Νοητική Περιπλάνηση στο Δυτικό Λονδίνο

Δυτικό Λονδίνο

Απολαμβάνω το παρατεταμένο αποκαλόκαιρο, αλλά υπάρχουν στιγμές που έχει αρχίσει να μου λείπει η δροσιά του χειμώνα. Κάνω νοητικές περιπλανήσεις σε κρύους τόπους που γνωρίζω καλά. Σκέφτομαι, για παράδειγμα, έναν μακρύ περίπατο στο δυτικό Λονδίνο. Με εκκίνηση από το Notting Hill και με νότια κατεύθυνση προς το Kensington.

Η θερμοκρασία είναι περί τους 3 με 4 βαθμούς και φυσάει κρύος αέρας. Φεύγω από τη Ledbury Road και κατεβαίνω προς το Westbourne Grove. Μια σύντομη στάση για ένα ζεστό earl grey και ένα τσουρεκάκι στο Ottolenghi, και μετά περιπλάνηση ανάμεσα στις γραφικές βιλίτσες. Ίσως να είναι Μάρτιος και να έχουν ανθίσει οι μανόλιες, χρωματίζοντας με το ανεπανάληπτο αθώο και συνάμα σαγηνευτικό τους ροζ την υπέροχη αυτή γειτονιά.

Μόλις φτάσω στο Notting Hill Gate θα διασχίσω τον δρόμο, αλλά θα αποφύγω την Kensington Church Street. Θα προχωρήσω μέσα στο κρύο προς έναν από τους ωραιότερους (και ακριβότερους) δρόμους της μυθικής πόλης, το Palace Garden Terrace, πνιγμένο στο πράσινο, πλησίον του παλατιού του Kensington.

Εκείνη τη στιγμή, όντας λίγο ιδρωμένος πια από το βαρύ tweed σακάκι μου και το κασμιρένιο πουλόβερ κάτω από το Barbour, και μετά από τόσο περπάτημα, θα ηχήσει στα αυτιά μου το “Wild is the Wind” ως το πιο ταιριαστό άκουσμα σε ένα τέτοιο χειμωνιάτικο σκηνικό.

Δείτε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Είναι Μεγάλος ο Καημός

Nirvana: 30 Χρόνια Nevermind

Παίξε τα Τύμπανα Charlie

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Marcel's Aural Pleasures
Marcel's Aural Pleasures

Ο Marcel Cremer γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε νομικά αλλά παράλληλα ασχολήθηκε με το real estate στην Μεγάλη Βρετανία, το οποίο τον κέρδισε και τον οδήγησε να αποκτήσει επενδυτική εμπειρία σε πολύ μικρή ηλικία. Μετά από 9 έτη στο εξωτερικό, επέστρεψε στην Ελλάδα και ασχολείται με τη δικηγορία και τη νέα επιχειρηματικότητα. Το 2008 έλαβε, μεταξύ άλλων, διεθνή πιστοποίηση ως διαμεσολαβητής και διετέλεσε μέλος της πρώτης εταιρείας με στόχο τη διάδοση του θεσμού της διαμεσολάβησης στην Ελλάδα. Μιλά 5 γλώσσες και στερεί χρόνο από τον ύπνο του για να διαβάζει πάσης φύσεως έντυπα. Γνωρίζει και αγαπά (με πάθος) το κομμάτι της Αθήνας που εκτείνεται από την Νεάπολη έως το Καλλιμάρμαρο, ιδίως τις απογευματινές ώρες που η δύση προσδίδει ένα μελένιο τόνο φωτός σε όλα τα κτίρια. Ιδανική ταπετσαρία θεωρεί τα βιβλία και τα cd του. Μοιράζεται μαζί μας τις μουσικές του επιλογές κάθε Τετάρτη.

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+