Broken Heart Syndrome | Ομαδική Εικαστική Έκθεση

Το Two Thirds Project Space παρουσιάζει τη νέα έκθεση με τίτλο «Broken Heart Syndrome», με έργα της Ιλεάνας Αρναούτου, Σεβαστιάνας Κωνστάκη, Mariandrie, Ναταλίας Παπαδοπούλου, Ελεάννας Μπαλέση, Ηλέκτρας Σταμπούλου και Εύης Ζαμπέλη, σε επιμέλεια της Φαίδρας Βασιλειάδου.

Artwork: Sevastiana Konstaki

Το Σύνδρομο της Ραγισμένης Καρδιάς

Το σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς αποτελεί μια αναγνωρισμένη πλέον μυοκαρδιοπάθεια που αντιγράφει την καρδιακή προσβολή: εκδηλώνεται δηλαδή με έντονη πίεση στο στήθος, δύσπνοια και ξαφνική αδυναμία, συμπτώματα που ταιριάζουν σε μια καρδιακή προσβολή.

Το σύνδρομο ανακαλύφθηκε ως ξεχωριστή παθολογική οντότητα στις αρχές της δεκαετίας του ’90 από Ιάπωνες γιατρούς και έγινε γνωστό ως «νόσος takotsubo» λόγω της ομοιότητας του σχήματος της πάσχουσας καρδιάς με το εργαλείο των Ιαπώνων για το ψάρεμα χταποδιών. Συνήθως, η κατάσταση αυτή πυροδοτείται από έντονο στρες που είναι ψυχικό, όπως ο θάνατος αγαπημένου προσώπου, ένας χωρισμός, η οργή ή το αίσθημα προδοσίας.

Σπάει η Καρδιά;

Artwork: Ileana Arnaoutou

Άραγε, μπορεί η καρδιά μας να σπάσει κυριολεκτικά; Να αποσυναρμολογηθεί στα συστατικά της μέρη και σε ακόμη περισσότερα; Αν αυτή η διαδικασία ραγίσματος συμβεί, μας τσακίζει όντως ανεπανόρθωτα; Και ακόμη και αν καταφέρουμε να την αποκαταστήσουμε, τι συμβαίνει με τη ρωγμή που γνωρίζουμε πως πάντα είναι εκεί;

Σημείωμα της Επιμελήτριας

Η Φαίδρα Βασιλειάδου, μουσειολόγος-επιμελήτρια τέχνης, δήλωσε: «Η έκθεση “Broken Heart Syndrome” αφηγείται τους τρόπους με τους οποίους μπορεί μια καρδιά να θρυμματιστεί και να διαλυθεί, ενώ την ίδια στιγμή αποσαφηνίζει τις διαδικασίες που προκύπτουν έπειτα από ένα μεγάλο ράγισμα· μια προσπάθεια επανασυγκόλλησης των ασυνεχειών και των θραυσμάτων. Οι συμμετέχουσες καλλιτέχνιδες παρουσιάζουν έργα που φλερτάρουν με την οδύνη και το πένθος, μέσα από το καλειδοσκοπικό πρίσμα της ανάδυσης στην επιφάνεια».

Artwork: Natalia Papadopoulou

Πληροφορίες

Εγκαίνια: 25 Νοεμβρίου 19:00-22:00 | Διάρκεια: 26 Νοεμβρίου-10 Δεκεμβρίου | Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή 17:00-21:00, Σάββατο 11:00-14:00 | Two Thirds Project Space: Θεμιστοκλέους 42, Εξάρχεια, 5ος όροφος, #2

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Battle of Ideas στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Περί Τέχνης και Οικονομίας

Μουσείο Μπενάκη: «Γιάννης Μόραλης. Χώρος Ιδιωτικός»

 

 

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+