Ένα Φίνο Wine Bistro στην Οδό Λουκιανού

Ήμουν τόσο περίεργη να δω τι αίσθηση έδινε το καινούριο all-day wine bistro το οποίο άνοιξε πριν από περίπου ένα μήνα στο Κολωνάκι, που μόλις μου δόθηκε η ευκαιρία και είχα λίγο χρόνο, βιάστηκα να τρυπώσω στο Brunello Antica Enoteca της οδού Λουκιανού, στα γρήγορα, “για ένα καφέ” και ίσως κάποιο από τα ωραία panini που είχα ακούσει ότι φτιάχνει, ώστε να έχω προσωπική άποψη του χώρου.

Τελικά, ο καφές άργησε πολύ να έρθει, αφού, μόλις άνοιξα το μενού που έχει επιμεληθεί ο Μιχάλης Νουρλόγλου, αλλά και την ελκυστική λίστα κρασιών, με πολλές ετικέτες σε ποτήρι από διάφορες περιοχές της Ιταλίας, δεν μπόρεσα να αντισταθώ. Εξάλλου, το κλίμα μέσα στο Brunello δεν σου επιτρέπει να αποχωρήσεις γρήγορα.

Η διακόσμησή του είναι ιδιαίτερα προσεγμένη και σε ταξιδεύει σε αυτά τα γοητευτικά μικρά bistro του εξωτερικού. Αγάπησα με την πρώτη ματιά το art de la table όπου πρωταγωνιστούν οι πολύχρωμες τουλίπες, τα ποτήρια κρασιού Riedel, αλλά και τα ασημένια μαχαιροπίρουνα, ενώ το φως από τα κεριά χαϊδεύει απαλά τους πέτρινους τοίχους με τις ξύλινες και τις χρυσές λεπτομέρειες, και αφήνει μια γλυκιά αίσθηση μυστηρίου κι έναν ρομαντικό αέρα πολυτέλειας που σε κάνουν να θέλεις να απολαύσεις τη συζήτηση με την παρέα σου.

Δοκιμάζοντας λοιπόν ένα Brunello, θυμήθηκα πόσο φίνα είναι κάποια ιταλικά κρασιά. Συγκεκριμένα, η ονομασία Βrunello χρησιμοποιείται για την ποικιλία Sangiovese, οι εκτάσεις της οποίας εκτείνονται σε ολόκληρη την κεντρική Ιταλία, όμως η Τοσκάνη παραμένει το αγαπημένο terroir της, όπου και παράγονται τα καλύτερα δείγματά της. Νότια της Σιένας, κοντά στην πόλη του Montalcino, παράγεται το Brunello di Montalcino DOCG, που δίνει ένα από τα μακροβιότερα κρασιά της Ιταλίας, με απίστευτη φινέτσα που τη διακρίνει κανείς μέσα από τα λεπτά αρώματα βατόμουρου και βύσσινου, αλλά και τον γήινο χαρακτήρα που αναδύεται. Έχει υψηλή οξύτητα και τανίνες, ενώ το αλκοόλ του είναι σχετικά χαμηλό. Η νομοθεσία ορίζει ότι πρέπει να παλαιώνεται τουλάχιστον 5 χρόνια στη δρυ και τη φιάλη, προτού βγει στην αγορά.

Το Brunello έχει ήδη εισβάλει στις ζωές μας, κι εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να του ανοίξουμε με θέρμη τις πόρτες των αισθήσεών μας.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
CARPE VINUM
CARPE VINUM

Η Μαρία είναι Δικηγόρος Αθηνών αλλά και γκαλερίστα. Μεγαλωμένη σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον και ζώντας για πολλά χρόνια στο εξωτερικό ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση με το κρασί και τη γαστρονομία, την οποία ακολουθεί πάντα και παντού! Δεν κρύβει ποτέ την παράφορη αγάπη της για την Αθήνα και μοιράζεται μαζί μας μικρά μυστικά από τον χώρο της γαστρονομίας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+