#BraveNewNetworks: Ηλεκτρικές Διασυνδέσεις Για Μια Εφικτή Πράσινη Μετάβαση

Οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του ενεργειακού συστήματος. Η μετάβαση, όμως, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δημιουργεί νέα δεδομένα και προκλήσεις για τα δίκτυα. Εάν ο ήλιος και ο άνεμος αποτελούν τις βασικές πηγές ηλεκτροδότησής μας, πώς διαχειριζόμαστε την πλεονάζουσα ενέργεια προκειμένου αυτή να μη χαθεί; Τι γίνεται όταν δεν έχει ήλιο ή κατά τις βραδινές ώρες; Τα ερωτήματα αυτά απασχολούν το νέο επεισόδιο του #BraveNewGreece με τίτλο #BraveNewNetworks, το οποίο επιχειρεί να ρίξει φως στο μέλλον του ενεργειακού συστήματος με πυλώνες τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις και την αποθήκευση ενέργειας.

Ποιες αλλαγές επιφέρει η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια; Γιατί η γεωγραφική θέση της Ελλάδας ενισχύει τον ρόλο της ως ενεργειακού κόμβου; Γιατί είναι μονόδρομος το αποκεντρωμένο μοντέλο παραγωγής και τι σημαίνει «ενεργειακό ίντερνετ»; Πώς η τεχνολογία διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο προκειμένου τα δίκτυα να καταστούν «έξυπνα», αλλά και για να κερδίσουμε το στοίχημα της αποθήκευσης ενέργειας; Γιατί η διασύνδεση των ελληνικών νησιών αποτελεί καινοτομία με παγκόσμια εμβέλεια και ποια είναι η θέση των υπεράκτιων αιολικών πάρκων στο νέο ενεργειακό τοπίο;

#BraveNewNetworks

Μαριάννα Σκυλακάκη | Founder & CEΟ αθηΝΕΑ

Απαντώντας στα ερωτήματα αυτά, η εκπομπή συνομιλεί με ειδικούς στον κλάδο της ενέργειας και επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), που υλοποιεί ήδη ένα φιλόδοξο πρόγραμμα επενδύσεων για τη δημιουργία νέων ηλεκτρικών διασυνδέσεων. Γιατί, δεν αρκεί μόνο η ηλεκτροπαραγωγή. Πρέπει όλη αυτή η ενέργεια να έχει πού να πάει, την ώρα που την έχουμε ανάγκη.

  • Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 16:00 στον ANT1.

Μια Eκπομπή για το Μέλλον… Σήμερα!

Το #BraveNewGreece είναι μια τηλεοπτική σειρά για την Ελλάδα που έρχεται. Ένα docuseries για ένα μέλλον όπου άνθρωπος, φύση και τεχνολογία συνυπάρχουν αρμονικά.

Τα 25λεπτα explainers του #BraveNewGreece αποτελούν μια βιβλιοθήκη γνώσης για να καταλάβουμε καλύτερα τι μας περιμένει. Με ξεναγό τη CEO της αθηΝΕΑς Μαριάννα Σκυλακάκη, τολμάμε ένα φουτουριστικό και αισιόδοξο ταξίδι στο μέλλον της χώρας μας, σε μια σειρά από θεματικούς άξονες.

Η πρώτη σεζόν της εκπομπής, η οποία θα μεταδίδεται σε πρώτη προβολή κάθε Σάββατο και Κυριακή στην απογευματινή ζώνη του ΑΝΤ1, έχει διάρκεια 16 επεισόδια. Κάθε επεισόδιο είναι ένα πλούσιο, γρήγορο, καλειδοσκοπικό explainer. Δίνει βήμα σε κορυφαίους ειδικούς, επιστήμονες, thought-leaders και innovators, οι οποίοι μιλούν για τις νέες τάσεις που θα διαμορφώσουν το αύριο. Η συζήτηση για το τι μας περιμένει «εκδημοκρατίζεται» και αποδίδεται με τρόπο που μας αφορά όλους.

Γιατί το μέλλον δεν είναι εκεί μόνο για να μας προβληματίζει. Είναι εκεί για να μας προκαλεί ενθουσιασμό. Να μας κάνει να ονειρευόμαστε νέα όρια για το τι είναι εφικτό. Για το πώς θα κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας. Αρκεί να το καταλάβουμε καλύτερα. Αρκεί να δούμε πώς θα προκύψει, μέσα από τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις της Ελλάδας του σήμερα.

#BraveNewNetworks

Μάνος Μανουσάκης | Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΑΔΜΗΕ

Πρόσωπα (με Σειρά Εμφάνισης στο Επεισόδιο #BraveNewNetworks)

Μάνος Μανουσάκης – Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΑΔΜΗΕ | Αρθούρος Ζερβός – Ομότιμος Καθηγητής, ΕΜΠ & Πρόεδρος, REN | Σταύρος Παπαθανασίου – Καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, ΕΜΠ | Ιωάννης Μάργαρης – Αντιπρόεδρος, ΑΔΜΗΕ | Ελένη Ζαρίκου – Διευθύντρια Οικονομικών & Λογιστικών Υπηρεσιών, ΑΔΜΗΕ

Με την ευγενική υποστήριξη του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Βασικοί Συντελεστές

Παρουσίαση/Σενάριο: Μαριάννα Σκυλακάκη | Σκηνοθεσία: Πάνος Θ. Μελίδης | Αρχισυνταξία: Δημήτρης Δελεβέγκος | Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης | Σύμβουλοι Παραγωγής: Νίκος Βερβερίδης, Κωνσταντίνος Τζώρτζης | Εκτέλεση Παραγωγής: Πέτρος Αδαμαντίδης | Παραγωγή: αθηΝΕΑ x ελc productions


Ο πρώτος κύκλος της τηλεοπτικής εκπομπής #BraveNewGreece μεταδίδεται σε πρώτη προβολή κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 15:00 στον ΑΝΤ1. Όλα τα τελευταία νέα για τη σειρά της αθηΝΕΑς και του ελc productions #BraveNewGreece εδώ και όλα τα προηγούμενα επεισόδια εδώ.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

#BraveNewArt: Η Ψηφιακή Τέχνη Ανοίγει Νέους Δρόμους για την Καλλιτεχνική Δημιουργία 

#BraveNewGreece | Έρχεται τον Νοέμβριο στον ΑΝΤ1

Βρείτε τα άρθρα για όλα τα προηγούμενα επεισόδια του #BraveNewGreece εδώ.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+