Το Μπόροβετς Λύνει Μια Δύσκολη Εξίσωση

Δεν είναι λίγοι οι λάτρεις του σκι και του snowboard, οι οποίοι κάθε χρόνο αναζητούν πίστες ανώτερες από αυτές της Ελλάδας, χωρίς όμως να θέλουν να αφιερώσουν πολλές μέρες ή να ξοδέψουν παραπάνω χρήματα… Τη δύσκολη αυτή εξίσωση λύνει τρόπον τινά το κοντινό μας και ιδιαίτερα οικονομικό Μπόροβετς στη Βουλγαρία!

Η πρόσβαση είναι εύκολη: μπορεί κανείς να φτάσει αεροπορικώς στη Σόφια σε μόλις μια ώρα από την Αθήνα, κι από εκεί το Μπόροβετς απέχει λιγότερο από μιάμιση ώρα. Γιατί να προτιμήσει κανείς το Μπόροβετς από το πιο γνωστό Μπάνσκο; Η απόσταση: το Μπάνσκο είναι άλλη μια ώρα μακριά από το αεροδρόμιο (συνολικά δυόμισι ώρες), έτσι, θέλοντας να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο το χρόνο που είχαμε στη διάθεσή μας, καταλήξαμε σε αυτό το πιο incognito χιονοδρομικό, το οποίο εν τέλει δεν μας απογοήτευσε.

Οι πίστες ήταν τίμιες -αν και πιο φιλικές για τους σκιερ παρά για τους snowboarders- και το ξενοδοχείο στο οποίο μείναμε μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Γι’ αυτό, αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε τον προορισμό αυτό ένα από τα τριήμερα του επόμενου χρόνου, σας προτείνω ανεπιφύλακτα το ski in / ski out Yastrebets, το οποίο πέρα από αξιοπρεπέστατα δωμάτια, διαθέτει εστιατόριο με θέα τις πίστες, piano bar στο υπόγειο κι ένα πλήρως εξοπλισμένο spa που σου δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεσαι μέσα στα χιόνια.

Το χωριό του Μπόροβετς ομολογώ ότι είναι λίγο απογοητευτικό, τόσο από πλευράς αισθητικής, όσο και από πλευράς φαγητού. Σε τέτοιου είδους διακοπές όμως εγώ προσωπικά δεν έχω καμιά άλλη ανάγκη από το να κάνω το σκι μου όλη μέρα, και μετά να χαλαρώνω σε ένα ωραίο περιβάλλον που προσφέρει ανέσεις σε εξαιρετικές τιμές!

Αρθρογράφος

Εργάζεται ως δικηγόρος στο χώρο της ναυτιλίας. Ως γνήσια λάτρης των εξορμήσεων, μας ταξιδεύει κάθε εβδομάδα σε έναν νέο προορισμό που αξίζει να επισκεφθούμε.

Σχολιασμός

Σχολιασμός