Ένας Βασιλικός Αρραβώνας Που Μας Πάει Όλους Λίγο Πιο Μπροστά

Σας γράψαμε και χθες για τον πρόσφατο βασιλικό αρραβώνα, όμως δεν μπορούμε να αντισταθούμε, θα σας ξαναμιλήσουμε γι’ αυτόν και σήμερα. Αφαιρεί άραγε κάτι αυτό από τη σοβαρότητά μας;

Θα παραδεχθώ ότι παρακολούθησα με ενθουσιασμό ολόκληρη τη συνέντευξη που έδωσε το ζευγάρι χθες. Θα παραδεχθώ επίσης ότι ένιωσα λίγες τύψεις – με τι ασχολούμαστε τώρα; Με όλα αυτά τα σημαντικά και μεγάλα που συμβαίνουν στον κόσμο, τι σημασία έχει ένας… αρραβώνας; Όμως η γραμμή μεταξύ σοβαρότητας και σοβαροφάνειας ήταν και παραμένει λεπτή…

Αφενός, δεν συμφωνώ ότι δεν έχουμε πια χώρο για ειδήσεις πιο ανάλαφρες. Αφετέρου, η συγκεκριμένη είδηση, το γεγονός ότι ο πέμπτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Harry, ανακοίνωσε ότι θα παντρευτεί τη Meghan Markle, μια Αμερικανίδα, μιγάδα, διαζευγμένη, η οποία έχει μέχρι στιγμής διαγράψει τη δική της, αξιόλογη και ανεξάρτητη πορεία, σπάει ταμπού αιώνων για τη βρετανική βασιλική οικογένεια.

Η είδηση λοιπόν μπορεί να είναι ανάλαφρη, δεν παύει όμως να είναι σημαντική: σε έναν κόσμο όπου οι απανταχού ρατσιστές και μικρόνοες έχουν καταφέρει οι απόψεις τους να εισακούγονται και να εκφράζονται στους πιο υψηλούς θώκους του δυτικού κόσμου, πρόκειται για μια φωτεινή στιγμή στη συλλογική μας κουλτούρα.

Θα παραδεχθώ τέλος ότι η χθεσινή συνέντευξη του ζευγαριού με συγκίνησε, ιδιαίτερα στο σημείο όπου η Markle, ερωτώμενη πώς την έκανε να νιώσει η όλη ενασχόληση των μίντια με τη φυλετική της ταυτότητα, δήλωσε περήφανη για το ποια είναι και από πού προέρχεται.

Αξίζει να διαβάσετε αυτό το κείμενο, το οποίο η Markle έγραψε πέρσι το Δεκέμβριο, μέσα από το οποίο μοιράζεται την ιστορία της και μιλά για τον τρόπο με τον οποίο η “πολύπλοκη” ταυτότητά της την έκανε πιο δυνατή και εν τέλει πιο σοφή. Θα αντιληφθείτε ότι πρόκειται για μια γυναίκα με σπάνια κρίση, έναν άνθρωπο σύγχρονο, με ευαισθησίες και αντίληψη.

Στο νέο της ρόλο δεν θα είναι απλώς “η σύζυγος του πρίγκιπα Harry” ή “η Δούκισσα του Σάσεξ”. Θα είναι κάτι άλλο, και αυτό το άλλο μπορεί να μας πάει όλους λίγο πιο μπροστά.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Editor-in-Chief & CEO
Editor-in-Chief & CEO

Η Μαριάννα Σκυλακάκη είναι οικονομολόγος, εκδότρια και αρχισυντάκτρια της αθηΝΕΑς, του βραβευμένου ελληνικού διαδικτυακού μέσου ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Σπούδασε Oικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Bristol και κατέχει μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση (MPA in Public Policy & Management) από τo London School of Economics. Ξεκίνησε την καριέρα της στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε ως αναλυτής στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της Goldman Sachs για μια τριετία. Επέστρεψε στην Αθήνα και ίδρυσε την αθηΝΕΑ το 2014 με σκοπό να απευθυνθεί σε ένα ευρύ κοινό δραστήριων και απαιτητικών ελληνόφωνων αναγνωστών που αναζητούσαν μια ενημέρωση πιο κοντά στα δικά τους ενδιαφέροντα. Αρθρογραφεί τακτικά στον ελληνικό τύπο ως πολιτική και οικονομική αναλύτρια και έχει αποκομίσει σημαντική εμπειρία στο συντονισμό συζητήσεων σε συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εργάζεται παράλληλα ως σύμβουλος σε θέματα οικονομικών και δημόσιας διοίκησης, με ιδιαίτερη εμπειρία σε projects στον κλάδο του τουρισμού, της αγροδιατροφής και του clustering.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+