Δημήτρης Τζεφαλής: “Πού Τρέχει Ο Λογισμός Σου;”

Ο Δημήτρης Τζεφαλής ζει και εργάζεται στη Δράμα. Είναι γυμναστής σε δημοτικό σχολείο, προπονεί μικρούς και μεγάλους στο τρέξιμο και ταξιδεύει συχνά σε όλη την Ελλάδα, για να συμμετάσχει σε αγώνες ορεινού και ασφάλτινου τρεξίματος. Τα τελευταία 10 χρόνια που το δρομικό κίνημα έχει γιγαντωθεί, πρόσωπα όπως ο Δημήτρης έχουν μπει στην καθημερινότητα πολλών ανθρώπων, με τις προσεγμένες συμβουλές του, αλλά και τη συγγραφική αποτύπωση των ζητημάτων που απασχολούν τους δρομείς.

Μετά το best seller “Φέρνοντας Κοντά τις Μεγάλες Αποστάσεις”, που μέσα σε δύο χρόνια έκανε δύο εκδόσεις και πάει για τρίτη, το νέο του βιβλίο “Πού Τρέχει ο Λογισμός Σου” είναι ένα “εμψυχωτικό εγχειρίδιο για δρομείς και όχι μόνο”. Ο Δραμινός δάσκαλος και προπονητής παραθέτει ρήσεις από πρόσωπα που έχουν σημαδέψει τον παγκόσμιο αθλητισμό στις μεγάλες αποστάσεις και, με αφορμή τα αποφθέγματα αυτά, παρουσιάζει ολιστικά τη σχέση που έχει κάθε αθλητής και άνθρωπος με τον εαυτό του και την προσπάθεια που κάνει για να πάει μπροστά.

Αυτός ο στόχος που έχει, κυριολεκτικά, το τρέξιμο, το “ένα βήμα μπροστά”, έχει το συμβολισμό που χρησιμοποιεί ο Δημήτρης Τζεφαλής, παρουσιάζοντας ιστορίες που αποτελούν έμπνευση. Αθλητές με ιστορικά ρεκόρ, δρομείς που ξεπέρασαν τον εαυτό τους και ό,τι τους είχαν “προγραμματίσει” ότι μπορεί να πετύχουν. Κάθε κεφάλαιο από τα 22 διαβάζεται και μόνο του. Κάθε ιστορία έχει το δικό της δίδαγμα. Ένα βιβλίο που θα γίνει καθημερινός σύντροφος για όποιον είναι έτοιμος να κάνει αλλαγές στη ζωή του.

Άλλωστε, αυτό που κάνει με απόλυτη συνέπεια και με μεθοδικότητα ο Δημήτρης Τζεφαλής είναι να κατευθύνει και να παρακινεί όποιον θέλ

ει να ξεκινήσει να περπατάει ή να τρέχει, έτσι ώστε να το κάνει με αγάπη. Να πιστέψει στον εαυτό του, να θελήσει να κάνει το κάτι παραπάνω. Να μάθει να προσπαθεί κάθε μέρα και λίγο παραπάνω. Με θέληση και πίστη στο στόχο, να μη φοβάται τον κόπο και τον πόνο και να χαίρεται την κάθε μέρα.

Όλα αυτά στο τρέξιμο. Όμως, για να τα υιοθετήσει κάποιος και να τρέχει καλύτερα, τα βάζει στη ζωή του, και γίνεται καλύτερη η καθημερινότητά του συνολικά.

Θα το βρείτε σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Sportbook.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής

Δημοσιογράφος και Εμπορικός Διευθυντής στην αθηΝΕΑ. Tannins Addicted. Travel Writer & Passionate Traveller-Check on Amazon my travel book "Destination Greece: Experience the Country like a Local". Content Creator. Διευθυντής του περιοδικού Athletics Magazine, συνεπιμελητής και συνδιοργανωτής της Cheap Art στη Θεσσαλονίκη, παρουσιαστής του ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ PEDAL, καλλιτέχνης φωτογράφος, σύμβουλος δημοσίων σχέσεων σε εταιρείες, μαραθωνοδρόμος, αστικός αναβάτης ποδηλάτου, κολυμβητής ανοιχτής θάλασσας, ταξιδιώτης, Θεσσαλονικιός που ζει στην Αθήνα. Αναζητά το Θ όπου και αν βρίσκεται.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+