Stephen King: Ο Βασιλιάς του Τρόμου Έγινε 73

Στις 21 Σεπτεμβρίου του 1947 γεννιέται στο Μέιν ένας από τους επιδραστικότερους συγγραφείς όλων των εποχών. Στα 73 του πλέον, ο Stephen King παραμένει ο απόλυτος βασιλιάς της λογοτεχνίας τρόμου και ο πιο επιτυχημένος Αμερικανός συγγραφέας όλων των εποχών. Για περισσότερα από 45 χρόνια τροφοδοτεί το ανεξάντλητο και αυξανόμενο με γεωμετρική πρόοδο αναγνωστικό κοινό του μ’ ένα μυθιστόρημα σχεδόν κάθε χρόνο και επιπλέον διηγήματα, δοκίμια, αλλά και βιβλία που υπογράφει με ψευδώνυμο.

Πέραν της κυριαρχίας του στη λογοτεχνία φαντασίας και τρόμου, έχει προσφέρει έργα που έχουν αφήσει ιστορία για την ευαισθησία και την ιδιαίτερη ματιά τους πάνω σε κοινωνικά θέματα. Τα μυθιστορήματα “Στάσου Πλάι Μου”, “Το Πράσινο Μίλι”, “Τελευταία Έξοδος Ρίτα Χέιγουρθ” είναι κάποια απ’ αυτά.

Η λογοτεχνία του έχει μεγαλώσει γενιές αναγνωστών, που μοιράζονται πλέον τον ενθουσιασμό τους με τους νεότερους, οι οποίοι μυούνται στο φανταστικό του σύμπαν μέσα από τα βιβλία του, τον καυστικό σχολιασμό της επικαιρότητας στα social media, αλλά και με τις ατέλειωτες μεταφορές του έργου του σε κόμικς, κινηματογράφο και τηλεόραση, οι οποίες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Μεταφορές Που Περιμένουμε Με Ανυπομονησία

  • Το Netflix, ο Ryan Murphy και η Blumhouse θα γυρίσουν μια μεταφορά της πρώτης ιστορίας του βιβλίου του King “Μόνο Αν Μυρίζει Αίμα”, με τίτλο “Το Τηλέφωνο του Κυρίου Χάριγκαν”. Η εταιρεία παραγωγής του Darren Aronofsky έχει αποκτήσει τα δικαιώματα για τη δεύτερη ιστορία, με τίτλο “Η Ζωή του Τσακ”, ενώ ο Ben Stiller έχει αποκτήσει τα δικαιώματα για την τρίτη ιστορία, με τίτλο “Αρουραίος”, μέσα από την οποία παρακολουθούμε τη ζωή ενός προβληματισμένου συγγραφέα που κάνει μια φαουστική συμφωνία μ’ ένα τρωκτικό.
  • Η τέταρτη ιστορία της συλλογής, το “Μόνο Αν Μυρίζει Αίμα”, αποτελεί τη συνέχεια του “The Outsider” (“Ο Ξένος”), και ενδέχεται να αποτελέσει το δεύτερο μέρος της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς του HBO.
  • Τέλος, η μίνι τηλεοπτική σειρά που βασίζεται στο δυσοίωνα επίκαιρο “To Κοράκι” κάνει πρεμιέρα στο CBS στις 17 Δεκεμβρίου, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε η χωρίς περικοπές έκδοση των 1.440 σελίδων από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος, σε μετάφραση Μιχάλη Μακρόπουλου, για όσους θέλουν να προλάβουν να πάρουν μια γεύση μέχρι τότε!

Λογοτεχνικά Προσεχώς από το Ευρύτερο Σύμπαν του King…

Τα τελευταία χρόνια οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος έχουν εξασφαλίσει τα δικαιώματα του έργου του Stephen King, προσφέροντας στο αναγνωστικό κοινό τόσο τα νέα έργα του, όσο και τα εμβληματικά βιβλία του σε νέες μεταφράσεις, με νέα εξώφυλλα, και συχνά χωρίς περικοπές και με επιπλέον υλικό, ακυκλοφόρητο μέχρι στιγμής στα ελληνικά. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμός 20 νέα και κλασικά έργα του, ενώ σύντομα η λίστα θα μεγαλώσει περισσότερο.

  • Οκτώβριος 2020: Έρχεται “Η Γκουέντι και το Μαγικό Φτερό”, η συνέχεια του βιβλίου του Richard Chizmar “Η Γκουέντι και το Κουτί”, βγαλμένη από το τρομακτικό, γοητευτικό σύμπαν του Stephen King.
  • Δεκέμβριος 2020: Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Stephen King με τίτλο “Μόνο Αν Μυρίζει Αίμα” (“If It Bleeds”) που αποτελείται από 4 νουβέλες.
  • Μέσα στο 2021: Περιμένουμε το “Misery”, το εμβληματικό ψυχολογικό θρίλερ που έχει μείνει στην ιστορία για την κλειστοφοβική του ατμόσφαιρα, τις αναφορές στην πραγματική ζωή του King, αλλά και την αξέχαστη ερμηνεία της Kathy Bates στην κινηματογραφική μεταφορά του έργου, αλλά και το “Shining in the Dark”, μια συλλογή ιστοριών τρόμου που περιέχει, μεταξύ άλλων, κι ένα διήγημα του Stephen King.

Με το φετινό Halloween να πλησιάζει, η αθηΝΕΑ, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, δίνει την ευκαιρία σε δύο τυχερούς αναγνώστες της να κερδίσουν ένα από τα βιβλία του King “Κάρι” και “Tο Ινστιτούτο”, απαντώντας σωστά στις εξής ερωτήσεις:

  1. Ποια ηθοποιός υποδύθηκε την Κάρι στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Stephen King το 1976 και ποια το 2013;
  2. Ποιος είναι ο τίτλος του βιβλίου που τελικά εκδίδει ο Paul Sheldon στο βιβλίο “Misery” του Stephen King και ποιος στην ομότιτλη ταινία του 1990;

Οι απαντήσεις σας στο aris@a8inea.com μέχρι τις 31 Οκτωβρίου!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
EX LIBRIS
EX LIBRIS

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+