Εκδόσεις Πατάκη: Τόποι και Άνθρωποι που Αγαπήθηκαν

Με τα αδιάβαστα βιβλία μας να μας κοιτάνε μελαγχολικά, οι νέοι τίτλοι που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τις εκδόσεις Πατάκη πιθανότατα θα μας οδηγήσουν σε κάποιο βιβλιοπωλείο.

«Η Άλλη Κατερίνα» | Αύγουστος Κορτώ

Σε έναν κόσμο ελάχιστα διαφορετικό από τον δικό μας, η Κατερίνα, χήρα 67 ετών, ετοιμάζεται να γιορτάσει τα γενέθλια της κόρης της, της Ζωής. Ψάχνοντας για δώρο στο παλαιοβιβλιοπωλείο ενός φίλου, πέφτει πάνω στο «Βιβλίο της Κατερίνας». Πρώτη φορά το βλέπει, κι ούτε έχει ακουστά τον συγγραφέα με το παράξενο όνομα, μα η φωτογραφία στο εξώφυλλο είναι δική της. Ταραγμένη και οργισμένη, η Κατερίνα αποφασίζει να κρύψει το βιβλίο από τα παιδιά της, να το ξεχάσει. Μα αυτό δεν είναι εύκολο: η άλλη Κατερίνα έχει τρυπώσει στο μυαλό της κι έχει σπείρει σκοτάδι, αμφιβολίες, υποψίες, φόβο. Μια αδιόρατη απειλή τυλίγει την οικογένεια της Κατερίνας, και ανεξήγητα συμβάντα, άγρια σαν του βιβλίου, μολύνουν τις μέρες γαλήνης και ευτυχίας που σχεδίαζε. Μόνο μία από τις δυο μπορεί να επιβιώσει, στη ζωή ή στο χαρτί. Όμως ποια; Ποια είναι η αληθινή Κατερίνα;

«John Craxton: Ο Αγαπημένος της Ζωής – Μία Ελληνική Ψυχή» | Ian Collins | Μτφρ. Μαίρη Κιτρόεφ

Η βιογραφία του Βρετανού ζωγράφου John Craxton, ο οποίος έζησε και αγάπησε την Ελλάδα και που σε όλο σχεδόν το έργο του εξυμνούσε τη ζωή, το φως και τα τοπία της. Η έκδοση του βιβλίου συμπίπτει με την έκθεση «John Craxton: Μία Ελληνική Ψυχή», µε αφορµή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ζωγράφου, στο Μουσείο Μπενάκη (13/4 -11/09/2022) την οποία έχει επιμεληθεί ο Ian Collins.

«Θαλασσινό Νερό» | Jessica Andrews | Μτφρ. Ουρανία Παπακωνσταντοπούλου

Λυρικό και ρηξικέλευθο, το «Θαλασσινό Νερό», το εκπληκτικό ντεμπούτο της Βρετανίδας συγγραφέα Jessica Andrews, το οποίο απέσπασε το Βραβείο Portico 2020, διερευνά την πολυπλοκότητα της σχέσης μητέρας και κόρης, τη μετατόπιση της ταξικής ταυτότητας και τις προκλήσεις της, και τον τρόπο με τον οποίο τα ισχυρότερα αισθήματα αγάπης μπορεί να είναι και τα πιο δύσκολα να ορίσουμε.

 

Περισσότερα βιβλία στην αθηΝΕΑ: 

Ένα Νέο Εκδοτικό Φαινόμενο από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Εκδόσεις Οξύ: Pearl Jam και Χλωμά Σιντριβάνια στη Φωκίωνος Νέγρη

Βιβλία Γνώσεων για παιδιά από τον Yuval Noah Harari

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+