Η Οπλοκατοχή στον Λευκό Οίκο

Οπλοκατοχή και ΗΠΑ

Mε τις φωτογραφίες των παιδιών που βρήκαν φρικτό θάνατο από τον 18χρονο που εισέβαλε οπλισμένος με ημιαυτόματο τουφέκι στο δημοτικό σχολείο στο Ουβάλντε του Τέξας στις 24 Μαΐου ανά χείρας, ο βραβευμένος Matthew McConaughey συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden.

Ο 52χρονος ηθοποιός, ο οποίος κατάγεται από το Ουβάλντε, μιλώντας από καρδιάς και απευθυνόμενος στο συναίσθημα όσων τον άκουγαν, μίλησε για τους 19 μικρούς μαθητές και τους 2 δασκάλους τους που έχασαν τη ζωή τους, για τις οικογένειές τους, για το μέλλον τους που κόπηκε απότομα και βίαια, για τα ρούχα που φορούσαν την ημέρα που δολοφονήθηκαν.

Η επίσκεψη του αστέρα στον Λευκό Οίκο έγινε προκειμένου, όπως ενημέρωσε η εκπρόσωπος Τύπου Karine Jean-Pierre, να συζητηθούν με τον πρόεδρο μέτρα για την αντιμετώπιση της οπλοκατοχής. Λίγες ώρες νωρίτερα, ωστόσο, είχε δει το φως της δημοσιότητας ένα βίντεο με τον γιο του Biden, τον Hunter, στο οποίο εμφανιζόταν σε δωμάτιο ξενοδοχείου παρέα με μια πόρνη, γυμνός και κρατώντας όπλο.

Ο Προκλητικός Hunter Biden

Το βίντεο, που αποκάλυψε η σκανδαλοθηρική New York Post, έχει ημερομηνία 17 Οκτωβρίου 2018. Επομένως, εκτός από την αποστροφή που συχνά προκαλεί με τις πράξεις του ο Hunter Biden, είναι άξιο απορίας γιατί η διαρροή τυχαίνει να συμβεί ενόσω ο Αμερικανός πρόεδρος εκφωνεί διαγγέλματα περί πρόθεσής του να περιοριστεί η οπλοκατοχή.
Ίσως γιατί οι Ρεπουμπλικανοί αντιτάσσονται σε οποιαδήποτε ρύθμιση, μιλώντας για το συνταγματικό δικαίωμα του Αμερικανού πολίτη να διαθέτει όπλο. Και, προφανώς, εκθέτοντας τις απαράδεκτες συνήθειες του υιού Biden επιχειρούν χτύπημα κάτω από τη ζώνη, προκειμένου να υποστηριχθεί πάση θυσία το αμερικανικό λόμπι της οπλοκατοχής.

Μια «Μονομαχία» Χωρίς Happy End

Το ερώτημα βεβαίως είναι, αφενός, εάν η στάση του Hunter Biden θα μπορούσε πραγματικά να αντιστρέψει ειλημμένες αποφάσεις και, αφετέρου, εάν επισκέψεις όπως αυτή του Matthew McConaughey μπορούν πραγματικά «να συμβάλουν στην ανάληψη δικομματικής δράσης, ώστε να σταματήσουν οι παράλογες δολοφονίες», όπως είπε η Karine Jean-Pierre αναφερόμενη στη συνάντηση ηθοποιού-προέδρου, ή πρόκειται για σόου με τον κακό Hunter και τον καλό Matthew σε μια «μονομαχία» χωρίς happy end.

Διαβάστε ακόμη στην αθηΝΕΑ:

Twitter, Ελευθερία και Δημοκρατία

Ποια Είναι η Αλήθεια του Elon Musk;

Ένας «Σωτήρας» στη Σκηνή των Οscar

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Δημοσιογράφος | NO MAN'S LAND
Δημοσιογράφος | NO MAN'S LAND

Η Κυβέλη Χατζηζήση σπούδασε δημοσιογραφία και εργάστηκε σε εφημερίδες και περιοδικά μεγάλης κυκλοφορίας (Έθνος, Βήμα, Marie Claire), στο Mega και το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ασχολήθηκε με το καλλιτεχνικό, το κοινωνικό και το διεθνές ρεπορτάζ, καθώς και την κοινωνική επιχειρηματικότητα. Μετά από τριάντα χρόνια στον χώρο, ξαναρχίζει να σπουδάζει (Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο) και να ενδιαφέρεται, όπως πάντα, να εντοπίζει ιστορίες άξιες να ειπωθούν.

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+