4 Νέες Καλοκαιρινές Προτάσεις από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Οι Εκδόσεις Ίκαρος, πιστές στο καλοκαιρινό ραντεβού με τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες, προχωρούν στην έκδοση τριών νέων βιβλίων για μεγάλους και ενός για παιδιά που… βαριούνται.

«Το Τηλεφώνημα που Δεν Έγινε» | Απόστολος Δοξιάδης

Μετά την έκδοση του «Ερασιτέχνη Επαναστάτη», την εξομολογητική ιστορία ενηλικίωσής του, ο Απόστολος Δοξιάδης επανέρχεται με το «Τηλεφώνημα που δεν Έγινε», ένα βιβλίο που ακροβατεί ανάμεσα στο μυθιστόρημα και την αυτοβιογραφία, στην εξομολόγηση και την ανάλυση. Είναι ταυτόχρονα αφήγηση, αλλά και αναφορά σε ένα πρόσωπο που, ενώ παίζει τον κυριότερο ρόλο στην ιστορία, κρύβεται συστηματικά από τον συγγραφέα και τον αναγνώστη.

«Οι Ναυαγοί του Αυγούστου» | Ευτυχία Γιαννάκη

Οι «Ναυαγοί του Αυγούστου» ισορροπούν στο λεπτό όριο όπου ένα πραγματικό και ανεξιχνίαστο έγκλημα, η δολοφονία του συγγραφέα Κώστα Ταχτσή, και ένα χαμένο χειρόγραφο τρυπώνουν στη μυθοπλασία πυροδοτώντας μια ιστορία για όσους παλεύουν με τη φωτιά.

Στο νέο βιβλίο που ολοκληρώνει την «Τριλογία του Βυθού», η κορυφαία Ελληνίδα συγγραφέας Ευτυχία Γιαννάκη, με όπλα της την έντονη κοινωνική ματιά και την ανθρώπινη προσέγγιση, δημιουργεί ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα που συναρπάζει από την πρώτη κιόλας σελίδα.

«Η Στωική Πρόκληση» | William B. Irvine | Μτφρ. Αντωνία Γουναροπούλου

Ένας οδηγός φιλοσοφίας για να είστε πιο δυνατοί, πιο ήρεμοι και πιο ανθεκτικοί. Σε αυτό τον πρακτικό και αισιόδοξο οδηγό, ο φιλόσοφος William B. Irvine εξηγεί πώς οι βασικές αρχές και οι πρακτικές της στωικής φιλοσοφίας μπορεί να μας βοηθήσουν να ανταποκριθούμε στις καθημερινές πιέσεις και κρίσεις της σύγχρονης ζωής.

Το βιβλίο ανήκει στη σειρά φιλοσοφικών κειμένων «Στοχαστικός Βίος», που διευθύνει ο Χαρίδημος Κ. Τσούκας.

«Η Αμαλία Βαριέται» | Αλεξία Βερνίκου | Εικον. Φωτεινή Τίκκου

Η Αλεξία Βερνίκου, ψυχολόγος-οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια, και η διεθνώς αναγνωρισμένη εικονογράφος Φωτεινή Τίκκου, δημιουργούν ένα τρυφερό παραμύθι αντίδοτο στις στιγμές πλήξης, ικανό να απελευθερώσει κάθε παιδική φαντασία! Για παιδιά από 5 ετών.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Jostein Gaarder: Ο «Κόσμος της Σοφίας» σε Graphic Novel

Νέα Βιβλία από τις Εκδόσεις Πατάκη

Book Crawl: Στα Βήματα των Δουβλινέζων

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+