Disrupt Greece: The Future Of Work

Αύριο, Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, το μέλλον της εργασίας έρχεται σε πρώτο πλάνο, μέσα από το Live Challenge του Disrupt Greece με θέμα “The Future Of Work” που θα διεξαχθεί στο Moυσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς. Πώς θα επηρεάσουν οι αλλαγές που φέρνουν τα άλματα της τεχνολογίας την εργασιακή ζωή μας; Πώς μπορούμε να προετοιμαστούμε για τις ανατροπές που έρχονται; Δύσκολα ερωτήματα, όμως πέρα για πέρα ενδιαφέροντα, ειδικά για μια χώρα όπως η δική μας, που αναζητά νέα πατήματα σε μια παγκόσμια οικονομία ολοένα και πιο απαιτητική, μετά από μια πολυετή κρίση που έχει οδηγήσει περίπου 450 χιλιάδες από τους πιο άξιους Έλληνες να αναζητήσουν εκτός Ελλάδας μια καλύτερη ζωή.

Στο πλαίσιο του μεγάλου αυτού διαγωνισμού καινοτομίας, η Fortune Greece και οι Industry Disruptors – Game Changers, σε στρατηγική συνεργασία με τον Παπαστράτο, ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους με σκοπό να στηρίξουν έμπρακτα φρέσκες ιδέες από εταιρείες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι 10 start-up επιχειρήσεις που έχουν επιλεγεί θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και το επιχειρηματικό τους πλάνο στο κοινό και την κριτική επιτροπή. Οι τρεις κορυφαίες ομάδες θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες αξίας 70 χιλιάδων ευρώ, ενώ θα μοιραστούν και χρηματικό έπαθλο αξίας 30 χιλιάδων ευρώ.

Η Βrand Manager του Fortune Αναστασία Παρετζόγλου ανέφερε σχετικά: “Στόχος μας είναι η εδραίωση ενός ζωντανού και εξελισσόμενου δικτύου καινοτομίας που θα αποτελέσει παράδειγμα για το μέλλον και όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ, γνωρίζουμε ότι η ψηφιακή Ελλάδα περνάει κυρίως μέσα από ευέλικτα σχήματα, σαν αυτά που καλούμε να συμμετέχουν και να διαγωνιστούν. Start-ups με έμφαση στην καινοτομία, στην υψηλή τεχνολογία και στην εξωστρέφεια. Τελικός σκοπός μας, είναι μέσα από τον Κύκλο Καινοτομίας του Disrupt Greece, να εδραιωθεί μία κοινότητα επιχειρηματιών, ερευνητών, μεντόρων, στελεχών της αγοράς και επενδυτών, που θα  ενδυναμώνουν το οικοσύστημα και θα συμβάλλουν με λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν τις ομάδες να ‘σταθούν’ τόσο στην εγχώρια όσο και στην διεθνή αγορά”.

Παράλληλα, το Disrupt Greece ενδιαφέρεται έμπρακτα για τη φιλοσοφία της εργασίας. Στη σκηνή του Disrupt θα δούμε τη Ευθυμίου και τον Θεοδόση Τάσιο να συζητούν για τις επιρροές της τεχνολογίας στην εργασία και των άνθρωπο. Θα δούμε τον Neil Harbisson, το πρώτο Cyborg με ενσωματωμένο ψηφιακό αισθητήρα στον εγκέφαλό του, να μιλά για το πώς η τεχνολογία μπορεί να “επηρεάσει” βασικές γνωσιακές μας λειτουργίες και τη VP της Sage, AI specialist, Kriti Sharma να μιλάει για τα ρομπότ και τη δυναμική της Τεχνητής Νοημοσύνης σε εργασιακό, προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο. Ο Internet of Things expert Βασίλης Νάσης θα μας εξηγήσει το πώς το Διαδίκτυο των Πραγμάτων θα βελτιώσει τη ζωή και την εργασία μας και ο VP της Kaspersky Labs, Alessio Acetti, θα θίξει θέματα ιδιωτικότητας και ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Ο Martin Wilckens, από την Deutsche Telekom, θα μας εξηγήσει πώς η ψηφιοποίηση αλλάζει το χώρο και της διαδικασίες εργασίας όπως τις ξέραμε ενώ, σε μια 1-1 συνέντευξη, ο Χρήστος Χαρπαντίδης θα μιλήσει για τη ριζοσπαστική αλλαγή της PMI και το disrupt στις καπνοβιομηχανίες. Τέλος, ο Οδυσσέας Αθανασίου θα μιλήσει για τη μεγαλύτερη ελληνική επένδυση στην Ελλάδα.

Στο φουαγιέ, οι φορείς και οι δομές υποστήριξης νεοφυούς επιχειρηματικότητας θα παρουσιάζουν το πρόγραμμα, τις παροχές και τις δυνατότητες ενίσχυσης των start- up, ενώ το event θα πλαισιωθεί από μουσικά και γαστρονομικά δρώμενα.

Μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήριά σας, εδώ.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER