Gadgets, Αντικείμενα και Εφαρμογές Που Αγκαλιάζουν την Οινική Εμπειρία

Η πανδημία μας στέρησε προσωρινά τη χαρά της παρέας, ενός απαραίτητου συστατικού για να απολαύσει κανείς ένα μπουκάλι κρασί (ή και
περισσότερα). Ωστόσο, οι κάβες και οι παραγωγοί αντέδρασαν γρήγορα στη νέα κατάσταση, έτσι με το e-shopping πολλοί οινόφιλοι ευχαριστήθηκαν τις αγαπημένες τους φιάλες στο σπίτι μέσω delivery και με καλές εκπτώσεις. Ας δούμε, όμως, τι καινούργιο υπάρχει στον κόσμο του κρασιού, καθώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο των gadgets με δυναμικούς ρυθμούς.

Θήκη Φιάλης Κρασιού
Τιμή: € 5,93

Καλαίσθητη και πρακτική διάφανη θήκη φιάλης κρασιού. Απλά τοποθετείτε τη φιάλη στο εσωτερικό της και με την προσθήκη πάγου θα διατηρήσετε σε χαμηλή θερμοκρασία το κρασί σας για αρκετή ώρα. Κατάλληλο για το καλοκαιρινό τραπέζι, αλλά και για μια εκδρομή. Από το wineshop.gr.

Σακίδιο Πλάτης/Ψυγείο
Τιμή: € 16,00

Οι εξωτερικοί χώροι γνωρίζουν μεγάλες στιγμές εν μέσω πανδημίας. Με την τάση αυτή να συνεχίζεται, καθώς οι αποστάσεις πρέπει να τηρηθούν, ένα πικνίκ αποτελεί μια κάποια λύση. Αν, όμως, δεν θέλετε να πιείτε το κρασί σας σε θερμοκρασία ζεστού τσαγιού, τότε ένα φορητό ψυγείο είναι μια ωραία επιλογή. Στα Public βρήκαμε ψυγεία από τα πιο απλά μέχρι κάποια με “διαστημικές” προδιαγραφές. Επιλέξαμε μια μέση λύση, ένα σακίδιο πλάτης-ψυγείο της Oztrail που θα κρατήσει κρύο το κρασί σας ή ό,τι άλλο πάρετε μαζί σας.

Letterbox Wine
Τιμή Συνδρομής: από € 23,00

Αν και πρόκειται για μια ιδέα που ξεκίνησε το 2016, το Letterbox Wine χαρακτηρίστηκε ευφυέστατο, καθώς το μπουκάλι μπορεί να αποθηκευθεί και να αποσταλεί πιο εύκολα, ενώ είναι ιδιαίτερα βολικό για τα αγγλικά γραμματοκιβώτια. Το προτείνουμε πιο πολύ για την εφευρετικότητα και ως μια έξυπνη ιδέα στο χώρο του κρασιού.

Electric Wine Bottle Opener
Τιμή: € 19,00

Το Ozeri Pro Electric Wine Bottle Opener είναι ένα ελαφρύ ηλεκτρικό ανοιχτήρι με μπαταρία που κρατάει για περίπου 40 μπουκάλια. Συνοδεύεται από τη βάση φόρτισης και διευκολύνει ιδιαίτερα στους δύσκολους φελλούς. Από την Ozeri, αλλά και στο Amazon.

Καράφα Shiraz
Τιμή: € 40,92

Μέσα από μια γκάμα από καράφες, ξεχωρίσαμε μια πάρα πολύ όμορφη καράφα με την ονομασία Shiraz στο site του καταστήματος Ευτυχιάδης. Κομψή και ιδανική για τον αερισμό των κρασιών που έχουν ανάγκη τη μετάγγιση. Μπορεί να τοποθετηθεί στο τραπέζι μας σε όρθια θέση ή πλαγίως σε βάση.

Σαμπανιέρα Maxima
Τιμή: € 23,20

Η σαμπανιέρα βοηθά στη διατήρηση της θερμοκρασίας των κρασιών και φυσικά της σαμπάνιας. Η Maxima χωράει έως 6 φιάλες και μας φέρνει στο μυαλό ένα ωραίο πάρτυ το Δεκέμβριο του 2019, με τα κρασιά να πρωταγωνιστούν και να βοηθούν με τη θερμοκρασία τους να ζεσταθούν οι καλεσμένοι. Θα τη βρείτε στο House of Wine.

Σετ Κρασιού Vacuvin
Τιμή: € 49,95

Ένα ολοκληρωμένο σετ με 6 τεμάχια, ώστε να κάνετε τα πρώτα, σωστά, βήματα στον κόσμο του κρασιού. Ανοιχτήρι, αντλία για την αφαίρεση του αέρα, αεροστεγές πώμα για τη διατήρηση του κρασιού, εξάρτημα ροής, κόφτης αλουμινίου και παγοκυψέλη μπουκαλιών από την εταιρεία Vacuvin στο Cookshop.

Ποτήρια Κρασιού
Τιμή: € 5,58

Όμορφα και διαφορετικά ποτήρια κρασιού βρήκαμε στο spitishop. Από ποτήρια τύπου ταβέρνας έως τα γνωστά κολωνάτα για λευκό ή κόκκινο από την Espiel. Μας άρεσε ιδιαίτερα το Marva Golf Blue-Gold.

 

Wine Routes

Το app Wine Routes προσφέρει πληροφορίες για επισκέψιμα οινοποιεία. Ίσως φέτος να είναι λίγο πιο δύσκολο, όμως γιατί να μη σχεδιάσουμε από τώρα τις μελλοντικές μας εξορμήσεις ή να βρούμε πληροφορίες για οινοποιεία και τα προϊόντα τους σε όλο τον κόσμο;

Winemaking Simulator

Κλείνουμε «ψηφιακά» και προτείνουμε το Hundred Days Winemaking Simulator, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το προσεχές διάστημα. Μπορείτε να γίνετε αμπελουργός και οινοποιός χωρίς να βγείτε από το σπίτι σας! Φυσικά, δεν συγκρίνεται με την πραγματική εμπειρία, όμως ίσως να θέλετε να κάνετε κάποια πρώτα βήματα έχοντας τον έλεγχο στο ψηφιακό σας οινοποιείο.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι διευθυντής περιεχομένου της αθηΝΕΑς. Είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο. Αρθρογραφεί για βιβλία, θέατρο και μουσική, ενώ αγαπημένο του hobby είναι το ορεινό τρέξιμο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+