Η Μαύρη Πάπια της Αθήνας

Στον κήπο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, υπάρχει κρυμμένο ένα μπιστρό στο οποίο δεν πάει ο νους σου, αν δεν το γνωρίζεις. Πρασινάδα παντού, διάφορα επίπεδα, ωραίες μουσικές και κόσμος που απολαμβάνει τη ζωή της πόλης, συναντιέται στο Black Duck Garden για να μοιραστεί στιγμές και να απολαύσει από νωρίς τον καφέ του με ενδιαφέροντα γλυκά.

Συχνά, το επιλέγει για να διαβάσει απερίσπαστος κάποια αθηναϊκή εφημερίδα ή να αφεθεί σε ένα καλό λογοτεχνικό βιβλίο που διάλεξε από τη δανειστική βιβλιοθήκη. Αδιαμφισβήτητα, το μέρος αυτό αποτελεί μία μοναδική μικρή όαση στο κέντρο της Αθήνας.

Τώρα όμως που χειμωνιάζει, η μαύρη πάπια βάζει τα καλά της λίγο παραπέρα, στην οδό Χρήστου Λαδά, στον πολυχώρο Black Duck Multiplarte, που παίρνει τη σκυτάλη από το θερινό αδελφάκι του για τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου.

Τη νύχτα, οι παρέες χαλαρώνουν υπό τον ήχο της μουσικής και δροσερά cocktails, που πηγαινοέρχονται στην κυρίως σάλα. Το εστιατόριο προσφέρει πιάτα μεσογειακής κουζίνας με έντονες ευρωπαϊκές επιρροές, αλλά και μια πλούσια λίστα κρασιών, επομένως μπορείτε να χαρείτε συζήτηση και καλό φαγητό με την πιο κατάλληλη συνοδεία. Μια πραγματικά φιλόξενη και ζεστή επιλογή για τους ανθρώπους που αγαπούν το κέντρο.

Μετά από μια θεατρική παράσταση, τώρα που χειμωνιάζει, κατηφορίστε στο Black Duck για λίγη τζαζ και εκπληκτικά Cosmopolitan. Όμως και τις άλλες ώρες της ημέρας, ο πολυχώρος της “Μαύρης Πάπιας” θα σας ικανοποιήσει για καφέ ή μεσημεριανό, αλλά και με τις ενδιαφέρουσες εκθέσεις και εκδηλώσεις που φιλοξενεί.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Out (& About)
Out (& About)

Η Ζανίνα Βάσση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Σπούδασε στο τμήμα Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στην Γλωσσολογία και απέκτησε τον πρώτο μεταπτυχιακό της τίτλο στην "Τεχνογλωσσία", προσφερόμενο από την συνεργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών με το Πολυτεχνείο, με κεντρικό περιεχόμενο την "συνάντηση" της γλώσσας με τα νέα τεχνολογικά δεδομένα. Την φιλοερευνητική της διάθεση ακολούθησε σημαντικός αριθμός δημοσιεύσεων σε συνέδρια εντός και εκτός Ελλάδος. Το 2012 αποφάσισε να ιδρύσει τον δικό της εκπαιδευτικό οργανισμό με την επωνυμία "Παίδευσις" και να εργαστεί στον ιδιωτικό εκπαιδευτικό τομέα με μεγάλη επιτυχία. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός οδήγησε με την σειρά του στη δημιουργία του εκδοτικού οίκου "Παίδευσις", που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα. Το βιβλίο με τίτλο "Η Ελίζα εξερευνά τα Αρχαία Ελληνικά" αποτελεί την πρώτη της συγγραφική προσπάθεια και εισάγει με απλό και ευχάριστο τρόπο την αρχαία ελληνική γλώσσα σε μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου. Η διάθεση εξωστρέφειας, την οδήγησε στο Queen Mary College του Λονδίνου όπου πραγματοποίησε σεμινάρια για την γλώσσα και την σχέση της με την πολιτιστική κουλτούρα. Οι παραπάνω εμπειρίες και γνώσεις την φέρνουν ως εξωτερική συνεργάτιδα στο Μουσείο Ηρακλειδών για το οποίο δημιουργεί και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά τα τελευταία τρία χρόνια. Το 2015 γίνεται δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών με τίτλο "Κοινωνικές Νευροεπιστήμες, Κοινωνική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση", ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και καινούργιο πεδίο έρευνας. Το ενδιαφέρον της για την αρθρογραφία ξεκίνησε πολύ νωρίς ως ανάγκη έκφρασης για όσα μας αφορούν καθημερινά. Άρθρα της για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τον σύγχρονο τρόπο ζωής, έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης με θέμα και κέντρο τον άνθρωπο και την βελτίωση του τρόπου ζωής του. Τώρα γράφει για την αθηΝΕΑ τη στήλη "Out (& About)". Αγαπά τα καλοκαιρινά ταξίδια, τα καλά βιβλία, τους ιδιαίτερους ανθρώπους, τις σοφές σκέψεις και τις ρηξικέλευθες προτάσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER