“Η Απόδραση του Σερλοκ Χολμς”: Escape Book από τις Εκδόσεις Οξύ

Escape

Σε escape room δεν έχω πάει, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα έχει ενδιαφέρον. Ήρθε, όμως, ένα escape book να με “ταρακουνήσει” και να με βάλει σε περιπέτειες για να δραπετεύσω από τις σελίδες του. Άλλωστε, η θητεία μου στους προσκόπους είχε πλήθος από παρόμοια παιχνίδια, οπότε είμαι ιδιαίτερα θετικός στο συγκεκριμένο concept.

Escape BookΤην εποχή της πανδημίας, τα βιβλία αποτέλεσαν όαση πολιτισμού και διέξοδο για πολλούς. Οι Εκδόσεις Οξύ έφτιαξαν ένα escape room σε μορφή βιβλίου και, όπως έμαθα, πάει πολύ καλά από άποψη πωλήσεων! Θυμάμαι μικρός, πολύ μικρός, να υπάρχει κάτι αντίστοιχο, αν δεν κάνω μεγάλο λάθος, από τις πάλαι ποτέ Αγροτικές Συνεταιριστικές Εκδόσεις που είχαν ως έμβλημα έναν χαρταετός και είχαν ιδρυθεί το 1946.

Ήταν τρομερή η αίσθηση ότι μέσα από ένα βιβλίο έπρεπε να μαζέψεις δύναμη και πόντους, αλλά και να πάρεις σωστές αποφάσεις σε διχάλες και κάστρα. Αυτό μου έφερε στο μυαλό το βιβλίο των εκδόσεων Οξύ! Επιτέλους κάτι ενδιαφέρον!

Η Απόδραση του Σέρλοκ Χολμς

Οι Εκδόσεις Οξύ, λοιπόν, μας βάζουν στη θέση του Σέρλοκ Χολμς και μας ζητάνε να δραπετεύσουμε! “Η Απόδραση του Σέρλοκ Χολμς” είναι ένα συναρπαστικό, καινοτόμο βιβλίο, το πρώτο από μια σειρά από escape books. Ένα βιβλίο-παζλ όπου ο αναγνώστης πρέπει να λύσει τους γρίφους για να “αποδράσει” από τις σελίδες του!

Το βιβλίο είναι γεμάτο κωδικούς, κρυπτογραφήσεις, αινίγματα και απατηλά στοιχεία, κι έχει έναν έξυπνο τροχό κωδικών ένθετο στο εξώφυλλο. Ο αναγνώστης, ως άλλος Σέρλοκ Χολμς, εγκλωβίζεται στη φρικτή παγίδα του Καθηγητή Μοριάρτι μέσα στο Υδραγωγείο του Λονδίνου και μόνη του ελπίδα είναι να βάλει το μυαλό του να δουλέψει.

Μια βασική συμβουλή είναι η εξής: όσο βρίσκεστε παγιδευμένοι μέσα στο escape book, πρέπει να προσέχετε και την παραμικρή λεπτομέρεια που βλέπετε. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και η ικανότητά σας να λύσετε όλους αυτούς τους γρίφους θα καθορίσει τη διαδρομή σας μέσα στο βιβλίο!

Ο συγγραφέας ονομάζεται Ormond Saker (το πρώτο όνομα του βοηθού του Σέρλοκ Χολμς) και η μετάφραση είναι του Νικόλαου Στρατηγάκη.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
EX LIBRIS
EX LIBRIS

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+