Η Επανάσταση του Μόνιμου Μακιγιάζ

Έχει συμβεί σε όλες: από την πιο κοκέτα στην πιο laissez-faire αναγνώστριά μας. Το ξυπνητήρι δεν χτύπησε ή πατήσαμε το snooze, με αποτέλεσμα η μέρα να ξεκινήσει με έναν αγώνα δρόμου που δεν επιτρέπει πολύ χρόνο μπροστά στον καθρέφτη. Τα αποτελέσματα συνήθως τα αντιλαμβάνεται κανείς κάποιες ώρες αργότερα, όταν περάσει η ζαλάδα του πρωινού και πετύχει τυχαία την αντανάκλασή του σε μια γυαλιστερή επιφάνεια στο γραφείο… Και τι δεν θα έδινε εκείνη τη στιγμή να είχε λίγα λεπτά παραπάνω το πρωί να προετοιμαστεί καταλλήλως!

Μπορεί τα ταξίδια στο χρόνο ακόμη να μην έχουν εφευρεθεί, όμως, για καλή μας τύχη, υπάρχουν οι υπηρεσίες του μόνιμου μακιγιάζ, μιας μεθόδου που υπόσχεται να τονίσει τα δυνατά σημεία του προσώπου μας, υπογραμμίζοντας την αυθεντικότητά του και διορθώνοντας κάποιες ατέλειες, χαρίζοντάς μας εντονότερη έκφραση.

Μέσα από τη συνέντευξη της Ζανίνας Βάσση προ ημερών με τη Μία Χραμά, γνωρίσαμε την Ελληνογερμανίδα επιχειρηματία και διευθύνουσα σύμβουλο της MIA Aesthetics, η οποία έφερε την πολυετή εμπειρία της στο χώρο του μόνιμου μακιγιάζ στη χώρα μας, ανοίγοντας ένα πρωτοποριακό ινστιτούτο στο κέντρο της Αθήνας. Σήμερα, ζητήσαμε από τους ειδικούς της Mia Aesthetics να μας πουν δυο λόγια για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, και να λύσουν όλες τις απορίες μας σχετικά με τη μέθοδο του μόνιμου μακιγιάζ.

Τι είναι το αισθητικό μόνιμο μακιγιάζ;

Το αισθητικό μόνιμο μακιγιάζ έχει φέρει την επανάσταση σε αυτό που ονομάζουμε φυσική ομορφιά. Είναι μια μέθοδος η οποία μιμείται οπτικά την εμφάνιση του κραγιόν στα χείλη και του μολυβιού ματιών, μεταξύ άλλων. Μέσα από μια διαδικασία που ονομάζεται micropigmentation, ένα ειδικό στυλό τατουάζ χρησιμοποιείται για την ένεση μόνιμου μελανιού στο δέρμα.

Συγκεκριμένα στα μάτια, το μόνιμο μακιγιάζ χαρίζει ζωντάνια και φρεσκάδα, και μπορεί να ενισχύσει τη γραμμή των βλεφαρίδων στο άνω βλέφαρο και να δημιουργήσει γραμμή eye-liner στο άνω και κάτω βλέφαρο.

Ειδικότερα για τα φρύδια, η Mia Aesthetics χρησιμοποιεί αποκλειστικά στην Ελλάδα την επαναστατική τεχνολογία MIA Black Diamond Blading, αντικαθιστώντας την απλή λεπίδα με ειδική λεπίδα διαμαντιού. Η μέθοδος χαρίζει εφέ lifting φρυδιών, διόρθωση σε χρώμα και σχήμα, γέμισμα, αποκατάσταση, αναδημιουργία και τρισδιάστατο σχηματισμό τρίχα-τρίχα.

Στα χείλια, το μόνιμο μακιγιάζ μπορεί να διορθώσει το περίγραμμα, να τονίσει το φυσικό χρώμα των χειλιών και να επιτύχει οπτική μεγέθυνση ή σμίκρυνση του όγκου των χειλιών. Παράλληλα, μέσω διαφόρων εφέ χρωματισμού και φωτοσκίασης, διορθώνονται οπτικά και οι ρυτίδες στο άνω χείλος. 

Τι είναι το ιατρικό μόνιμο μακιγιάζ;

Πέρα όμως από το αισθητικό μόνιμο μακιγιάζ, η μέθοδος αυτή μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμη και για μια σειρά από άλλες περιπτώσεις. Αν η επιδερμίδα κάποιου έχει αλλεργική αντίδραση στο παραδοσιακό μακιγιάζ ή δυσκολεύεται για κάποιο λόγο (π.χ. αρθρίτιδα) να το εφαρμόσει, ή αν κάποιες παρενέργειες ασθένειας ή φαρμακευτικής αγωγής, μια χειρουργική επέμβαση, ή κάποιο κακότυχο γεγονός (π.χ. έγκαυμα) έχουν προκαλέσει στην επιδερμίδα ζημιά.

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, πολλές αισθητικές βλάβες μπορούσαν να αντιμετωπιστούν μόνο με χειρουργική επέμβαση. Σήμερα, η μέθοδος του ιατρικού μόνιμου μακιγιάζ αποτελεί εναλλακτική λύση σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις και συνιστάται ως τελικό μέτρο από τους ιατρούς, ερχόμενη να ολοκληρώσει τη δουλειά του χειρουργού.

Πόσο χρόνο παίρνει η όλη διαδικασία; Είναι επίπονη;

Το μόνιμο μακιγιάζ μπορεί να διαρκέσει περίπου 60 λεπτά, ανάλογα με το είδος του μακιγιάζ που επιλέγεται (μάτια, χείλη, φρύδια), ενώ χρησιμοποιείται τοπική αναισθητική κρέμα, με σκοπό την εξάλειψη κάθε πόνου στην περιοχή.

Πόσο κοστίζει ένα τέτοιο treatment;

Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με το είδος του μόνιμου μακιγιάζ. Αν είναι διόρθωση, περίγραμμα ή γέμισμα για τα χείλη, αν είναι eyeliner, lashline, διόρθωση κ.ά. ή αν μιλάμε για τεχνική 3D τρίχα-τρίχα, γέμισμα, διόρθωση ή powder eyebrows για τα φρύδια. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.mia-aesthetics.gr.

Πόσο σημαντική είναι η πιστοποίηση των ειδικών στις υπηρεσίες μόνιμου μακιγιάζ;

Μπορεί η μέθοδος αυτή να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο παρεμβατική, όμως πρόκειται για μια αισθητική διαδικασία, γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία τέτοιου είδους θεραπείες να πραγματοποιούνται σε πιστοποιημένα κέντρα, από πιστοποιημένους ειδικούς που να τηρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας απαρέγκλιτα.

***

Το άρθρο αυτό γράφτηκε με την ευγενική χορηγία της MIA Aesthetics.

Η MIA Aesthetics αποτελεί κορυφαία ανεξάρτητη εταιρεία στην Αισθητική και Ιατρική Κοσμετολογία, με στοχευμένες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους κλάδους της αναίμακτης βλεφαροπλαστικής και αφαίρεσης ρυτίδων χωρίς νυστέρι, του μόνιμου μακιγιάζ (αισθητικό και ιατρικό), της τοποθέτησης extension βλεφαρίδων και της αφαίρεσης τατουάζ. 

Ιδρύθηκε το 2012 από την Ελληνογερμανίδα Μία Χραμά στο Wetzlar της Γερμανίας και μετράει στο ενεργητικό της συνεργασίες σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Ελλάδα.

www.mia-aesthetics.gr

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+