Κοφτερό Μυαλό Σε 3 Βήματα

Πόσες φορές σου έχει τύχει να ξυπνήσεις το πρωί, να έχεις αργήσει και να πρέπει να φύγεις άμεσα; Είναι γεγονός ότι κάποιες φορές βιαζόμαστε τόσο πολύ το πρωί, που δεν προλαβαίνουμε να φάμε πρωινό. Παραλείπουμε δηλαδή το βασικότερο γεύμα της ημέρας. Αυτό που μας γεμίζει ενέργεια.

Τι Συμβαίνει Όταν Παραλείπεις Γεύματα;

Ξέρεις ότι ένα ποσοστό της τάξεως του 30% της ενέργειάς σου προέρχεται από τις τροφές και τα υγρά που καταναλώνεις; Επομένως τι συμβαίνει όταν δεν τρέφεσαι σωστά, όταν παραλείπεις γεύματα, καταναλώνεις τρόφιμα με χαμηλές θρεπτικές ουσίες ή δεν πίνεις αρκετό νερό; Το σώμα και το μυαλό σου υπολειτουργούν, ο εγκέφαλός σου δεν αιματώνεται σωστά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πραγματοποιήσει βασικές λειτουργίες ή να δώσει τις σωστές εντολές. Κι εσύ; Δεν μπορείς να βρεις λύση σε προβλήματα που σε απασχολούν και δεν μπορείς να ελέγξεις τα συναισθήματά σου.

Οι ειδικοί είναι ξεκάθαροι: πρέπει να βοηθάς τον εγκέφαλό σου να λειτουργεί καλύτερα και να μην ξεχνάς τα γεύματα, καθώς έτσι αυξάνεις την προσοχή σου, μειώνεις το στρες και παίρνεις αποφάσεις, με διαύγεια αφού το φαγητό που καταναλώνεις βοηθάει στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου. Αν θέλεις λοιπόν να έχεις κοφτερό μυαλό, ακολούθησε 3 απλές διατροφικές συμβουλές:

3 Συμβουλές για να Σκέφτεσαι Καλύτερα

1. Πιες νερό

Πολλές φορές πίνουμε νερό μόνο όταν διψάμε. Στην πραγματικότητα όμως πρέπει να καταναλώνουμε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια την ημέρα (έχεις ακούσει για τον κανόνα του 8 για το νερό; ) για να ενυδατωθούμε και να μπορέσουμε έτσι να διατηρήσουμε την προσοχή μας, να κρατήσουμε σε καλά επίπεδα την μνήμη μας και να είμαστε σε θέση να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις. Ακόμα και ένα ποσοστό αφυδάτωσης της τάξεως του 1% μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον εγκέφαλό μας. Βάλτο λοιπόν στο καθημερινό σου πρόγραμμα και απόλαυσε τα οφέλη του στην υγεία και την ευεξία σου. Αν πάλι το ξεχνάς, έχε πάντα μαζί σου ένα μπουκάλι!

2. Κατανάλωσε ψάρια

Σύμφωνα με έρευνες, τα λιπαρά Ω3, η βιταμίνη B12 και η πρωτεΐνη διατηρούν την καλή πνευματική μας υγεία και συνεισφέρουν στην σωστή ανάπτυξη των εγκεφαλικών μας κυττάρων. Όλα αυτά τα βρίσκουμε σε ψάρια όπως ο σολομός ή το σκουμπρί.

3. Κατανάλωσε τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο

Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου και στη μνήμη. Βάλε λοιπόν στην διατροφή σου τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, όπως για παράδειγμα τα πράσινα λαχανικά, τα δημητριακά και τα όσπρια και βοήθησε το μυαλό και τον οργανισμό σου να δουλέψουν καλύτερα.

3 απλά βήματα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Δοκίμασέ τα και βοήθησε τον εγκέφαλό σου να λειτουργήσει καλύτερα!

Αρχική δημοσίευση από την Ελίνα Δελενίκα στο Thrive Global.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+