Ice Cream Roll ή Παγωτορολό

Για άλλη μια σεζόν, περνάμε το κατώφλι της εποχής της πιο γλυκιάς συνήθειας: του παγωτού. Ο καθένας από εμάς έχει σίγουρα καταγεγραμμένες αμέτρητες αναμνήσεις από την ανέμελη παιδική του ηλικία και από τα ελληνικά καλοκαίρια με φίλους στη θάλασσα, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη γεύση, την υφή, τα χρώματα και τα αρώματα ενός παγωτού. Ίσως γι’ αυτό το περιμένουμε πάντα όλοι με μεγάλη λαχτάρα. Η νέα μόδα στα παγωτά, για χάρη της οποίας σχηματίζονται ουρές ανθρώπων στους κοσμοπολίτικους δρόμους της Νέας Υόρκης, αλλά και σε πολλά άλλα σημεία του πλανήτη, ακούει στο όνομα ice cream rolls, τα οποία πλέον βρίσκουμε και στην Ελλάδα!

Η ιδέα των ice cream rolls γεννήθηκε στην Ταϊλανδή το 2009. Γύρω στο 2012 έγιναν άκρως δημοφιλή, κατέκτησαν την αγάπη του κόσμου στις γειτονικές χώρες, και σιγά σιγά διαδόθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα ολόφρεσκο παγωτό που φτιάχνεται χειροποίητα μπροστά σου την ώρα που το παραγγέλνεις.
Πάνω σε μια ειδικά ψυχόμενη πλάκα τοποθετούνται ολόφρεσκα υλικά, ανάλογα με το γούστο του καθενός, όπως γάλα, υγρή σοκολάτα σε διάφορες γεύσεις, μέλι αντί για ζάχαρη, φρούτα εποχής και ξηροί καρποί, τεμαχίζονται και αναμιγνύονται με τις ειδικές σπάτουλες, μπροστά στα μάτια μας. Μέσα από μια απολαυστική διαδικασία, καταλήγουν σε υπέροχα παγωτορολάκια! Είναι μια πρωτότυπη μέθοδος που δεν χρησιμοποιεί συντηρητικά, χρωστικές και τεχνικά πρόσθετα, αλλά προϊόντα αγνά, από ντόπιους παραγωγούς, με αποτέλεσμα οι γεύσεις να παραμένουν αυθεντικές, να συνδέονται αρμονικά μεταξύ τους και να αναδύονται ανεμπόδιστα, η καθεμία ξεχωριστά.
Τα ice cream rolls λοιπόν, ή αλλιώς παγωτορολά, μπορείτε να τα ανακαλύψετε:- Στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην ιδιαίτερα ιστορική Στοά Νικολούδη, στο Chocotopia, ένα μέρος που λατρεύει τις υψηλής ποιότητας σοκολάτες, γιατί γνωρίζει καλά τα σπουδαία ευεργετήματά της για τον ανθρώπινο οργανισμό.

– Επίσης, αν κυκλοφορείτε στα νότια προάστια, τότε σίγουρα θα λατρέψετε το Ιceroll στη Γλυφάδα, ένα χώρο που φτιάχνει μόνο ice cream rolls, σε πολλές και πρωτότυπες γεύσεις.

– Τέλος, για τα επόμενα τρία Σαββατοκύριακα, το Iceroll θα συμμετάσχει στο Athens Street Food Festival 2018. Μη χάσετε την ευκαιρία να τα δοκιμάσετε!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
CARPE VINUM
CARPE VINUM

Η Μαρία είναι Δικηγόρος Αθηνών αλλά και γκαλερίστα. Μεγαλωμένη σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον και ζώντας για πολλά χρόνια στο εξωτερικό ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση με το κρασί και τη γαστρονομία, την οποία ακολουθεί πάντα και παντού! Δεν κρύβει ποτέ την παράφορη αγάπη της για την Αθήνα και μοιράζεται μαζί μας μικρά μυστικά από τον χώρο της γαστρονομίας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+