Ο Χάρτης των Γεύσεων 2021 στο Βελλίδειο

Ο καιρός έφτασε! Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, ανοίγει τις πόρτες του ο Χάρτης των Γεύσεων. Και όλος ο κόσμος του ελληνικού κρασιού θα βρεθεί και πάλι –για πρώτη φορά έπειτα από 21 μήνες– κάτω από την ίδια στέγη, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Helexpo, στη σημαντικότερη οινική εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδας.

18ος Χάρτης των Γεύσεων

Οι συμμετέχοντες οινοποιοί, αποσταγματοποιοί, εισαγωγείς και διανομείς κρασιών, υλικών οινοποίησης, συσκευασίας, αξεσουάρ… Οι επαγγελματίες του κρασιού, της εστίασης, του τουρισμού και οινόφιλοι καταναλωτές επισκέπτες… Όλοι περιμένουν με ανυπομονησία τον 18ο Χάρτη των Γεύσεων, που αναμένεται να συγκεντρώσει ξανά τον κόσμο του κρασιού της Ελλάδας σε ένα οινικό γεγονός που το χαρακτηρίζει ο ενθουσιασμός και η θετική ενέργεια.

Η Φετινή Διοργάνωση

Ο Χάρτης των Γεύσεων θα διαρκέσει ένα Σαββατοκύριακο, με ώρες λειτουργίας 12:00-16.00 και 16.30-20:30, στο οποίο εκθέτες και επισκέπτες θα δοκιμάσουν, θα συζητήσουν, θα ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες σε καλαίσθητο, ευχάριστο, πολιτισμένο και ασφαλές περιβάλλον.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν τα γνωστά οινοποιεία της χώρας, αλλά και πολλά νεότερα, έως και πρωτοεμφανιζόμενα, εκπροσωπώντας όλες τις αμπελουργικές περιοχές της χώρας. Συμμετέχουν περισσότεροι από 130 οινοποιοί και αποσταγματοποιοί, καθώς και εισαγωγείς οίνων που εκπροσωπούν οινοποιεία από τις σημαντικότερες αμπελουργικές χώρες της υφηλίου.

Με εξαιρετικά ευρύ φάσμα κρασιών προς γευστική δοκιμή, ξεκινώντας από τα φρέσκα της εσοδείας 2021, τις νέες ετικέτες και συσκευασίες, αρκετές από τις οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην εκδήλωση, και φτάνοντας έως τις αγαπημένες κορυφαίες ελληνικές και τις συναρπαστικές διεθνείς επιλογές, ο Χάρτης των Γεύσεων είναι  η κομβική εκδήλωση μέσω της οποίας μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τις τελευταίες οινικές τάσεις.

Πολλές Παράλληλες Εκδηλώσεις

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που κάνει τον Χάρτη των Γεύσεων να ξεχωρίζει και σε επίπεδο “οινικής και γαστρονομικής εκπαίδευσης” είναι το πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων που πάντα προτείνει.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία, χωρίς πρόσθετο κόστος, να συμμετάσχουν σε κάθετες γευστικές δοκιμές, παρουσιάσεις και επιστημονικές εισηγήσεις, απολαυστικές μαγειρικές επιδείξεις από κορυφαίους σεφ και ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης.

Όπως κάθε χρόνο, η Wine Plus δεσμεύεται να προσφέρει στους εκθέτες και στο πλήθος των επισκεπτών ποιότητα και καινοτομία. Επιπλέον, φέτος, προσφέρει και ασφάλεια, καθώς ο Χάρτης των Γεύσεων 2021, ως μια totally covid-free εκδήλωση, θα λειτουργήσει αποκλειστικά για εμβολιασμένους, τόσο επισκέπτες όσο και εκθέτες και εργαζόμενους, ενώ θα τηρηθεί σχολαστικά το προβλεπόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Πληροφορίες

Σάββατο 27 Νοεμβρίου και Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
Ωράριο λειτουργίας: 12.00-16.00 και 16.30-20.30
Εισιτήριο: 8 ευρώ (εισιτήριο δύο ζωνών ωραρίου: 14 ευρώ)

Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, Helexpo || Θεσσαλονίκη

Ο Χάρτης των Γεύσεων πραγματοποιείται από τη Wine Plus υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης, της ΔΕΘ-Helexpo, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+