Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα The Tipping Point στην Κρήτη

Πριν κλείσουμε για το φετινό Πάσχα, το οποίο προφανώς θα είναι διαφορετικό απ’ ό,τι ελπίζαμε αλλά σίγουρα… πιο πασχαλινό από το περσινό, ήθελα να σας γράψω για την πιο αισιόδοξη στιγμή της δικής μου εβδομάδας. Είχα τη χαρά να συντονίζω μια διαδικτυακή εκδήλωση για την εφαρμογή του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος The Tipping Point σε όλα τα δημόσια Λύκεια της Κρήτης.

Το πρόγραμμα προσφέρθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης δωρεάν και έδωσε τη δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες όλου του νησιού, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, να επικοινωνήσουν με μέντορες απ’ όλο τον κόσμο και να ενημερωθούν σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού στη σύγχρονη ψηφιακή πραγματικότητα. Στην εκδήλωση είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε για τα οφέλη από την υλοποίηση του προγράμματος από μια σειρά από εμπλεκόμενους στην πρωτοβουλία.

Ακούσαμε εκπαιδευτικούς που ξεχείλιζαν από περηφάνια για τους μαθητές και τις μαθήτριες τους, αλλά και από ικανοποίηση που μπόρεσαν να τους προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα και να συνδεθούν, έτσι, ακόμη περισσότερο μαζί τους.

Μίλησαν μέντορες από διαφορετικές χώρες, που στη διάρκεια του προγράμματος συχνά ξυπνούσαν στη μέση της νύχτας -λόγω της διαφοράς ώρας- για να μιλήσουν σε μια τάξη, να λύσουν τις απορίες των παιδιών και να τα εμπνεύσουν. Και, το πιο σημαντικό ίσως, μίλησαν νέα παιδιά με φρεσκάδα και όρεξη, για το πόσο πολύ επωφελήθηκαν από την εμπειρία και το πόσο άλλαξε τη δική τους προοπτική αυτό το παράθυρο στον κόσμο, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη χρονιά.

Ήταν το καλύτερο εμβόλιο -για να μείνω πιστή στο πνεύμα των ημερών- για την απαισιοδοξία και τον κυνισμό. Προγράμματα όπως το The Tipping Point, αλλά και πρόσωπα όπως αυτά που είδαμε διαδικτυακά χθες, δεν μπορούν παρά να μας γεμίζουν ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλύτερα.

Καλή Ανάσταση σε όλους και σε όλες!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Editor-in-Chief & CEO
Editor-in-Chief & CEO

Η Μαριάννα Σκυλακάκη είναι οικονομολόγος, εκδότρια και αρχισυντάκτρια της αθηΝΕΑς, του βραβευμένου ελληνικού διαδικτυακού μέσου ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Σπούδασε Oικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Bristol και κατέχει μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση (MPA in Public Policy & Management) από τo London School of Economics. Ξεκίνησε την καριέρα της στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε ως αναλυτής στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της Goldman Sachs για μια τριετία. Επέστρεψε στην Αθήνα και ίδρυσε την αθηΝΕΑ το 2014 με σκοπό να απευθυνθεί σε ένα ευρύ κοινό δραστήριων και απαιτητικών ελληνόφωνων αναγνωστών που αναζητούσαν μια ενημέρωση πιο κοντά στα δικά τους ενδιαφέροντα. Αρθρογραφεί τακτικά στον ελληνικό τύπο ως πολιτική και οικονομική αναλύτρια και έχει αποκομίσει σημαντική εμπειρία στο συντονισμό συζητήσεων σε συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εργάζεται παράλληλα ως σύμβουλος σε θέματα οικονομικών και δημόσιας διοίκησης, με ιδιαίτερη εμπειρία σε projects στον κλάδο του τουρισμού, της αγροδιατροφής και του clustering.

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+