Daddy Cool: Για τη Γιορτή του Πατέρα

γιορτή του πατέρα

Η γιορτή του πατέρα στην σημερινή εποχή έχει άλλη αξία. Οι διαφορές είναι αρκετές, συγκριτικά με τις προηγούμενες γενιές. H προσοχή και η αφοσίωση που επιδεικνύουν οι άνδρες στο ρόλο αυτό, έχει κάνει άλματα και φυσικά τους το αναγνωρίζουμε. Ο πατέρας που έλειπε όλη την ημέρα στην δουλειά για να επιστρέψει ως ο “κουβαλητής” του σπιτιού έχει αλλάξει εντελώς.

Κατά την άποψή μου, η απομακρυσμένη φιγούρα που αντανακλούσε τον σεβασμό και την ασφάλεια του σπιτιού έχει  μετατραπεί σε μια ποικιλόμορφη και πιο διαδραστική προσωπικότητα. Ακόμη και σήμερα, μπορεί να λείπουν αρκετές ώρες από το σπίτι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά ο ποιοτικός χρόνος που αφιερώνουν στα παιδιά τους και η ανάληψη περισσότερων ευθυνών σε σχέση με το καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών, άλλαξε ριζικά. Η αγάπη του πατέρα είναι μοναδική και έχει ζωτική σημασία για τα παιδιά, ακόμα και αν αυτός δεν ζει μαζί τους.

Αν και είχα την ατυχία να χάσω τον πατέρα μου αρκετά νωρίς, είναι πολλές οι στιγμές στο «κουτάκι» της μνήμης μου που μου θυμίζουν την παρουσία του. Αν είστε από εκείνους που χαρήκατε όλες τις σημαντικές εμπειρίες της ζωής σας και μοιραστήκατε όλα σας τα μυστικά με τον μπαμπά σας, θα πρέπει να νιώθετε τυχεροί! Διαφυλάξτε τις ώρες και τις εικόνες σαν θησαυρό.

Γιατί οι μπαμπάδες είναι cool;

Μπορεί να φωνάζουν πιο εύκολα ή να είναι πιο αυστηροί κάποιες στιγμές, όμως τις περισσότερες φορές έχουν ανοχή πιο εύκολα και μπορείς να τους ζητήσεις χάρες με εκείνο το «γλυκό χαμόγελο» ξέροντας πως θα παραδοθούν για χάρη σου. Είναι εκείνοι που λένε τα πιο πολλά ‘’δεν πειράζει’’ καθημερινά αν δεν είναι κάτι πολύ σοβαρό ή σημαντικό. Σε περιμένουν εκεί σαν βράχοι σταθεροί για να ακουμπήσεις και να ξεκουραστείς. Αρχίζει από την βρεφική ηλικία που όλα είναι βαριά και πολλά.

Σηκώνουν τα βάρη που τους αναλογούν, συνήθως, χωρίς διαμαρτυρία, βεβαιώνοντας μας πως είναι δυνατοί και πρόθυμοι να κουβαλήσουν τα πάντα. Είναι αυτός που θα σε μάθει να κάνεις πρώτη φορά πατίνι ή ποδήλατο νιώθοντας υπερήφανος που το καταφέρατε μαζί! Εκείνος που θα παίξει μπάλα μαζί σου ή θα σου μάθει πως να κολυμπήσεις, χωρίς να σου μεταδίδει τον φόβο ή την αγωνία του. Αυτός που σε περιμένει να βγεις από το πρώτο παρτυ του σχολείου παραμένοντας cool μέχρι να σε δει. Όλα εκείνα που σου θυμίζουν πως υπάρχει για εσένα, χωρίς να σκέπτεται τόσο τα θέλω του όσο το πως θα πραγματοποιήσει τα δικά σου όνειρα.

Να θυμάστε πάντα…

Μην ξεχνάτε ποτέ να του δίνετε την αγκαλιά που του αξίζει καθημερινά. Είναι ότι πιο σημαντικό, για να παραμένει δυνατός και χαρούμενος. Ένα χαμόγελο, είναι αρκετό για να ομορφύνει την ημέρα του, το κρατάει ως superfood για τις δύσκολες ώρες. Αν είστε μπαμπάδες, καλλιεργείστε τις ώρες συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων χωρίς να απομακρύνεστε λόγω υποχρεώσεων ή έλλειψης χρόνου. Κρατήστε τα θετικά που έκανε ο πατέρας σας όταν ήσασταν παιδιά, ίσως κάποιες συμβουλές, διαφορετικές από τη μητέρα, ή μια άλλη προσέγγιση και καθοδήγηση όταν ανόιγατε τα φτερά σας στη ζωή. Αν δεν το έκανε αυτός, εσείς επικοινωνήστε με το παιδί ή τα παιδιά σας. Είναι ένα πολύτιμο αγαθό και κάτι που πρόσφατα μας υπενθύμισε η καραντίνα.

Μια γλυκιά καληνύχτα

Θυμάμαι που ξεχώριζα τον ήχο των βημάτων του καθώς περπατούσε, πριν έρθει να μου πει ένα παραμύθι ή να μου δώσει ένα φιλί. Το άρωμα του στο σπίτι πριν φύγει για την δουλειά ή το αγαπημένο του φαγητό. Τις ώρες του παιχνιδιού με τα έντονα ξεκαρδιστικά γέλια και τις άπειρες κυριακάτικες βόλτες στην εξοχή ή την θάλασσα καθώς ήταν φυσιολάτρης. Όλες τις φορές που είχε φέρει αδέσποτα γατάκια και σκυλάκια γιατί τα λυπόταν. Πολλά θα μου θυμίζουν εκείνον αλλά αυτό που είχε σημασία ήταν ότι ήταν εκεί. Οι μπαμπάδες φωτίζουν την ζωή μας, δίνοντας με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια την αγάπη τους. Και ναι, είναι ο πατέρας και κανένας άλλος που μπορεί να δείξει με έναν διαφορετικό τρόπο τι σημαίνει ζωή. Χαρείτε τους …

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
We Are Family
We Are Family

Γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1977. Μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Ανήσυχη από πολύ μικρή, της άρεσαν η μουσική, τα γράμματα και ο αθλητισμός. Στα 18 σπούδασε αισθητική και αργότερα έγινε make-up artist δίπλα στον Αχιλλέα Χαρίτο. Αφού συνεργάστηκε πάνω από 15 χρόνια με διάφορες εταιρείες παραγωγής και διαφήμισης, τηλεοπτικά studios και wedding planners, ανακάλυψε πως θέλει να ασχοληθεί με θέματα που αφορούν τα παιδιά. Παρακολούθησε "εκπαιδευτικό δράμα" στο εργαστήρι της Ξένιας Καλογεροπούλου στο Θέατρο Πόρτα και άρχισε να της δίνεται η έμπνευση για ιστορίες και παραμύθια που αφορούν ρόλους για παιδιά. Στη συνέχεια παρακολούθησε εργαστήρια ψυχολογίας γιατί την ενδιέφεραν οι διάφορες συμπεριφορές που διαμορφώνονται στους μικρούς μας φίλους, καθώς απέκτησε και η ίδια δύο γιους. Σήμερα σπουδάζει μονωδία-κλασσικό τραγούδι και ευελπιστεί να καταφέρει να πάρει το γρηγορότερο δυνατό το πτυχίο της. Συμμετέχει στο φωνητικό σύνολο "Eclipsis" και περνάει όμορφες εμπειρίες στη διάρκεια των προβών.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+