Ιούνιος στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη

Τυπικά καλοκαίρι και το Κτήμα Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα διευρύνει το ωράριο λειτουργίας του και βάζει στην ατζέντα του γευσιγνωσίες στο ηλιοβασίλεμα, με θέα τον εντυπωσιακό αμπελώνα και το επιβλητικό Βέρμιο, υπέροχες μουσικές στην πρώτη Πανσέληνο του Ιουνίου, αλλά και δύο ιδιαίτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην τέχνη του ντοκιμαντέρ και στο βιβλίο.

Ειδικότερα, το Σάββατο 15 Ιουνίου το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Αθυρίδη «Ένα Βήμα Μπροστά» με τον Γιάννη Μπουτάρη θα είναι η πρώτη θερινή προβολή στο κτήμα. Την επομένη, Κυριακή 16 Ιουνίου, ο βραβευμένος συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Κρασί από τα Χείλη σου». Και για τέσσερις Κυριακές του μήνα (2, 9, 23 και 30 Ιουνίου) θα γιορτάζει το πρώτο «Αστέρι» που απονεμήθηκε στην ομάδα της κουζίνας του κτήματος στα FNL Best Restaurants Awards 2024, με ειδικά food and wine μενού. Μια εξαιρετικά σημαντική γαστρονομική διάκριση για το Κτήμα Κυρ-Γιάννη και τη Νάουσα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 1 & 29 Ιουνίου

Γευσιγνωσίες στο Ηλιοβασίλεμα

19:30-22:00

Μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε επιλεγμένα πακέτα γευσιγνωσίας, αλλά και το αγαπημένο σας κρασί Κυρ-Γιάννη, σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό μέσα στη φύση.

  • Τιμή βάσει τιμοκαταλόγου (Wine Tastings) του κτήματος

 

Κυριακή  2, 9, 23 & 30 Ιουνίου

Καλοκαιρινά «αστεράτα» ταιριάσματα

11:00-18:00 (last call κουζίνας 16:30)

Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη γιορτάζει το πρώτο «Αστέρι» στα FNL Best Restaurants Awards 2024, με 4 απολαυστικά μενού για 4 Κυριακές. Η βραβευμένη chef Κυριακή Φωτοπούλου και η ομάδα της κουζίνας δημιουργούν 5 πιάτα τη φορά, εμπνευσμένα από 5 ετικέτες Κυρ-Γιάννη των αμπελώνων της Νάουσας και του Αμυνταίου.

  • Τιμή: 60 ευρώ/άτομο (απαιτείται προπληρωμή για την επιβεβαίωση της κράτησης)

 

Σάββατο 15 Ιουνίου

Ντοκιμαντέρ

Έναρξη: 20:00

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Ένα Βήμα Μπροστά» του Δημήτρη Αθυρίδη, με τον Γιάννη Μπουτάρη

  • Τιμή: 15 ευρώ/άτομο (συμπεριλαμβάνεται ξενάγηση στο κτήμα, 1 ποτήρι κρασί και ένα ατομικό cinema snack box)

 

Κυριακή 16 Ιουνίου

Παρουσίαση βιβλίου

Έναρξη: 17:00

Παρουσίαση του βιβλίου «Κρασί από τα Χείλη σου» από τον συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα. Ένα μυθιστόρημα από τον βραβευμένο συγγραφέα και τις εκδόσεις Διόπτρα, που βάζει στο κάδρο της ιστορίας του το κρασί και την αμπελουργία, με επίκεντρο έναν έρωτα που αψηφά κάθε δυσκολία.

  • Δωρεάν είσοδος (δυνατότητα παραγγελίας κρασιού από τον τιμοκατάλογο του κτήματος)

 

Σάββατο 22 Ιουνίου

Γαλλόφωνη μουσική κάτω από την πανσέληνο

Έναρξη: 20:00

Μια ξεχωριστή βραδιά με τον μουσικό Κώστα Ανδρέου να παρουσιάζει ένα DJ set με επιλεγμένα κομμάτια από τις playlists της δράσης MIF (Musique Indépendante Francophone), με ηχογραφήσεις-έκπληξη από γαλλόφωνους μουσικούς, συγκροτήματα και ανεξάρτητες εταιρείες.

  • Τιμή βάσει τιμοκαταλόγου (Wine Tastings) του κτήματος

* Αναλυτικά τα μενού «Καλοκαιρινά “αστεράτα” ταιριάσματα», καθώς και όλα τα πακέτα γευσιγνωσίας θα τα ανακαλύψετε εδώ.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Πόσο Ρόλο Παίζει η Χρονιά σε Ένα Κρασί;

Ετικέτες Κρασιών ή Μικρά Έργα Τέχνης

Wine Battle: Παλαιός Κόσμος Vs. Νέος Κόσμος

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+