Βιβλία για το Αεικίνητο Πλάσμα της Ζωής μας, τη Μητέρα

Εκείνη που αγαπά δίχως όρους, εκείνη που δεν σταματά να φροντίζει και να ανησυχεί, εκείνη που είναι σημείο αναφοράς: η Μητέρα.

Εάν σου ζητούσαν να συμπληρώσεις τη φράση “Μητέρα είναι…”, τι θα έλεγες; Μπορεί μία, μόνο, πρόταση να περιγράψει όλα όσα σκέφτεσαι και αισθάνεσαι στο άκουσμα της λέξης “μητέρα”; Πιθανότατα, όχι.

Η Γιορτή της Μητέρας έφτασε και φέτος, αποτελώντας μια καλή αφορμή για να αναλογιστούμε, με περισσότερη ενσυναίσθηση, τους ρόλους και τις υποχρεώσεις που καλείται να φέρει σε πέρας, καθημερινά, αυτό το αεικίνητο πλάσμα της ζωής μας, ο ορισμός της ανιδιοτελούς αγάπης.

Ως Key Books, προτείνουμε τα βιβλία εκείνα που θα αποτελέσουν τους καταλληλότερους συνοδοιπόρους στις στιγμές, στις ανάγκες, στη ζωή την ίδια των γυναικών αυτών, των μητέρων μας.

Η μητέρα που θέλει να αθλείται

Οι υποχρεώσεις τρέχουν στη διάρκεια όλης της ημέρας. Ωστόσο, εκείνη έχει την ανάγκη να αφιερώσει κάποια λεπτά στον εαυτό της, να αθληθεί και να αναζωογονηθεί. Για εκείνη, λοιπόν, που κρατά το πνεύμα της σε εγρήγορση, γυμνάζοντας το σώμα της, προτείνουμε τα εξής:

Η μητέρα που είναι δημιουργική

Δεν σταματά να σκέφτεται καινούριες ιδέες. Το σπίτι της είναι γεμάτο με δικές της χειροτεχνίες. Της αρέσει να μαθαίνει και στα παιδιά της την αξία του να δημιουργείς. Για εκείνη, που κάθε ημέρα ξεκινά σαν λευκός καμβάς και γεμίζει με χρώματα στην πορεία, προτείνουμε τα εξής:

Η μητέρα που δεν επαναπαύεται

Η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας και εκείνη το γνωρίζει πολύ καλά. Αυτή την κεκτημένη γνώση θέλει να την περάσει και στα παιδιά της. Για εκείνη, λοιπόν, που δεν σταματά να διεκδικεί ένα ελπιδοφόρο μέλλον και να οραματίζεται έναν καλύτερο κόσμο, προτείνουμε τα εξής:

Η μητέρα που έχει ανάγκη από μια παύση και ένα κίνητρο, μέσα στην ημέρα της

Ο χρόνος τρέχει και μαζί του κι εκείνη, για να τα προλάβει όλα. Κι έρχεται η στιγμή που αντιλαμβάνεται ότι έχει ανάγκη να πατήσει παύση, να μην κάνει τίποτα, να χαρεί το τώρα και να βρει το απαραίτητο κίνητρο για να ολοκληρώσει τις δουλειές της. Προτείνουμε τα εξής:

Η μητέρα που «ακούει» τις ανάγκες της ψυχής της

Είναι πάντα εκεί για τους ανθρώπους της. Μοιάζει σαν να γεννήθηκε για να είναι δυνατή, όμως, φυσικά, έχει και η ίδια ανάγκες που χρειάζεται να «ακούσει». Για εκείνη που ψάχνει την κατάλληλη συντροφιά σε αυτή τη διαδικασία ενδοσκόπησης, προτείνουμε τα εξής:

Η μητέρα που μοιράζεται τις εμπειρίες της ζωής της

Η μητρότητα (ίσως να) υπήρξε για εκείνη ο πιο πολύπλοκος αλλά και πιο σημαντικός ρόλος της ζωής της. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Είναι μια γυναίκα με σωστά και λάθη, χιλιόμετρα αναζητήσεων και επαναπροσδιορισμών. Είναι όλα εκείνα τα καλά και τα κακά, τα αστεία και τα πιο σοβαρά, τα αληθινά και τα επιφανειακά που την ωρίμασαν και την έκαναν αυτό που είναι σήμερα. Για εκείνη που αγκαλιάζει τις εμπειρίες της και νιώθει άνετα να τις μοιράζεται, προτείνουμε το εξής ένα:

*Η παρουσίαση των βιβλίων-προτάσεων με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας έγινε στο blog της Key Books που μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Περισσότερα από τον κόσμο του βιβλίου στην αθηΝΕΑ:

“Ξένη” Λογοτεχνία από “Ντόπιους” Συγγραφείς

Μαριάννα Σκυλακάκη: Συνέντευξη με μία Επικίνδυνη

 

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+