Χρησιμοποιήστε Αντηλιακό!

Έκλεισα τα σαράντα. Έτσι, όπως σωστά ανέφερε ένας φίλος, βρίσκομαι στη μέση της διαδρομής του βίου μου. Ως εκ τούτου έχω ορισμένες ιδέες σχετικά με τη ζωή τις οποίες θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Τις παραθέτω εν είδει λίστας…

1) Βγείτε από το comfort zone σας. Σε ό,τι κι αν κάνετε, επιχειρήστε να εξερευνήσετε περαιτέρω. Είτε είναι σπουδές, εργασία ή προσωπικές σχέσεις.

2) Να είστε περίεργοι. Η περιέργεια μας πάει πιο πέρα. Μας εξελίσσει ως είδος.

3) Επιλέξτε πράγματα και πρόσωπα που σας δίνουν χαρά. Η αναπαραγωγή της δυσθυμίας ουδένα καλό δύναται να φέρει.

4) Ταξιδέψτε στα πέρατα της γης. Δεν υπάρχει πιο χρήσιμη εμπειρία από το να παρατηρείς πώς ζουν και λειτουργούν άλλοι λαοί.

5) Δημιουργείστε υπεραξία. Κάτι όμορφο δίνει σε όλους ικανοποίηση και πρωτίστως σε αυτόν που το δημιούργησε. Η υπεραξία δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι και συναισθηματική, αισθητική και χρηστική.

6) Διαβάστε με πάθος. Από μικρός διαβάζω με αδηφαγία και όσο περισσότερο το κάνω τόσο περισσότερο το θέλω.

7) Υποκλιθείτε στη Γνώση. Κυνηγήστε την ανελέητα. Είναι, σύμφωνα με τον Σωκράτη, η μεγαλύτερη ηδονή του ανθρώπου.

8) Αξιοποιήστε το χρόνο με τους κοντινούς σας ανθρώπους. Πάει μόνο προς τα μπρος και δεν γυρνάει πίσω.

9) Ας σεβαστούμε το περιβάλλον. Είναι αυτό που μας ορίζει. Και τους διαδόχους ημών…

10) Αγκαλιάστε την τεχνολογία. Είναι εδώ για τα καλά και οφείλουμε να την φέρουμε στα μέτρα μας για να γίνει η ζωή όλων ευκολότερη.

11) Αγαπήστε ανεπιφύλακτα. Είναι λυτρωτικό!

12) Βάλτε τη μουσική στη ζωή σας! Σαν ένα διαρκές θέμα που συνοδεύει όλες τις στιγμές. Το δικό σας soundtrack!

Τέλος, επειδή όλοι ζούμε υπό τον ήλιο, υιοθετήστε τη συμβουλή του Baz Luhrmann και χρησιμοποιήστε αντηλιακό!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Marcel's Aural Pleasures
Marcel's Aural Pleasures

Ο Marcel Cremer γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε νομικά αλλά παράλληλα ασχολήθηκε με το real estate στην Μεγάλη Βρετανία, το οποίο τον κέρδισε και τον οδήγησε να αποκτήσει επενδυτική εμπειρία σε πολύ μικρή ηλικία. Μετά από 9 έτη στο εξωτερικό, επέστρεψε στην Ελλάδα και ασχολείται με τη δικηγορία και τη νέα επιχειρηματικότητα. Το 2008 έλαβε, μεταξύ άλλων, διεθνή πιστοποίηση ως διαμεσολαβητής και διετέλεσε μέλος της πρώτης εταιρείας με στόχο τη διάδοση του θεσμού της διαμεσολάβησης στην Ελλάδα. Μιλά 5 γλώσσες και στερεί χρόνο από τον ύπνο του για να διαβάζει πάσης φύσεως έντυπα. Γνωρίζει και αγαπά (με πάθος) το κομμάτι της Αθήνας που εκτείνεται από την Νεάπολη έως το Καλλιμάρμαρο, ιδίως τις απογευματινές ώρες που η δύση προσδίδει ένα μελένιο τόνο φωτός σε όλα τα κτίρια. Ιδανική ταπετσαρία θεωρεί τα βιβλία και τα cd του. Μοιράζεται μαζί μας τις μουσικές του επιλογές κάθε Τετάρτη.

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+