Η Tζαζ Συναντά την Ποίηση | 16 Νοεμβρίου στο Half Note Jazz Club

Στις 16 Νοεμβρίου οι νότες γίνονται λόγια και η μουσική γίνεται ποίηση. Το Half Note υποδέχεται μια μοναδική βραδιά που θα μας μεταφέρει σε έναν μαγικό κόσμο μουσικής, ποίησης και τζαζ, υπό την επιμέλεια του Δημήτρη Τσάκα.

Η φωνή της Αναστασίας Κωνσταντινίδου, η κιθάρα του Άλκη Νίλεντ, το κοντραμπάσο του Κίμωνα Καρούτζου, τα ντραμς του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη και το σαξόφωνο του πολυπράγμονα τζαζίστα θα δημιουργήσουν μια απαράμιλλη συνθετική εμπειρία.

Ο ταλαντούχος Δημήτρης Τσάκας είναι σαξοφωνίστας και συνθέτης αλλά και ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς της ελληνικής τζαζ σκηνής. Έχει συνεργαστεί με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου ως σολίστας στο «Blade Runner Αnniversary Αlbum», καθώς και στο «The Stephen Hawking Τribute». Δηλώνει συχνά πως από τον μεγάλο μουσικόσυνθέτη έμαθε πολλά για τη δουλειά αλλά και για τη ζωή του. Έχει επίσης παίξει με ορχήστρες όπως η ΚΟΑ, η Συμφωνική και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, με την οποία  και παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το «Charlie Parker with Strings», καθώς και ως σολίστας στη συμφωνική version του εμβληματικού «The Dark Side of the Moon» των Pink Floyd με μεγάλη επιτυχία.

Ο ταλαντούχος κύριος Τσάκας ανήκει σε μια γενιά που μελέτησε πολύ, πάσχισε, ονειρεύτηκε και έκανε πολλά από αυτά που είχε βάλει στόχο. Επιμελείται το «Τζαζ στην πλατεία», μια σειρά από τζαζ εκδηλώσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, καθώς και τις τζαζ εκδηλώσεις του Μουσείου του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή. Έχει στο ενεργητικό του τρία  άλμπουμ: «Growing Up», «A Mαn Dreams» και το «Back of Beyond», που κυκλοφόρησε το 2021. Το καινούργιο του προσωπικό άλμπουμ πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2024.

Μη χάσετε αυτή τη μοναδική βραδιά!

Τζαζ

Επί Σκηνής

Αναστασία Κωνσταντινίδου – φωνή | Άλκης Νίλεντ – κιθάρα | Κίμωνας Καρούτζος – κοντραμπάσο | Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης – ντραμς | Δημήτρης Τσάκας – σαξόφωνο

Πληροφορίες

Half Note Jazz Club: Τριβωνιανού 17, Μετς, τηλ. 210 9213310 | Εισιτήρια εδώ και εδώ.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

«Όταν το Βιολί Ήταν Βασιλιάς» στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Φωτογράφος του Μήνα | Αφροδίτη Ζαγγανά

«Βινύλιο, Αγάπη μου» | Συμβουλές Επιβίωσης από Έναν Συλλέκτη Δίσκων

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+