Ο Όμιλος Eurolife ERB δίπλα στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της Χώρας

Σε μια ακόμα πρωτοβουλία προχώρησε ο ασφαλιστικός  όμιλος Eurolife ERB, συμπράττοντας με το μη κερδοσκοπικό σωματείο Δεσμός και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Συγκεκριμένα, προχώρησε στη δωρεά υγειονομικού υλικού, ιατρικού εξοπλισμού και ειδών απολύμανσης και υγιεινής στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα. Τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας (ΚΚΠ) είναι οι φορείς του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που παρέχουν υπηρεσίες νοσηλείας και φροντίδας στους πλέον ευάλωτους πολίτες σε όλες τις περιφέρειες τις χώρας.

Εν μέσω πανδημίας, η κομβική ανάγκη για επάρκεια βασικών αγαθών για την προστασία, την πρόληψη και την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 στις ομάδες υψηλού κινδύνου και των φροντιστών τους στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας οδήγησε στη συνεργασία αυτή.  Χαρακτηριστικά στοιχεία ήταν η άμεση ανταπόκριση, η συνέπεια και η ευελιξία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, του Δεσμού και του Ομίλου Eurolife ERB, προκειμένου να συνεισφέρουν στο έργο των Κέντρων, το οποίο ήταν και είναι κρίσιμης σημασίας τη δεδομένη χρονική περίοδο.

Το έργο που έχουν αναλάβει οι 50 δομές μακροπρόθεσμης φιλοξενίας των ΚΠΠ είναι αξιόλογο και δύσκολο. Οι άνθρωποι που εργάζονται στις δομές φροντίζουν ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως βρέφη και παιδιά χωρίς οικογένεια, ηλικιωμένους και ενήλικες με χρόνιες παθήσεις, άτομα με βαριές σωματικές ή/και νοητικές αναπηρίες και άτομα με δυσκολίες από ανίατες ασθένειες.

Η δωρεά του ασφαλιστικού ομίλου Eurolife ERB ήταν καθοριστική και χάρη σε αυτή το μη κερδοσκοπικό σωματείο Δεσμός προχώρησε στην αγορά υγειονομικών υλικών και εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών των ΚΚΠ, όπως μάσκες, γάντια, θερμόμετρα, υλικά προστασίας φιλοξενούμενων, ιατρικού και διοικητικού προσωπικού, γάζες, οινόπνευμα, αντισηπτικά, στολές εργασίας και άλλων ειδών απολύμανσης. Τα υλικά αυτά διαμοιράζονται ήδη στις δομές των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας σε όλη τη χώρα, ‘ώστε να αντεπεξέλθουν στις τρέχουσες ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας και να συνεχίσουν να προσφέρουν το σημαντικό έργο τους, παρέχοντας φροντίδα, πρόληψη και υποστήριξη στις ομάδες υψηλού κινδύνου που φιλοξενούν.

Με τη συγκεκριμένη δράση, τη δεδομένη στιγμή, ο Όμιλος Eurolife ERB συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων, ανταποκρινόμενος στις αυξημένες ανάγκες των ημερών μας.

Αναφερόμενη στη συνεργασία αυτή, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, δήλωσε σχετικά: “Σε αυτήν την επείγουσα και άνευ προηγουμένου κατάσταση στην οποία έχει εισέλθει τόσο η Ελλάδα όσο και ο υπόλοιπος κόσμος λόγω του κορωνοϊού, η στήριξη των προνοιακών φορέων της χώρας από ιδιωτικούς φορείς, ως συνέχεια της στήριξης του κράτους και εκδήλωση της εξωστρέφειάς τους, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Εκ μέρους του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δεσμό και τον Όμιλο Eurolife ERB για την άμεση ανταπόκρισή τους στην κάλυψη έκτακτων αναγκών των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας όλης της χώρας. Η κίνηση αυτή καταδεικνύει τον αναγκαίο δεσμό μεταξύ των φορέων πρόνοιας και της κοινωνίας, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τη σημασία της ατομικής πρωτοβουλίας στην κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη”.

Η πρόεδρος ΔΣ του Δεσμού Αλέξια Κατσαούνη δήλωσε σχετικά με τη συγκεκριμένη συνεργασία ότι: “Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτή τη σύμπραξη ιδιωτικού, δημόσιου τομέα και κοινωνίας των πολιτών. Ευχαριστούμε τον Όμιλο Eurolife ERB για την εμπιστοσύνη του στη δέσμευση του Δεσμού να ενισχύσει ευπαθείς ομάδες να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο τρόπο τον COVID-19 στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία”. Ο Δεσμός, άλλωστε, από την ίδρυση του το 2012, λειτουργεί ως κόμβος διασύνδεσης μεταξύ προσφορών της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, δημόσιων φορέων, και κοινωφελών οργανισμών σε όλη την Ελλάδα.

Τέλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Eurolife ERB Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου ανέφερε σχετικά με τη συνεργασία ότι: “Σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, είναι σημαντικό ως κοινωνία να δώσουμε αξία στην ομαδικότητά μας. Ενώνοντας δυνάμεις μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα και να είμαστε δίπλα σε εκείνους που έχουν ανάγκη την υποστήριξή μας, σήμερα περισσότερο από ποτέ. Με μεγάλη μας χαρά, συνεργαζόμαστε με τον Δεσμό και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και γινόμαστε σύμμαχοι εκείνων που μεριμνούν καθημερινά για χιλιάδες συμπολίτες μας. Αναγνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, προσφέρουμε υγειονομικό υλικό, ιατρικό εξοπλισμό και είδη απολύμανσης σε κάθε Κέντρο, σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας”.

Ο όμιλος Eurolife ERB, μέσα από το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής του ευθύνης βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων, με ουσιαστικές δράσεις και επενδύσεις για την ποιότητα ζωής και την αναβάθμισή της,  για την προώθηση της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Με τη συγκεκριμένη δράση, τη δεδομένη στιγμή, ο Όμιλος Eurolife ERB συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων, ανταποκρινόμενος στις αυξημένες ανάγκες των ημερών μας. Φροντίζοντας εκείνους που το έχουν ανάγκη, συμμετέχει έμπρακτα στην προστασία όσων έχουν αξία για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, όπως η φροντίδα, η ασφάλεια και η υγεία τους.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+