώργος Μαργώνης, Διευθύνων Σύμβουλος, Παπαστράτος

Γιώργος Μαργώνης | Διευθύνων Σύμβουλος, Παπαστράτος

Μια Εκπομπή για το Μέλλον… Σήμερα!

Το #BraveNewGreece είναι μια τηλεοπτική σειρά για την Ελλάδα που έρχεται. Ένα docuseries για ένα μέλλον όπου άνθρωπος, φύση και τεχνολογία συνυπάρχουν αρμονικά.

Τα 25λεπτα explainers του #BraveNewGreece αποτελούν μια βιβλιοθήκη γνώσης για να καταλάβουμε καλύτερα τι μας περιμένει. Με ξεναγό τη CEO της αθηΝΕΑς Μαριάννα Σκυλακάκη, τολμάμε ένα φουτουριστικό και αισιόδοξο ταξίδι στο μέλλον της χώρας μας, σε μια σειρά από θεματικούς άξονες.

Η πρώτη σεζόν της εκπομπής, η οποία θα μεταδίδεται σε πρώτη προβολή κάθε Σάββατο και Κυριακή στην απογευματινή ζώνη του ΑΝΤ1, έχει διάρκεια 16 επεισόδια. Κάθε επεισόδιο είναι ένα πλούσιο, γρήγορο, καλειδοσκοπικό explainer. Δίνει βήμα σε κορυφαίους ειδικούς, επιστήμονες, thought-leaders και innovators, οι οποίοι μιλούν για τις νέες τάσεις που θα διαμορφώσουν το αύριο. Η συζήτηση για το τι μας περιμένει «εκδημοκρατίζεται» και αποδίδεται με τρόπο που μας αφορά όλους.

Γιατί το μέλλον δεν είναι εκεί μόνο για να μας προβληματίζει. Είναι εκεί για να μας προκαλεί ενθουσιασμό. Να μας κάνει να ονειρευόμαστε νέα όρια για το τι είναι εφικτό. Για το πώς θα κάνουμε καλύτερες τις ζωές μας. Αρκεί να το καταλάβουμε καλύτερα. Αρκεί να δούμε πώς θα προκύψει, μέσα από τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις της Ελλάδας του σήμερα.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ | FOUNDER & CEΟ ΑΘΗΝΕΑ

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ | FOUNDER & CEΟ ΑΘΗΝΕΑ

Πρόσωπα (με σειρά εμφάνισης) στο Επεισόδιο #BraveNewIndustry

Μάρκος Βερέμης, Εταίρος, Big Pi Ventures, Συνιδρυτής, Upstream & Πρόεδρος Επιτροπής Καινοτομίας, ΣΕΒ | Γιώργος Μαργώνης,  Διευθύνων Σύμβουλος, Παπαστράτος | Ελένη Πετρά, Υπεύθυνη, Μονάδα Καινοτομίας για τις Γυναίκες «Αθηνά» | Αλέξανδρος Ασημακόπουλος, Διευθυντής Παραγωγής, Παπαστράτος | Γιώργος Κωσταρέλης, Διευθυντής Bιωσιμότητας Εργοστασίου, Παπαστράτος | Beatriz Banuelos, Head of Operations Customer Service EU South Cluster, Philip Morris International | Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος, Κάτοχος Έδρας UNESCO για την Έρευνα του Μέλλοντος | Μαρία Πατακιούτη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπων & Κουλτούρας, Παπαστράτος & ΝΑ Ευρώπης Philip Morris International

Βασικοί Συντελεστές

Παρουσίαση/Σενάριο: Μαριάννα Σκυλακάκη | Σκηνοθεσία: Πάνος Θ. Μελίδης | Αρχισυνταξία: Δημήτρης Δελεβέγκος | Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης | Σύμβουλοι Παραγωγής: Νίκος Βερβερίδης, Κωνσταντίνος Τζώρτζης | Εκτέλεση Παραγωγής: Πέτρος Αδαμαντίδης | Παραγωγή: αθηΝΕΑ x ελc productions

Ο πρώτος κύκλος της τηλεοπτικής εκπομπής #BraveNewGreece μεταδίδεται σε πρώτη προβολή κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 15:00 στον ΑΝΤ1. Όλα τα τελευταία νέα για τη σειρά της αθηΝΕΑς και του ελc productions #BraveNewGreece εδώ και όλα τα προηγούμενα επεισόδια εδώ

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

#BraveNewSkills: Το Μέλλον της Εργασίας στο Κατώφλι μιας Κοσμογονικής Αλλαγής

#BraveNewWater: Επαναπροσδιορίζοντας μια Σχέση Ζωής

#BraveNewGreece | Έρχεται τον Νοέμβριο στον ΑΝΤ1

Βρείτε τα άρθρα για όλα τα προηγούμενα επεισόδια του #BraveNewGreece εδώ.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+