Η «Circulart Thessaloniki» στην 1η Διεθνή Έκθεση «FORWARD GREEN»

Το «εικαστικό αποτύπωμα» της κυκλικής οικονομίας θα φιλοξενηθεί στη «Circulart Thessaloniki», η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Forward Green στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Από τις 8 έως τις 10 Ιουνίου 2023, πέντε πολύ σημαντικοί καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς θα παρουσιάσουν τα έργα τους από ανακυκλώσιμα υλικά. Κάθε έργο αποτελεί και μία πρόταση με υλικά επαναχρησιμοποιούμενα, που τίθενται σε νέο καλλιτεχνικό πλαίσιο και αποκτούν νέο ρόλο.

Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν περί τα 25 καλλιτεχνικά έργα. Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στο να προβληθεί η ανάγκη νέων καλλιτεχνών να εκφράσουν μέσω των έργων τους τις προσωπικές τους ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αμελαδιώτης Δημήτρης, Καπετάνου Αλέξανδρος, Μιχαλόπουλος Γιώργος, Μπάλας Φώτιος και Πεχλιβανίδου Σοφία.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Gallery Lola Nikolaou, ενώ την επιμέλειά της έχει αναλάβει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Art-Thessaloniki International Fair, Παντελής Τσάτσης.

Πληροφορίες

Gallery LOLA NIKOLAOU / T. 2310 240416

Art-Thessaloniki International Fair / Τ. 694 6907708

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

E-Book | Ξενάγηση στην Εθνική Γλυπτοθήκη

«Resilient Clay» | Σύγχρονοι Κεραμίστες από την Αθήνα στο London Craft Week

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+