Φιλανθρωπικό Crowdfunding Τέχνης για τα Παιδιά του Συλλόγου «Αμυμώνη»

Η εικαστικός Μαρία Φραγκουδάκη σε συνεργασία με το ART HUB Athens Cultural Humanitarian Organization διοργανώνουν τη διαδικτυακή ενέργεια φιλανθρωπικού χαρακτήρα #ARTACTSFORKIDS, για τη στήριξη παιδιών με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες.

H εικαστικός διαθέτει δύο συλλεκτικές εκτυπώσεις και τέσσερα πρωτότυπα έργα τέχνης. Η προσπάθεια αυτή φιλοδοξεί, με τη βοήθεια της παγκόσμιας διαδικτυακής κοινότητας που είναι έτοιμη να αγκαλιάσει νέες και καινοτόμες φιλανθρωπικές προσπάθειες, να συγκεντρώσει τους απαραίτητους πόρους για τη βοήθεια του σημαντικού έργου του Συλλόγου «Αμυμώνη».

Από τις 12 Δεκεμβρίου 2022 έως την 1η Ιανουαρίου 2023 το κοινό θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει ένα έργο της Μαρίας Φραγκουδάκη και να συμβάλει, με τον τρόπο αυτό, στο σημαντικό έργο του συλλόγου.

Το 100% των εσόδων από τις πωλήσεις των έργων θα δοθεί για την υποστήριξη του έργου του Συλλόγου «Αμυμώνη».

Το εγχείρημα #ARTACTSFORKIDS είναι μια πρωτοβουλία της Μαρίας Φραγκουδάκη, η οποία έχει σκοπό να το πραγματοποιεί κάθε χρόνο, με στόχο τη στήριξη παιδιών σε διαφορετικά ιδρύματα και συλλόγους.

Η Μαρία Φραγκουδάκη και το ART HUB Athens με τη συνεργασία τους θέλουν να αναδείξουν την τέχνη ως σημαντικό μέσο κοινωνικής αλλαγής, υπενθυμίζοντας σε όλους μας ότι είναι στο χέρι μας να βοηθήσουμε παιδιά να βρουν ξανά την ελπίδα.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την ενέργεια #ARTACTSFORKIDS στο artactsforkids.com και λάβετε συμμετοχή.

 

Λίγα λόγια για τη Μαρία Φραγκουδάκη

Η Μαρία Φραγκουδάκη ζει και εργάζεται μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης. Στη δουλειά της χρησιμοποιεί ποικιλία εικαστικών γλωσσών, όπως ζωγραφική, γλυπτική, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις και περφορμανς, για να δημιουργήσει αφηγήσεις που ζωντανεύουν, χρησιμοποιώντας υλικά που περιλαμβάνουν ύφασμα, γύψο και μπογιά. Τα υλικά και ο πειραματισμός με αυτά της παρέχουν συχνά το αρχικό έναυσμα για ένα έργο. Ούσα μητέρα τριών παιδιών, πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει το #ARTACTSFORKIDS με σκοπό να βοηθήσει και να ευαισθητοποιήσει μέσω της τέχνης τον κόσμο προς όφελος όλων των παιδιών που έχουν ανάγκη.

Το ART HUB Athens – Cultural & Humanitarian Organization

Το ART HUB Athens αποτελεί έναν πολιτιστικό – ανθρωπιστικό οργανισμό, στον οποίο συναντιούνται και συνεργάζονται καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, με στόχο την αφύπνιση του κοινωνικού συνόλου και τη δημόσια δράση. Γνωρίζοντας πως η τέχνη έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο, στηρίζει κοινωφελείς οργανισμούς της χώρας, ώστε να επιτύχουν τους στόχους και να διευρύνουν τις δράσεις τους.

Τι Κάνει την «Αμυμώνη» Ξεχωριστή;

Η «Αμυμώνη» είναι ο μόνος πανελλήνιος φορέας που παρέχει εκπαίδευση, φροντίδα και θεραπείες σε παιδιά και ενήλικες με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, καλύπτοντας όλο το ηλικιακό τους φάσμα, στηρίζοντας παράλληλα με κάθε τρόπο τις οικογένειές τους.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Δώρα Τέχνης στη Χειμερινή Διαδικτυακή Δημοπρασία της VERGOS Auctions

Έκθεση και Δημοπρασία 145 Έργων Νεοελληνικής Ζωγραφικής και Γλυπτικής

5+2 Εκθέσεις που Αξίζει να Δούμε Αυτό τον Δεκέμβριο

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+