Γαλλόφωνες Ταινίες στα Θερινά Σινεμά

Γαλλόφωνες Ταινίες στα Θερινά Σινεμά

Από την περίφημη Περιφρόνηση του Jean-Luc Godard  με την Brigitte Bardot και τον Michel Piccoli  μέχρι τα Παραμύθια του Ιούλη του Guillaume Brac, το γαλλικό και γαλλόφωνο σινεμά συναντιέται με το κοινό όχι μόνο  της Αθήνας  αλλά και αρκετών πόλεων της Ελλάδας.

Μετά την επιτυχία των διαδικτυακών προβολών του Απριλίου, το 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος επιστρέφει στον φυσικό του χώρο: τις κινηματογραφικές αίθουσες και για την ακρίβεια τα θερινά σινεμά.

28 Ταινίες

Το Φεστιβάλ, που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία διαδικτυακά τον Απρίλιο 2021, προσκαλεί το κοινό από τις 10 ως τις 16 Ιουνίου, να απολαύσει 28 ταινίες από το πρόγραμμά του στη μεγάλη οθόνη των θερινών σινεμά Κάρμεν, Στέλλα, Λαΐς-Ταινιοθήκη και Σινέ Δάφνη.

Γαλλόφωνες Ταινίες στα Θερινά ΣινεμάΜεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται δύο ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος: “Καλοκαίρι του ‘ 85” του François Ozon και “Ένας γιος” του Mehdi Barsaoui που κέρδισε και τα δύο βραβεία κοινού Fischer και κριτικής επιτροπής ΟΠΑΝΔΑ στη διαδικτυακή έκδοση του Φεστιβάλ τον Απρίλιο.

Θα προβληθούν επίσης επιλεγμένες ταινίες από το Πανόραμα γαλλικού και γαλλόφωνου κινηματογράφου, με τη συμμετοχή των πρεσβειών του Βελγίου και της Ελβετίας στο θερινό πρόγραμμα. Κάποιες από τις προβολές θα τιμήσουν με τη παρουσία τους οι σκηνοθέτες Valérie Donzelli (Νοτρ Νταμ), Marc Fitoussi (Τα Προσχήματα) και Grégory Magne (Τα Αρώματα).

Οι μικροί και μεγαλύτεροι φίλοι του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δουν δύο ταινίες από το πρόγραμμα Νεανικών Προβολών, ενώ οι σινεφίλ θα μπορέσουν να ανακαλύψουν δυο από τις ταινίες της Λευκής Κάρτας στο προσκεκλημένο γαλλικό φεστιβάλ “Champs-Élysées Film Festival”, που εκπροσωπούν επάξια το ανεξάρτητο γαλλικό σινεμά.

Γαλλόφωνες Ταινίες στα Θερινά ΣινεμάΤέλος αυτήν την επετειακή για την Ελλάδα χρονιά και σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου παρουσιάζει μια πρώτη γεύση από το εκτενές αφιέρωμα “Ελλάδα – Γαλλία: κινηματογραφικές συναντήσεις”, που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβρη, με την προβολή 7 ταινιών που αποτέλεσαν σταθμούς στην ιστορία της 7ης Τέχνης.

Οι ταινίες αυτές έχουν επιλεγεί από 7 Ελληνίδες-ες σκηνοθέτιδες και σκηνοθέτες ως αντιπροσωπευτικά δείγματα της επιρροής του γαλλικού κινηματογράφου στη δική τους πορεία.

Για να ενημερωθείτε για όλες τις προβολές στην πόλη σας, παρακαλούμε ενημερώστε τις προτιμήσεις επικοινωνίας σας κάνοντας κλικ εδώ και επιλέξτε την πόλη προβολών που σας ενδιαφέρει.

Στην αθηΝΕΑ αγαπάμε το σινεμά:

Open Air Cinema Κατά της Έμφυλης Βίας

15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles – LAGFF 2021

Unorthodox: Ανατριχιαστικές Ιστορίες Εγκλωβισμού

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+