Καλωσήρθατε σε μια στήλη για μαμάδες και μπαμπάδες, νονούς, νονές, θείους, θείες, παππούδες, γιαγιάδες, καλούς ανθρώπους που αγαπούν τα παιδιά και καλούς ανθρώπους που δεν αντέχουν τα παιδιά… Ναι, θα υπάρχει υλικό και για εσάς! Ζω με τα τρία μου παιδιά 24 ώρες το 24ωρο και σας υπογράφω ότι ούτε εγώ τα συμπαθώ συνέχεια!

Εδώ λοιπόν θα βρείτε προτάσεις για το τι να κάνετε με τα παιδιά σας, αλλά και τι να κάνετε τα παιδιά σας. Μέσα από τις καθημερινές ανησυχίες μου περί μητρότητας (έχω πολλές — οι δικοί μου γονείς λένε ότι υπερβάλλω), θα γράφω για το σχολείο, για παραμύθια και παιχνίδια που μου αρέσουν, έρευνες, βιβλία και άρθρα που μου κίνησαν το ενδιαφέρον, προσωπικές εμπειρίες που θεωρώ αστείες και συγχρόνως χρήσιμες, συνεντεύξεις με ειδικούς, επαγγελματίες και γονείς.

Ελπίζω όμως αυτή η στήλη να γίνει αφορμή για την εξερεύνηση και των δικών σας ιδεών και ανησυχιών, άλλωστε, αυτό που νομίζουμε πως απασχολεί μόνο τη δική μας οικογένεια, είναι συχνά τόσο κοινό, που αξίζει να το μοιραστούμε, αν μη τι άλλο για να το απομυθοποιήσουμε… Περιμένω λοιπόν email σας!

Προς το παρόν, σας προτρέπω να δείτε τα βίντεο του The School of Life, ενός project του συγγραφέα και φιλόσοφου Alain de Botton, που έχει ως στόχο να εξηγήσει τα μεγάλα ερωτήματα για τον τρόπο που ζούμε όλοι, μικροί και μεγάλοι. “Καλή σχολική χρονιά σε όλους!” Just kidding…

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Just KIDding
Just KIDding

Η Νέλλη Αμπραβανέλ σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στη Βοστόνη και Media and Communications στο Λονδίνο. Έγραφε για πέντε χρόνια συνεντεύξεις και θέματα πολιτισμού στην εφημερίδα "Η Καθημερινή". Είναι μητέρα τριών αγοριών, μαραθωνοδρόμος και μεγάλη φαν ξένων και ελληνικών μαγειρικών τηλεοπτικών show.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+