Δημοπρασία Νεοελληνικής Ζωγραφικής & Γλυπτικής 19ου και 20ου αιώνα στο Ζάππειο

δημοπρασία

Η VERGOS Auctions ορίζει το εορταστικό ραντεβού της με τους συλλέκτες, το φιλότεχνο κοινό και τους επαγγελματίες της τέχνης, στη δημοπρασία Νεοελληνικής Ζωγραφικής & Γλυπτικής 19oυ & 20ού αιώνα που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στις 18:00 στο Ζάππειο. Παράλληλα, ανοίγει τις πύλες της με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, η καθιερωμένη έκθεση του οίκου με όλα τα έργα της δημοπρασίας, η οποία θα διαρκέσει 11-13 Δεκεμβρίου.

Με 129 σημαντικά έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, των οποίων η αρχική τιμή εκτίμησης ξεπερνά συνολικά τα 2 εκατομ. Ευρώ, η προσεχής δημοπρασία αναμένεται να μαγνητίσει το ενδιαφέρον των ελλήνων και ξένων συλλεκτών. Ανάμεσα σε αυτά, ξεχωρίζουν πίνακες και γλυπτά που αντιπροσωπεύουν το προσωπικό καλλιτεχνικό ύφος των μεγάλων δημιουργών τους, όπως:

Oι «Τρεις Μορφές (Γυναίκες και παιδί)» του Γιώργου Μπουζιάνη, η «Καρδαμύλη» του Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα, το «Baroque (Affichesmassicotées)» του Pavlos (Διονυσόπουλος), το «Ζάλογγο» του Γιώργου Ζογγολόπουλου, η «Σύνθεση» του Νίκου Εγγονόπουλου, το «Magnetic table with erotic sculpture» του Takis (Βασιλάκης), όπως επίσης «Ο Άγιος Χριστόφορος» του Κωνσταντίνου Παρθένη και ο «Φλεβάρης» του Γιάννη Τσαρούχη με τα δύο τελευταία να έχουν λάβει και την υψηλότερη αρχική τιμή εκτίμησης (200.000€) από όλα τα έργα της δημοπρασίας.

Ζωγραφικής

Το έργο «Γυναίκα» του φημισμένου και πρόσφατα εκλιπόντα Κολομβιανού ζωγράφου και γλύπτη Φερνάντο Μποτέρο, έργο του οποίου διατίθεται σε δημοπρασία για πρώτη φορά στην εγχώρια εικαστική σκηνή, αναμένεται επίσης να αποτελέσει πόλο έλξης των συλλεκτών.

ΔημοπρασίαΜία σειρά από πολλά ακόμη έργα με υπογραφές εξίσου εμβληματικών καλλιτεχνών, συνθέτουν το εντυπωσιακό προφίλ στη δημοπρασία Νεοελληνικής Ζωγραφικής & Γλυπτικής 19oυ & 20ού αιώνα, μεταξύ των οποίων: Φ. Κόντογλου, Θεόφιλος (Χατζημιχαήλ), Κ. Βολανάκης, Κ. Μαλέας, Ν. Λύτρας, Ν. Γύζης, Σ. Βασιλείου, Γ. Ιακωβίδης, Θ. Ράλλης, Γ. Μόραλης, Π. Τέτσης, Δ. Διαμαντόπουλος, Α. Φασιανός, Π. Σάμιος, Γ. Κόττης, Θ. Τσίγκος, Δ. Μυταράς, Γ. Λαζόγκας, Μ. Θεοφυλακτόπουλος, Α. Ακριθάκης, Α. Γεωργίου, Τ. Μαντζαβίνος, Θ. Παπαγιάννης, Β. Κανιάρης, Γ. Ρόρρης, Β. Φωτόπουλος, Γ. Λάππας, Τ. Χριστοφόρου, Chryssa (Βαρδέα), Δ. Κοκκινίδης, Μ. Χάρος, Σ. Βάρη κ.ά.

Πληροφορίες

Έκθεση ανοιχτή για το κοινό – Ζάππειο Μέγαρο

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, 12:00 μμ – 9:00 μμ | Τρίτη12 Δεκεμβρίου, 10:00 πμ – 9:00 μμ | Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, 10:00 πμ – έως 9:00 μμ.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη δημοπρασία και τους τρόπους συμμετοχής, δείτε εδώ.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

#BraveNewArt: Η Ψηφιακή Τέχνη Ανοίγει Νέους Δρόμους για την Καλλιτεχνική Δημιουργία 

Ενσαρκώνοντας τον Pasolini | Tilda Swinton – Olivier Saillard στη Στέγη

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+