Ο 20ός «Χάρτης των Γεύσεων» Έφτασε!

Χάρτης των Γεύσεων

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, ανοίγει τις πόρτες του ο Χάρτης των Γεύσεων, η σημαντικότερη οινική εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδας και καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου στη Θεσσαλονίκη, που φιλοξενείται στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Helexpo.

Φέτος, ο «Χάρτης των Γεύσεων» γιορτάζει τα 20 χρόνια του!

Στην εκδήλωση, που θα διαρκέσει ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, από τις 12:00 έως τις 20:00, οινοπαραγωγοί, αποσταγματοποιοί, εισαγωγείς οίνων, επαγγελματίες του κρασιού, της εστίασης, του τουρισμού και χιλιάδες οινόφιλοι δοκιμάζουν, συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες, σε ένα καλαίσθητο, ευχάριστο και πολιτισμένο περιβάλλον.

Γεύσεων

Ποιους θα Συναντήσετε στον «Χάρτη των Γεύσεων 2023»;

Στην 20ή διοργάνωσή του, ο «Χάρτης των Γεύσεων» είναι μεγαλύτερος και πιο δυνατός από κάθε άλλη φορά. Φέτος συμμετέχουν τα γνωστά οινοποιεία της χώρας αλλά και πολλά νεότερα, έως και πρωτοεμφανιζόμενα, εκπροσωπώντας όλες τις αμπελουργικές περιοχές της χώρας. Περισσότεροι από 160 οινοποιοί και αποσταγματοποιοί, καθώς και εισαγωγείς οίνων που εκπροσωπούν οινοποιεία από όλες τις σημαντικές αμπελουργικές χώρες.

Τι θα Δοκιμάσετε;

Περισσότερες από 1.000 ετικέτες, ένα αξιοσημείωτα ευρύ φάσμα κρασιών, ξεκινώντας από τα φρέσκα της εσοδείας 2023, τις νέες ετικέτες και συσκευασίες, αρκετές από τις οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην εκδήλωση, και φτάνοντας έως τις αγαπημένες κορυφαίες ελληνικές και συναρπαστικές διεθνείς επιλογές. Ο «Χάρτης των Γεύσεων» είναι το σημείο για να δοκιμάσετε τις τελευταίες οινικές τάσεις.

Δείτε τη λίστα των συμμετεχόντων εδώ.

Τι θα Παρακολουθήσετε στις Παράλληλες Εκδηλώσεις;

Κάθε χρονιά, ο «Χάρτης των Γεύσεων» συνοδεύεται από πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων. Κάθετες γευστικές δοκιμές, παρουσιάσεις και επιστημονικές εισηγήσεις, απολαυστικές μαγειρικές επιδείξεις από κορυφαίους chef και ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης. Βρείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ. Με την είσοδο στην έκθεση μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.

Χάρτης

Επιπλέον επισημαίνουμε:

Τα Σεμινάρια του Wine School

Σας δίνουν την ευκαιρία να μάθετε τα βασικά βήματα της γευστικής δοκιμής και να γνωρίσετε τις αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας πριν ξεκινήσετε τις εξερευνήσεις σας. Η διοργάνωση των σεμιναρίων και στα αγγλικά δίνει την ευκαιρία και στους ξένους επισκέπτες να έχουν μια αληθινά «Discover Greek Wines» εμπειρία.

Την Πρωτότυπη Δημοπρασία Κρασιών Christmas Wine Plus Bazaar 2023

Οι οινοποιοί που συμμετέχουν στον «Χάρτη των Γεύσεων» προσφέρουν συσκευασίες εκλεκτών των κρασιών τους σε ειδικές τιμές. Τα έσοδα από την πώλησή τους θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο.

Το Wine Plus Wine Νotebook

Για την αναβάθμιση της οινικής εμπειρίας, η Wine Plus προσφέρει με την αγορά εισιτηρίου και το WP wine notebook, ένα καλόγουστο έντυπο σημειωματάριο γευστικής δοκιμής για να σας διευκολύνει/ενθαρρύνει να κρατάτε σημειώσεις για τα κρασιά που δοκιμάζετε.

Απλές Συμβουλές για να Απολαύσουμε Υπεύθυνα στον «Χάρτη των Γεύσεων»

Από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου με τις προτροπές της Wine in Moderation.

Όπως κάθε χρόνο, η Wine Plus δεσμεύεται να προσφέρει στους εκθέτες και στο πλήθος των επισκεπτών του «Χάρτη των Γεύσεων» ποιότητα και καινοτομία.

Σας ευχόμαστε καλή γευστική περιπλάνηση!

Πληροφορίες

Ωράριο λειτουργίας: 12:00-20:00 | Εισιτήριο: 12 ευρώ/Φοιτητικό: 10 ευρώ/Εισιτήριο δύο ημερών: 20 ευρώ | Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης | Helexpo: Εγνατίας 154

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Greekwineday 2023 στη Φλωρεντία

The King of Reds: Τα Nέα Σχέδια του Carpe Vinum για την Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου

E-book Carpe Vinum | 10ο Εορταστικό Τεύχος

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+