#BraveNewSpace: Πώς το Διάστημα Αλλάζει τη Ζωή στη Γη

Πώς επηρεάζει το διάστημα την καθημερινότητά μας; Το ερώτημα αυτό καθίσταται καίριο αν λάβουμε υπόψη ότι μεγάλος αριθμός χρήσιμων εφαρμογών και τεχνολογιών εδώ στη Γη στηρίζονται στη διαστημική τεχνολογία.

Το νέο επεισόδιο της εκπομπής #BraveNewGreece με τίτλο #BraveNewSpace επιχειρεί να φωτίσει τη δραστηριότητα του ανθρώπου στο διάστημα και το πώς αυτή μπορεί να αποτελέσει κινητήριο δύναμη μετασχηματισμού της οικονομίας και της κοινωνίας.

Ποιο είναι το μέλλον του ανθρώπου στο διάστημα; Τι είναι το «Νέο Διάστημα» και γιατί προσελκύει επενδύσεις εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ; Πέρα από την εξερεύνηση του αγνώστου, τι μας προσφέρει και τι μας έχει προσφέρει σε απτούς όρους το διάστημα όλα αυτά τα χρόνια;

#BraveNewSpace

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ | FOUNDER & CEO, ΑΘΗΝΕΑ

Αναζητώντας απαντήσεις, ακούμε ειδικούς του χώρου, ενώ επισκεπτόμαστε την έδρα της εταιρείας Planetek Hellas που αναπτύσσει καινοτόμες εφαρμογές δεδομένων που προέρχονται από δορυφόρους παρατήρησης της Γης, αλλά και λογισμικό τόσο για τους δορυφόρους σε τροχιά όσο και για τις επίγειες βάσεις τους. Το διάστημα είναι η τέταρτη διάσταση της ισχύος ενός κράτους, μετά τη γη, τον αέρα και τη θάλασσα, και αποτελεί σύμμαχο του ανθρώπου, ανοίγοντας τον δρόμο για ένα αύριο συναρπαστικό.

  • Την Παρασκευή 26/1 στις 00:00 στον ANT1.

Μια Εκπομπή για το Μέλλον… Σήμερα!

Το #BraveNewGreece είναι μια τηλεοπτική σειρά για την Ελλάδα που έρχεται. Ένα docuseries για ένα μέλλον όπου άνθρωπος, φύση και τεχνολογία συνυπάρχουν αρμονικά.

Τα 25λεπτα explainers του #BraveNewGreece αποτελούν μια βιβλιοθήκη γνώσης για να καταλάβουμε καλύτερα τι μας περιμένει. Με ξεναγό τη CEO της αθηΝΕΑς Μαριάννα Σκυλακάκη, τολμάμε ένα φουτουριστικό και αισιόδοξο ταξίδι στο μέλλον της χώρας μας, σε μια σειρά από θεματικούς άξονες.

Η πρώτη σεζόν της εκπομπής, η οποία θα μεταδίδεται σε πρώτη προβολή κάθε Παρασκευή στην βραδινή ζώνη του ΑΝΤ1, έχει διάρκεια 16 επεισόδια. Κάθε επεισόδιο είναι ένα πλούσιο, γρήγορο, καλειδοσκοπικό explainer. Δίνει βήμα σε κορυφαίους ειδικούς, επιστήμονες, thought-leaders και innovators, οι οποίοι μιλούν για τις νέες τάσεις που θα διαμορφώσουν το αύριο. Η συζήτηση για το τι μας περιμένει «εκδημοκρατίζεται» και αποδίδεται με τρόπο που μας αφορά όλους.

Γιατί το μέλλον δεν είναι εκεί μόνο για να μας προβληματίζει. Είναι εκεί για να μας προκαλεί ενθουσιασμό. Να μας κάνει να ονειρευόμαστε νέα όρια για το τι είναι εφικτό. Για το πώς θα κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας. Αρκεί να το καταλάβουμε καλύτερα. Αρκεί να δούμε πώς θα προκύψει, μέσα από τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις της Ελλάδας του σήμερα.

#braveNewSpace

Στέλιος Μπολλάνος | Συνιδρυτής & Διευθυντής, Planetek Hellas

Πρόσωπα (με σειρά εμφάνισης) στο επεισόδιο #BraveNewSpace

Δρ. Σταμάτης Κριμιζής, Αστροφυσικός, Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών | Στέλιος Μπολλάνος, Συνιδρυτής & Διευθυντής, Planetek Hellas | Κατερίνα Καββαδά, Διευθύντρια, Γενική Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας & Διαστήματος | Κωνσταντίνος Πιλαφτσής, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Planetek Hellas | Ελένη Γουνελά, Technical Assistant Earth Observation, Planetek Hellas | Θεόφιλος Βαλσαμίδης, Technical Specialist Earth Observation, Planetek Hellas | Μαρία Ιερωνυμάκη, Technical Manager Space System, Planetek Hellas | Γιώργος Φίλιος, Software Engineer, Planetek Hellas

Με την ευγενική υποστήριξη της Planetek Hellas.

Βασικοί Συντελεστές

Παρουσίαση / Σενάριο: Μαριάννα Σκυλακάκη | Σκηνοθεσία: Πάνος Θ. Μελίδης | Αρχισυνταξία: Δημήτρης Δελεβέγκος | Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης | Σύμβουλοι Παραγωγής: Νίκος Βερβερίδης, Κωνσταντίνος Τζώρτζης | Εκτέλεση Παραγωγής: Πέτρος Αδαμαντίδης | Παραγωγή: αθηΝΕΑ x ελc productions

Τα επόμενα επεισόδια του πρώτου κύκλου της τηλεοπτικής εκπομπής #BraveNewGreece θα μεταδίδονται σε πρώτη προβολή κάθε Παρασκευή, στις 00:00 στον ΑΝΤ1. Όλα τα τελευταία νέα για τη σειρά της αθηΝΕΑς και του ελc productions #BraveNewGreece εδώ και όλα τα προηγούμενα επεισόδια εδώ.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ: 

#BraveNewHospitality με Πρωταγωνιστή τη Βιωσιμότητα

#BraveNewGreece | Έρχεται τον Νοέμβριο στον ΑΝΤ1

Βρείτε τα άρθρα για όλα τα προηγούμενα επεισόδια του #BraveNewGreece εδώ.

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+