Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Γιορτή στους Δρόμους

Ημιμαραθώνιος

Κάθε αγώνας έχει τη δική του ιστορία αλλά και τα δικά του μυστικά. Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας θα γίνει ξανά Μάρτιο έπειτα από 2 χρόνια. Είχε προηγηθεί το φθινόπωρο η διοργάνωση του 2021, που έγινε με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και με αρκετές συμμετοχές παρά τις δυσκολίες. Ο Μάρτιος, όμως, είναι ο μήνας που έχει «κατοχυρωθεί» στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Στη φετινή διοργάνωση θα υπάρχουν καινοτομίες, αλλά και όλες οι γνωστές παροχές προς τους δρομείς.

Η ανεπανάληπτη αίσθηση να τρέχεις στο κέντρο της Αθήνας χωρίς αυτοκίνητα. Να διανύεις δρόμους πολυσύχναστους και θορυβώδεις και να νιώθεις, εσύ ο δρομέας, ο απόλυτος κυρίαρχος. Να βρίσκεις τον χρόνο και την ευκαιρία να παρατηρείς σημεία της πόλης που μέσα από το αυτοκίνητο ή περπατώντας χαμένος στις σκέψεις σου προς τον προορισμό σου δεν έχεις προσέξει ποτέ. Την ομορφιά της πόλης, που γίνεται ακόμη πιο όμορφη όταν προσφέρεται στους πολίτες της να τη ζήσουν.

Μαζί με χιλιάδες άλλους, με βήματα που κατευθύνονται όλα μπροστά, με υπέροχους συμβολισμούς στους οποίους παραπέμπει το τρέξιμο. Τα 21 χιλιόμετρα είναι ένα στοίχημα για όλους, αλλά και για όσους θέλουν να βελτιώσουν τον χρόνο τους ή να κάνουν το ρεκόρ τους.

Αλλά και για τα 5 χιλιόμετρα το κοινό είναι μεγάλο. Όσοι δεν έχουν κάνει μεγάλη προετοιμασία, όσοι ξεκίνησαν πριν από λίγο καιρό και δεν αντέχουν περισσότερο. Καμία προσπάθεια δεν είναι λίγη, καμία απόσταση δεν είναι μικρή. Καθένας που στέκεται στη γραμμή εκκίνησης ανταγωνίζεται τον εαυτό του. Κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να ξεπεράσει αυτό που έχει θέσει ως όριο για τη μέρα, για την περίοδο, για εκείνον.

Στην αθηΝΕΑ αγαπάμε το τρέξιμο. Θα συμμετάσχουν αρκετοί αναγνώστες μας στους αγώνες της Αθήνας. Μεταξύ τους και κάποιοι από τους συντάκτες. Η στήλη είχε ξεκινήσει πριν από 7 χρόνια να «τρέχει», αρχικά στο newsletter της αθηΝΕΑς, στη συνέχεια ταξιδεύοντας ανά την Ελλάδα. Πάντα όμως το τρέξιμο είναι βαθιά ριζωμένο μέσα μου και το αγαπώ, όσο και το ποδήλατο, που με συνοδεύει όλα αυτά τα χρόνια.

Θα είμαστε παρόντες αύριο στη μεγάλη γιορτή της Αθήνας, στην προσπάθεια για κάτι καλύτερο, με κάθε τρόπο και κάθε χρονική στιγμή. Είναι κάτι σαν προσωπικό μότο, που έχουμε κάνει και πράξη εδώ, στην αθηΝΕΑ. Γιατί ξέρουμε από αγώνες και ειδικά από μεγάλες αποστάσεις.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής

Δημοσιογράφος και Εμπορικός Διευθυντής στην αθηΝΕΑ. Tannins Addicted. Travel Writer & Passionate Traveller-Check on Amazon my travel book "Destination Greece: Experience the Country like a Local". Content Creator. Διευθυντής του περιοδικού Athletics Magazine, συνεπιμελητής και συνδιοργανωτής της Cheap Art στη Θεσσαλονίκη, παρουσιαστής του ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ PEDAL, καλλιτέχνης φωτογράφος, σύμβουλος δημοσίων σχέσεων σε εταιρείες, μαραθωνοδρόμος, αστικός αναβάτης ποδηλάτου, κολυμβητής ανοιχτής θάλασσας, ταξιδιώτης, Θεσσαλονικιός που ζει στην Αθήνα. Αναζητά το Θ όπου και αν βρίσκεται.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+