Ο Τέλειος Συνδυασμός Φύσης & Ξεκούρασης

Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι τόσο κοντά που κάποιοι κάτοικοί τους θα μπορούσαν άνετα να μένουν εκεί και να εργάζονται στην Αθήνα. Ο δρόμος για την Πάτρα που πρόσφατα ολοκληρώθηκε τα φέρνει δε ακόμη πιο κοντά. Φτάνοντας λοιπόν στη διασταύρωση για Τρίκαλα, αφήνεις τη θάλασσα πίσω σου και σε λίγο μπαίνεις σε ένα δρόμο απ’ την αρχή του οποίου αντιλαμβάνεσαι ότι η άνοδος στο βουνό θα έχει μόνο απόλαυση.

Αφήνεις τη θάλασσα πίσω σου και σε λίγο μπαίνεις σε ένα δρόμο απ’ την αρχή του οποίου αντιλαμβάνεσαι ότι η άνοδος στο βουνό θα έχει μόνο απόλαυση. Οι εικόνες είναι ήδη από χαμηλά πολύ όμορφες, η φύση όλο το χρόνο γενναιόδωρη. Το φθινόπωρο όμως έχει χρώμα, πολύ χρώμα.

Τα Τρίκαλα είναι σε τρία επίπεδα. Τα κάτω, τα μεσαία και τα άνω. Παντού έχει ξενώνες που συναγωνίζονται σε παροχές, σωστή αρχιτεκτονική, σεβασμό στο περιβάλλον. Πέτρα και ξύλο. Αμπέλια που σε προϊδεάζουν ότι θα πιεις καλό κρασί.

Έχει πολλές προτάσεις για διαμονή και φαγητό, ο προορισμός αυτός καλύπτει όλα τα γούστα. Εστιατόρια πολλά -το φαγητό είναι άλλωστε σπεσιαλιτέ για την περιοχή- κι οι ξενώνες/σπιτάκια είναι τόσο καλόγουστοι ώστε να μη θέλεις να πας πουθενά και να είσαι όλη τη μέρα μέσα. Να τρως εκεί, να ζεις και να καλείς και τους φίλους σου στο χώρο σου.

Παλιά, πριν την κρίση, ήταν κοσμικός προορισμός. Τα τελευταία χρόνια οι τιμές είναι κανονικές, ενώ πολλοί ξενώνες έχουν πια τιμές που θα σας κάνουν θαμώνες.

Σε πολλούς ξενώνες έχει τόση ησυχία και τέτοια θέα που αναρωτιέσαι γιατί δεν κάνουν και γιόγκα ή σιάτσου που θα ταίριαζε. Οι νύχτες προσφέρουν υπέροχη θέα στον ουρανό, με φεγγάρι ή ξαστεριά. Αξίζει να ξενυχτήσετε και να έχετε το κεφάλι ψηλά, σκεπτόμενοι πόσα αστέρια ακόμη υπάρχουν που δεν τα είχατε δει. Το κρασί θα σας βοηθήσει να τα μετρήσετε όλα.

Έχει δροσιά ακόμη και το καλοκαίρι, άρα είναι ένας προορισμός ιδανικός για όλες τις εποχές. Για όσους θέλουν δραστηριότητες, πολύ κοντά στα Τρίκαλα είναι η λίμνη Δόξα που έχει διαδρομές για ποδήλατο, κολύμπι για τριαθλητές και φυσικά, μονοπάτια για περπάτημα και τρέξιμο για όλα τα επίπεδα. Σε εστιατόρια που το διαφημίζουν δοκιμάστε οπωσδήποτε όλα τα τοπικά προϊόντα και αγοράστε τα για να τα πάρετε μαζί σας και στην Αθήνα.

Παλιά, πριν την κρίση, ήταν κοσμικός προορισμός. Τα τελευταία χρόνια οι τιμές είναι κανονικές, ενώ πολλοί ξενώνες έχουν πια τιμές που θα σας κάνουν θαμώνες. Το φαγητό είναι και νόστιμο και σε τιμές επαρχίας. Αξίζει μια βόλτα σε όλους τους οικισμούς. Δεν είναι γραφικό χωριό, δεν έχει κάτι αρχιτεκτονικά που θα σας ξετρελάνει, αλλά θα πάτε σίγουρα και δεύτερη φορά πολύ σύντομα.

Στα Τρίκαλα πηγαίνεις για ξεκούραση, για μια βόλτα στη φύση, για να φας καλά και να αλλάξεις παραστάσεις. Να μείνετε τουλάχιστον δύο βράδια, το δεύτερο θα είναι το καλύτερο. Αν μείνετε και τρίτο δεν θα θέλετε να φύγετε!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής

Δημοσιογράφος και Εμπορικός Διευθυντής στην αθηΝΕΑ. Tannins Addicted. Travel Writer & Passionate Traveller-Check on Amazon my travel book "Destination Greece: Experience the Country like a Local". Content Creator. Διευθυντής του περιοδικού Athletics Magazine, συνεπιμελητής και συνδιοργανωτής της Cheap Art στη Θεσσαλονίκη, παρουσιαστής του ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ PEDAL, καλλιτέχνης φωτογράφος, σύμβουλος δημοσίων σχέσεων σε εταιρείες, μαραθωνοδρόμος, αστικός αναβάτης ποδηλάτου, κολυμβητής ανοιχτής θάλασσας, ταξιδιώτης, Θεσσαλονικιός που ζει στην Αθήνα. Αναζητά το Θ όπου και αν βρίσκεται.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+