Lake Spirit: Το Πνεύμα της Λίμνης Σ’ Ένα Μπουτίκ Ξενοδοχείο

Οι μύθοι σε μια πόλη όπως τα Ιωάννινα είναι πολλοί. Καλά κρυμμένοι, αναδύονται με την πρώτη ομίχλη που σκεπάζει την πόλη. Ο γνώριμος ήχος που κάνουν τα βατράχια είναι μια συνηθισμένη παρέα για τους περιπατητές και τους ποδηλάτες. Όπως στα παραμύθια, ένας πρίγκιπας θα πεταχτεί και θα κάνει τη ζωή καλύτερη. Αυτό πίστευε και ο δημιουργός του μπουτίκ ξενοδοχείου Lake Spirit, Νίκος Τσόγκας. Ένα βατράχι με στέμμα είναι και το λογότυπο του ξενοδοχείου, που φιλοδοξεί να μας προσφέρει φιλοξενία στο κέντρο της πόλης… πριγκιπική.

Η λίμνη Παμβώτιδα είναι σημαντική για πολλούς λόγους. Για όλη την περιοχή, αλλά για την πόλη των Ιωαννίνων ακόμη περισσότερο. Το πνεύμα της λίμνης, γιατί σίγουρα υπάρχει, κατοικεί σε πολλά σημεία. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα είναι λοιπόν το Lake Spirit, στην καρδιά της πόλης. Σ’ ένα σημείο όπου όλα είναι κοντά, περπατώντας. Έτσι ανακαλύπτεις καλύτερα και την πρωτεύουσα της Ηπείρου. Περπατώντας.

Σεβασμός στον Επισκέπτη και στο Περιβάλλον

Το Lake Spirit έχει χαρακτηριστικά που δύσκολα συναντάς σε άλλο ξενοδοχείο αυτού του μεγέθους. Τα δωμάτια είναι ευρύχωρα, άνετα και όταν ξαπλώνεις αντιλαμβάνεσαι γιατί το πιο σημαντικό κομμάτι σ’ ένα κατάλυμα είναι πάντα το στρώμα και τα μαξιλάρια. Κάτι επίσης που δε θα το μάθαινε ο επισκέπτης παρά μόνο αν ρώταγε είναι η τεράστια επένδυση που έγινε για την εγκατάσταση γεωθερμίας, μια καινοτομία και μοναδική πρωτοπορία, σε μια εποχή που συζητάμε συνέχεια την ευαισθητοποίηση απέναντι στο περιβάλλον. Μακάρι η επιλογή αυτή να γίνει οδηγός και για άλλους ξενοδόχους στο μέλλον.

Το περιβάλλον και τα μηνύματα για την προστασία του έρχονται στο προσκήνιο ξανά με τα ηλεκτρικά ποδήλατα που προσφέρονται προς ενοικίαση – ο επόμενος καλύτερος τρόπος, μετά την πεζοπορία, για να γνωρίσεις την πόλη, να φτάσεις σε όλη την παραλίμνια περιοχή, να κυκλοφορείς παντού άνετα και με ασφάλεια. Με ένα ποδήλατο (πόσο μάλλον ηλεκτρικό), η ζωή γίνεται ευκολότερη.

Περνώντας στο γαστριμαργικό πεδίο, το Lake Spirit αγαπάει το κρασί. Έχει δύο συντηρητές γεμάτους με επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα για ποιοτικές γευσιγνωσίες στο δωμάτιό σας. Πριν τον κορωνοϊό, το εστιατόριο είχε μια προσεγμένη, ενημερωμένη λίστα κρασιών που συνόδευαν νόστιμα πιάτα, κάτι που μας διαβεβαίωσαν ότι θα επιστρέψει, όταν όλη αυτή η αναταραχή αποτελέσει παρελθόν.

Ο Εμπνευστής και Δημιουργός

Ο Νίκος Τσόγκας προγραμμάτιζε εδώ και χρόνια να δημιουργήσει ένα χώρο φιλοξενίας μοντέρνο και χρηστικό. Με προτάσεις διαμονής που να ξεπερνούν τα απλά στάνταρ, διαμορφώνοντας μια σύγχρονη πρόταση τουριστικής ανάπτυξης. Έχοντας όραμα έδωσε λύσεις – τόσο μέσω των προσωπικών του γνώσεων ως μηχανικός, όσο και με την επιλογή του να αναθέσει την υλοποίηση του έργου σ’ ένα γραφείο με τεράστια εξειδίκευση στον τομέα των τουριστικών αναπτύξεων στην Ελλάδα, το γραφείο του Βαγγέλη Στυλιανίδη. Δουλέψε ξανά με τον παλιό του συνεργάτη και φίλο, με τον οποίο είχαν φτιάξει ένα αριστούργημα στη Λευκάδα, το Ionian Blue.

Παντού θα νιώσετε τη μίνιμαλ προσέγγιση και θα αισθανθείτε ότι μπαίνετε σε μία όαση πολιτισμού και υψηλής αισθητικής.

Εκείνη η παλαιότερη εμπειρία, η αγάπη για την πόλη των Ιωαννίνων, η επιθυμία να προσφέρει κάτι όμορφο στους επισκέπτες, αλλά και μία δραστηριότητα για τον ίδιο, συμπυκνώνονται και από την προσωπική του στάση ζωής σε δύο λέξεις: πολιτισμός και αισθητική. Παντού θα νιώσετε τη μίνιμαλ προσέγγιση όσο το προσωπικό, όπως και ο ίδιος, θα σας κάνουν να αισθανθείτε ότι μπαίνετε σε μία όαση.

Τo κτίριο είναι των αρχών του ΄60 και έχει μεγάλη συναισθηματική φόρτιση για το Νίκο Τσόγκα γιατί ήταν οικογενειακή περιουσία. Το είχε αγοράσει το οικόπεδο ο πατέρας του και ένας νεαρός τότε πολιτικός μηχανικός, ο Κώστας Ντανάς, που έμενε στην ίδια πολυκατοικία με το πατρικό του σπίτι, ανέλαβε το σχεδιασμό και τη μελέτη. Όταν ολοκληρώθηκε το έργο πριν τρία χρόνια και ενημερώθηκε για την ανακαίνιση, εκτίμησε την αλλαγή χρήσης και τις επεμβάσεις που έγιναν σχεδόν 60 χρόνια μετά τη δική του πρόταση.

Από τα Ψηλά στα Πεδινά

Εκτός από τα 10 δωμάτια για διαμονή, το ξενοδοχείο είναι ιδανικό και για συναντήσεις εταιρικές και για παρουσιάσεις. Έχει έναν εξαιρετικό χώρο στον τρίτο όροφο που διαθέτει δυναμικότητα 100 ατόμων με ό,τι πιο σύγχρονο σε εγκαταστάσεις (ηχητικές και ηλεκτρολογικές), αλλά κι ένα πρωτοποριακό άνοιγμα της στέγης, πραγματικά εντυπωσιακό, για τις ζεστές μέρες του χρόνου. Τα εταιρικά και επαγγελματικά γίνονται λοιπόν ψηλά. Στα χαμηλά είναι η ευκαιρία για χαλάρωση, για ποιοτικό χρόνο, για σπα. Με παροχές για ό,τι μπορεί να σας δώσει την ευκαιρία να αναζωογονηθείτε.

Το λογότυπο του Lake Spirit είναι ο βάτραχος που ζει στη λίμνη. Έχει κι ένα στέμμα στο κεφάλι του, γιατί στο ξενοδοχείο θέλουν ο βάτραχος να γίνει πρίγκιπας. Και το καταφέρνουν.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής

Δημοσιογράφος και Εμπορικός Διευθυντής στην αθηΝΕΑ. Tannins Addicted. Travel Writer & Passionate Traveller-Check on Amazon my travel book "Destination Greece: Experience the Country like a Local". Content Creator. Διευθυντής του περιοδικού Athletics Magazine, συνεπιμελητής και συνδιοργανωτής της Cheap Art στη Θεσσαλονίκη, παρουσιαστής του ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ PEDAL, καλλιτέχνης φωτογράφος, σύμβουλος δημοσίων σχέσεων σε εταιρείες, μαραθωνοδρόμος, αστικός αναβάτης ποδηλάτου, κολυμβητής ανοιχτής θάλασσας, ταξιδιώτης, Θεσσαλονικιός που ζει στην Αθήνα. Αναζητά το Θ όπου και αν βρίσκεται.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+