Φρέσκα Βιβλία Από τις Εκδόσεις Πατάκη

Οι Εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν τη νέα σοδειά βιβλίων που θα μας συντροφεύσουν στο επόμενο διάστημα. Μυθιστορήματα, ζητήματα επικαιρότητας, ποίηση και ιστορία μας περιμένουν στα βιβλιοπωλεία.

Πώς να Αποφύγουμε μια Κλιματική Καταστροφή: Οι Λύσεις που Έχουμε και οι Καινοτομίες που Χρειαζόμαστε | Bill Gates

Πώς να Αποφύγουμε μια Κλιματική Καταστροφή Bill Gates Εκδόσεις ΠατάκηΤο βιβλίο του Bill Gates είναι το αποτέλεσμα της δεκαετούς ενασχόλησής του με τη μελέτη των αιτιών και των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Με τη συνεργασία ειδικών από τομείς της φυσικής, της χημείας, της βιολογίας, της μηχανικής, της πολιτικής επιστήμης και της οικονομίας, έχει επικεντρωθεί στο τι πρέπει να γίνει για να αναστραφεί η πορεία του πλανήτη προς τη βέβαιη περιβαλλοντική καταστροφή.

Στο βιβλίο αυτό όχι μόνο εξηγεί γιατί πρέπει να βάλουμε ως στόχο το ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, αλλά και αναπτύσσει διεξοδικά τι συγκεκριμένα πρέπει να κάνουμε για την επίτευξη αυτού του ζωτικής σημασίας στόχου.

Στη Σκοτεινή Πλευρά του Φεγγαριού | Έλενα Χουζούρη

Στη Σκοτεινή Πλευρά του Φεγγαριού Έλενα Χουζούρη Εκδόσεις ΠατάκηΑθήνα, Οκτώβριος 1989. Ένα ανώνυµο τηλεφώνηµα πληροφορεί τον δηµοσιογράφο Δηµήτρη Κ. για την εν ψυχρώ εκτέλεση του εικοσιεπτάχρονου “Άτακτου” από αστυνοµικές δυνάµεις, πυροδοτώντας µια σειρά απρόβλεπτων και ανεξέλεγκτων καταστάσεων. Μέσα στο ιδιαίτερα ταραγµένο πολιτικό κλίµα της εποχής, η εκτέλεση του νεαρού αναρχικού ανατρέπει εκ θεµελίων τις βεβαιότητες τόσο του στενού του φίλου Δηµήτρη Κ. όσο και του µεγαλύτερου αδερφού του Τάσου, στελέχους της κοµµουνιστικής αριστεράς.

Οι δύο άντρες, που έχουν µεγαλώσει από παιδιά µαζί, θα προσπαθήσουν να κατανοήσουν πότε και πώς ο Άτακτος πέρασε “στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού”. Θα βρεθούν έτσι αντιµέτωποι µε το νεανικό παρελθόν τους, της “ηρωικής” προηγούµενης δεκαετίας.

Τελευταίος Σταθμός Άουσβιτς: Η Μαρτυρία μου Από το Στρατόπεδο (1943-1945) | Edi de Vind

Τελευταίος Σταθμός Άουσβιτς Edi de Vind Εκδόσεις ΠατάκηO Edi de Vind και η Γερµανίδα γυναίκα του Fridel εκτοπίστηκαν στο Άουσβιτς τον Σεπτέµβριο του 1943. Είχαν γνωριστεί στο στρατόπεδο µεταγωγών του Βέστερµπορκ, στην ανατολική Ολλανδία. Ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν στο στρατόπεδο και µεταφέρθηκαν µαζί στο Άουσβιτς λίγους µήνες µετά. Κι εκεί οι δρόµοι τους χώρισαν.

Στο “Τελευταίος Σταθµός Άουσβιτς”, ο Edi de Vind αφηγείται τη φρίκη του στρατοπέδου και αναλύει και παρατηρεί την ανθρώπινη συµπεριφορά – την καλοσύνη και την κακία. Η µαρτυρία του, καθώς την καταγράφει µέσα από το στρατόπεδο αµέσως µετά την απελευθέρωσή του, είναι µοναδική και πηγαία.

Το σύνδρομο της Δικτατορίας | Alaa Al Aswany

Το σύνδρομο της Δικτατορίας Alaa Al Aswany Εκδόσεις ΠατάκηΠοια είναι η φύση της δικτατορίας; Πώς επικρατεί; Ποιες συνθήκες και περιστάσεις τής επιτρέπουν να ευδοκιμήσει; Και με ποιους τρόπους οι δικτάτορες καταφέρνουν να διατηρούν την εξουσία ακόμα και όταν τους λοιδορούν και τους χλευάζουν οι κυβερνώμενοι;

Σε αυτό το εμβριθές και κατά στιγμές προκλητικό σύντομο έργο, ο Alaa Al Aswany, ένας εκ των κορυφαίων συγγραφέων του αραβικού κόσμου και πολέµιος του θρησκευτικού φανατισµού και της δικτατορίας, μας δείχνει ότι -όπως και σε κάθε ασθένεια-, προκειμένου να κατανοήσουμε το σύνδρομο της δικτατορίας οφείλουμε αρχικά να σκεφτούμε τις συνθήκες που εννοούν την εμφάνισή του, καθώς και τα συμπτώματα και τις επιπλοκές που προκαλεί τόσο στον λαό όσο και στον δικτάτορα.

Λάζαρος | Lars Kepler

Λάζαρος Lars Kepler Εκδόσεις ΠατάκηΟ “Λάζαρος” είναι το νέο βιβλίο του Lars Kepler -λογοτεχνικό ψευδώνυµο του ζευγαριού των Σουηδών συγγραφέων Alexandra Coelho Ahndoril και Alexander Ahndoril- του πρώτου σε πωλήσεις συγγραφέα στη Σουηδία σήμερα, με ήρωα και πάλι τον επιθεωρητή Γιούνα Λίννα, το οποίο μεταφράζεται με εξαιρετική επιτυχία σε περισσότερες από 36 γλώσσες.

Κήτη | Σάκης Σερέφας

Κήτη Σάκης Σερέφας Εκδόσεις ΠατάκηΤα “Κήτη”, σπονδυλωτή ποιητική σύνθεση με διακειμενικότητα και χιούμορ, σαρκάζουν τη διδασκαλία της λογοτεχνίας και τη διδακτική λογοτεχνία. Ανακαλούν άλλοτε τα μεσαιωνικά έπη ή τις ταινίες του Tarantino, άλλοτε τον Melville, την Παλαιά Διαθήκη, την Οδύσσεια ή τις Περιπέτειες του Πινόκιο, άλλοτε τον Βολταίρο, τον Πλούταρχο, τον βαρόνο Μυνχάουζεν ή τις μαρτυρίες της αναρχικής ομάδας Baader-Meinhof – και εν τέλει μιλούν για το ζόρικο κήτος της ανθρώπινης μοίρας.

Δείτε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Φρέσκα Βιβλία Από τις Εκδόσεις Πατάκη

Κυκλοφορίες Από τις Εκδόσεις Πατάκη

4 Νέα Βιβλία από τις Εκδόσεις Ίκαρος

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+