Έκλεισαν οι Εγγραφές για τον Κλασικό Μαραθώνιο

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας στις 12 Νοεμβρίου είναι ένα τεράστιο γεγονός, όχι μόνο αθλητικά, αλλά και κοινωνικά. Φέτος μάλιστα, έχει φτάσει στα όριά της η συμμετοχή από πλευράς των δρομέων που θα ξεκινήσουν από το Μαραθώνα, αγγίζοντας φέτος το όριο των 18.500 αθλητών. Του χρόνου θα πρέπει να γίνουν πολλές εργασίες διαπλάτυνσης του σημείου εκκίνησης για να μπορέσει η διοργάνωση να φιλοξενήσει περισσότερους. Θα χρειαστεί να γίνει και δρόμος εναλλακτικός, για να μπορούν να έρχονται και να φεύγουν αυτοκίνητα, μιας και η μόνη δίοδος σήμερα είναι η λεωφόρος Μαραθώνα.

Ένα άλλο θέμα που έχει ενδιαφέρον είναι το πόσοι άνθρωποι που δεν τρέχουν καθόλου ή τρέχουν πολύ λίγο θέλουν να ζήσουν την εμπειρία του τερματισμού στο Καλλιμάρμαρο, να γίνουν ένα με το πλήθος των δρομέων που θα μπουν στις εκκινήσεις όλων των δρόμων. Εκτός από το Μαραθώνιο λοιπόν, η συμμέτοχη είναι εντυπωσιακή και στα 10, και στα 5 χιλιόμετρα. Λόγω της μεγάλης ζήτησης, υπάρχει κόσμος που βάζει ακόμα και μέσο αναζητώντας αριθμό συμμετοχής, λες και θέλει να ζήσει την εμπειρία μιας συναυλίας με το μεγαλύτερο όνομα στη μουσική! Είναι τέτοια η ζήτηση, που κι άλλες 10.000 θέσεις να υπήρχαν, θα τις έδιναν.
Πολλοί βέβαια, μετά από τη συμμετοχή τους την Κυριακή του Νοεμβρίου, δεν ξανατρέχουν σε άλλους αγώνες. Πρόσφατα δε, την περασμένη Κυριακή στη διοργάνωση του Δήμου Αθηναίων “Γύρος της Αθήνας”, είχε σχετικά λίγο κόσμο. Σε πολλούς που αναζητούν συμμετοχή στο Μαραθώνιο προτείναμε να τρέξουν εκεί, όμως δεν ήθελαν. Τόσο μεγάλη είναι η προσμονή για το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός.
Φυσικά, αν δεν βρει κάποιος συμμετοχή, μπορεί να βγει στους δρόμους για να χειροκροτήσει και να ενισχύσει τις προσπάθειες των δρομέων. Όμως οι θεατές είναι λιγοστοί στη διαδρομή, όσο κι αν έχουν αυξηθεί οι δρομείς που συμμετέχουν. Η κουλτούρα των θεατών που υπάρχει στο εξωτερικό και ειδικά στην Αμερική παραμένει όνειρο απατηλό.
Για όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία της συμμετοχής πάντως, μπορούν να ψάξουν στον κύκλο τους για κόσμο που έχει πάρει συμμετοχή, όμως δεν θα κατέβει να τρέξει για διάφορους λόγους. Πάνω από 10.000 είναι τελικά όσοι δεν προσέρχονται – ένα ποσοστό του συνόλου σύνηθες σε τέτοιους αγώνες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Όσοι δε θα μπορέσετε να τρέξετε λοιπόν, δώστε σε κάποιον άλλον τη συμμετοχή σας. Θα το χαρεί και εσείς θα έχετε συνδράμει να μπει ένας ακόμη δυναμικά στο δρομικό κίνημα.
Για όσους τρέξουν για πρώτη φορά, να θυμάστε ότι το πρώτο βήμα το έχετε κάνει με το να ξυπνήσετε και να σταθείτε στην εκκίνηση. Ο τερματισμός είναι μεγάλη εμπειρία, και η επόμενη μέρα θα έχει σίγουρα κι άλλα χιλιόμετρα. Για να σταθείτε ξανά σύντομα σε νέα αφετηρία.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής

Δημοσιογράφος και Εμπορικός Διευθυντής στην αθηΝΕΑ. Tannins Addicted. Travel Writer & Passionate Traveller-Check on Amazon my travel book "Destination Greece: Experience the Country like a Local". Content Creator. Διευθυντής του περιοδικού Athletics Magazine, συνεπιμελητής και συνδιοργανωτής της Cheap Art στη Θεσσαλονίκη, παρουσιαστής του ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ PEDAL, καλλιτέχνης φωτογράφος, σύμβουλος δημοσίων σχέσεων σε εταιρείες, μαραθωνοδρόμος, αστικός αναβάτης ποδηλάτου, κολυμβητής ανοιχτής θάλασσας, ταξιδιώτης, Θεσσαλονικιός που ζει στην Αθήνα. Αναζητά το Θ όπου και αν βρίσκεται.

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+