Εγκαίνια της Έκθεσης «Greek Kaleidoscope»

Εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια η έκθεση «Greek Kaleidoscope», που αποτελεί τμήμα της συλλογής του γνωστού επιχειρηματία και συγγραφέα Χρύσανθου Πανά.

Γιάννης Μόραλης

Με την παρουσία πλήθους κόσμου από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και των επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκε μια πρώτη ξενάγηση από τον ίδιο τον συλλέκτη, ενώ ακολούθησαν το καλοσώρισμα της προέδρου του ιδρύματος, Ξένιας Καλδάρα, και του μέλους του Καλλιτεχνικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του ιδρύματος, Ντόρας Βυζοβίτου. Και οι δύο τόνισαν την αξία των εικαστικών τεχνών στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας αλλά και τη συμβολή του Χρύσανθου Πανά στην ενίσχυση των Ελλήνων καλλιτεχνών εδώ και δεκαετίες.

Αλέξης Ακριθάκης

Έργα τέχνης, εικαστικά, φωτογραφίες, πίνακες διαφορετικών τεχνοτροπιών συνθέτουν το όμορφο συλλεκτικό σύμπαν του Χρύσανθου Πανά. Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, εγκαινιάζοντας την έκθεση δήλωσε ότι θαυμάζει τον Χρύσανθο Πανά για τον επαγγελματισμό του αλλά και για τις παράλληλες δράσεις του, που ενισχύουν σταθερά την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι: «Η Ελλάδα μπορεί και οφείλει να είναι παρούσα σε όλα τα φάσματα του τουρισμού, όπως οι εικαστικές τέχνες, και αυτή η έκθεση αποδεικνύει ότι έχουμε τη δυνατότητα να το καταφέρουμε».

Το σύνολο της συλλογής των σύγχρονων έργων του συλλέκτη είναι διαθέσιμο online στο www.relatedart.com, από το ελληνικό τμήμα της οποίας επιλεγμένα έργα παρουσιάζονται στο «Greek Kaleidoscope», που σχεδίασε και εγκατέστησε η σπουδαία Μαρία Παναγίδου.

Μαρίνα Βερνίκου

Όπως τόνισε ο κ. Πανάς: «Η έκθεση αυτή είναι ένα οδοιπορικό, ένα ταξίδι στην ελληνική τέχνη κυρίως από τη δεκαετία του ’80 έως σήμερα μέσα από τη δική μου ματιά. Έχει, κατά την άποψή μου, εκπαιδευτικό χαρακτήρα, παρουσιάζοντας την εξέλιξη των εικαστικών στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Σε αυτό το εκπαιδευτικό πλαίσιο εντάσσεται και το σεμινάριο που θα γίνει στις 13 Ιανουαρίου 2023 για τους φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών».

Πληροφορίες

Έως τις 15 Ιανουαρίου 2023 | Δευτέρα έως Κυριακή 18:00-22:00 | Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210 3418550

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Greek Kaleidoscope | Ο Χρύσανθος Πανάς Συστήνει στο Κοινό τη Συλλογή του Έργων Τέχνης

Η Ειρήνη Σκυλακάκη και ο Danton Supple Μιλούν για το Nέο Άλμπουμ «Hydra»

«Μπλου» στο Θέατρο 104. Μονόχρωμα Απολαυστικό

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
EX LIBRIS
EX LIBRIS

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+